Vakre, håndlagde vaser med reaktiv glasur.

20.02.2023

Denne vinteren lanseres SOFT: En kolleksjon håndlagde vaser i porselen. Vasene er formgitt av Porsgrund Porselænsfabriks designteam. De delikate vasene med myke former og behagelige fargetoner skaper det perfekte rom for sesongens blomster og grener.

Tekst og Foto: Porsgrund Porselen.

Myke former og tidløst design

SOFT-kolleksjonen er formgitt av Porsgrunds designere Erik Lindberg, Karianne E. Tønnessen og Cathrine Kirkerud. Ønsket var å skape elegante, men funksjonelle vaser.

-Vi ville lage en vasekolleksjon som dekket flere behov, forteller Cathrine. Derfor landet vi på en høy vase til langstilkede snittblomster, en lavere til tulipaner, midjebuketter og lignende og til slutt en minivase til markblomster eller andre små vekster.

Vasene har fått myke og runde former som gir dem et tidløst preg. De enkle, men vakre formene gjør at de passer inn i mange hjem, interiørstiler og trender. Vasene vil også fint la seg kombinere med andre pyntegjenstander man måtte ha hjemme.

-Vårt mål er alltid å skape produkter som kan vare i generasjoner, både fordi designet tåler tidens tann, men også fordi vi vektlegger kvalitet i materialvalg og produksjon, forteller Cathrine.

Innovativ glasur gir spennende fargespill

Vasene er håndlaget i porselen og deretter behandlet med en reaktiv glasur. I motsetning til en tradisjonell glasur som fungerer som en gjennomsiktig forsegling vil reaktive glasurer sette sitt preg på godset. Vasene behandles først med to glasurer. Under brenneprosessen oppstår det en kjemisk reaksjon mellom glasurene som gir ulike fargesjatteringer. Den kjemiske reaksjonen gir dermed hver vase et spennende og unikt fargespill som gjør den litt annerledes enn den neste. For SOFT-vasene er fargespillet i delikate beige- og gråtoner.

-Da vasene er laget for hånd og har en reaktiv glasur, er ingen av dem helt like. Dette gir nyhetene et unikt og spennende uttrykk, forteller produktsjef i Porsgrunds Porselænsfabrik Gyri Wahl.

Flotte gaveartikler

SOFT-vasene er elegante og dekorative med et tidløst og klassisk uttrykk. De vil kunne passe inn i de fleste hjem og interiørstiler, og er derfor flotte gaveartikler til for eksempel brudepar. Vasene er vakre sammen og med blomster i, men også fine dekorelementer i seg selv. Kolleksjonen blir tilgjengelig i februar i tide til vårens vakre vekster, men vil kunne passe enhver sesong med sine myke former og delikate fargetoner i grått og beige.

Leveres i et begrenset antall

Vasene kommer i tre forskjellige størrelser 11 cm - 18 cm - 21cm. De leveres i et begrenset antall, og vil bli tilgjengelig på porsgrund.com, Porsgrund Porselænsfabriks utsalg i Porsgrunn og Ålesund, i Christiania Glasmagasins nettbutikk og fysiske butikker, samt i enkelte frittstående butikker.

Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...