Vakre, håndlagde vaser med reaktiv glasur.

20.02.2023

Denne vinteren lanseres SOFT: En kolleksjon håndlagde vaser i porselen. Vasene er formgitt av Porsgrund Porselænsfabriks designteam. De delikate vasene med myke former og behagelige fargetoner skaper det perfekte rom for sesongens blomster og grener.

Tekst og Foto: Porsgrund Porselen.

Myke former og tidløst design

SOFT-kolleksjonen er formgitt av Porsgrunds designere Erik Lindberg, Karianne E. Tønnessen og Cathrine Kirkerud. Ønsket var å skape elegante, men funksjonelle vaser.

-Vi ville lage en vasekolleksjon som dekket flere behov, forteller Cathrine. Derfor landet vi på en høy vase til langstilkede snittblomster, en lavere til tulipaner, midjebuketter og lignende og til slutt en minivase til markblomster eller andre små vekster.

Vasene har fått myke og runde former som gir dem et tidløst preg. De enkle, men vakre formene gjør at de passer inn i mange hjem, interiørstiler og trender. Vasene vil også fint la seg kombinere med andre pyntegjenstander man måtte ha hjemme.

-Vårt mål er alltid å skape produkter som kan vare i generasjoner, både fordi designet tåler tidens tann, men også fordi vi vektlegger kvalitet i materialvalg og produksjon, forteller Cathrine.

Innovativ glasur gir spennende fargespill

Vasene er håndlaget i porselen og deretter behandlet med en reaktiv glasur. I motsetning til en tradisjonell glasur som fungerer som en gjennomsiktig forsegling vil reaktive glasurer sette sitt preg på godset. Vasene behandles først med to glasurer. Under brenneprosessen oppstår det en kjemisk reaksjon mellom glasurene som gir ulike fargesjatteringer. Den kjemiske reaksjonen gir dermed hver vase et spennende og unikt fargespill som gjør den litt annerledes enn den neste. For SOFT-vasene er fargespillet i delikate beige- og gråtoner.

-Da vasene er laget for hånd og har en reaktiv glasur, er ingen av dem helt like. Dette gir nyhetene et unikt og spennende uttrykk, forteller produktsjef i Porsgrunds Porselænsfabrik Gyri Wahl.

Flotte gaveartikler

SOFT-vasene er elegante og dekorative med et tidløst og klassisk uttrykk. De vil kunne passe inn i de fleste hjem og interiørstiler, og er derfor flotte gaveartikler til for eksempel brudepar. Vasene er vakre sammen og med blomster i, men også fine dekorelementer i seg selv. Kolleksjonen blir tilgjengelig i februar i tide til vårens vakre vekster, men vil kunne passe enhver sesong med sine myke former og delikate fargetoner i grått og beige.

Leveres i et begrenset antall

Vasene kommer i tre forskjellige størrelser 11 cm - 18 cm - 21cm. De leveres i et begrenset antall, og vil bli tilgjengelig på porsgrund.com, Porsgrund Porselænsfabriks utsalg i Porsgrunn og Ålesund, i Christiania Glasmagasins nettbutikk og fysiske butikker, samt i enkelte frittstående butikker.

Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler.

IKEA er en av de største leverandørene av møbler og innredningsløsninger i verden. Deres brede utvalg av produkter gir kundene muligheten til å skape en stilfull og praktisk innredning til hjemmet sitt. Et av deres mest populære produkter er PLATSA garderobeskap, som nå kommer med den moderne KALBÅDEN skuffefronten.

IKEA har en stor kolleksjon av møbler for alle dine behov, og JÄTTEBO modulsofa er en av de nyeste sofa valgene. Med en enkel form med rene linjer, er denne sofaen både elegant og praktisk. Sofaens modulære design lar deg kombinere modulene etter eget ønske og tilpasse sofaen til ditt hjem. Med flere sete- og sjeselongmoduler, armlener og...

Årets påske ser ut til å bli fargerik, og med tulipaner, liljer og stemor i sesong er blomstene ingen unntak. Plantasjen deler sine tips til hvordan du kan pynte med disse i påsken.

Å tenke utenfor boksen har blitt en stadig mer populær trend i interiørdesign, spesielt når det kommer til kjøkken. Bort med de tradisjonelle hjørneskapene og inn med de buede skapene! Dette gir et moderne og elegant uttrykk som tiltrekker seg stadig flere hjemmeinnredere.

Når du skal velge spisestoler til hjemmet ditt, er det viktig å vurdere flere faktorer, inkludert stil, størrelse, materiale og komfort. Å finne den rette stolen kan virkelig sette tonen for spiseplassen din og skape en vakker atmosfære for måltidene dine. I denne artikkelen vil vi ta en nærmere titt på spisestoler i ulike stiler og gi deg noen...