Utforsk Jotun's Nye Fargekart CANVAS 2024

07.10.2023
Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady
Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady

"TAK: LADY PERFECTION 7685 SUBTLE GREEN VEGG: LADY PURE COLOR 7685 SUBTLE GREEN VEGG (BAK): LADY PURE COLOR 7386 PISTACHIO LISTER: LADY SUPREME FINISH 7686 MINDFUL GREEN VINDU: LADY SUPREME FINISH 9918 KLASSISK HVIT."

Jotuns globale fargekart for 2024 byr på vakre fargekombinasjoner for kreative uttrykk

Vi uttrykker oss visuelt i møtet med verden rundt oss – med klærne vi velger å bruke, gjenstandene vi samler på og fargene vi omgir oss med hjemme. Selv om vi ikke alltid innser det, er vi alle fulle av ideer og kreativitet. Noen ganger trenger vi bare mot til å uttrykke oss.

Jotuns nye globale fargekart CANVAS er en hyllest til kunstneren som bor i oss, og er designet for å gi inspirasjon, veiledning og oppmuntring til alle som ønsker å skape unike fargeuttrykk hjemme. Fargekartet inneholder 23 tidløse og vakre nyanser, inkludert 10 nye farger som er spesielt utviklet av Jotuns globale fargesjef Lisbeth Larsen, hennes globale farge-team og det fargetekniske laboratoriet hos Jotun.

Hvert år tar Larsen og hennes internasjonale team av fargespesialister temperaturen på trender og kulturelle strømninger rundt omkring i verden. Dette tolkes og oversettes til vakre fargepaletter som er i perfekt harmoni med drømmen om en moderne livsstil.

Foto: Morten Rakke. Jotun A/S @ jotunlady
Foto: Morten Rakke. Jotun A/S @ jotunlady

«Farge er det viktigste verktøyet vi har for å uttrykke oss visuelt. Selv om vi ikke alltid innser det, er vi alle fulle av ideer. Noen ganger behøver vi bare å finne motet til å uttrykke oss. CANVAS er Jotuns måte å gi deg det motet på; å vise deg at alle innerst inne kan være en kunstner

– Lisbeth Larsen, Global Colour Manager i Jotun

En frisk palett for unike fargeuttrykk

CANVAS byr på 23 tidløse fargenyanser for 2024, vakkert stylet av den kreative Oslo-duoen Kråkvik & D'Orazio. Hvert interiør skildrer spennende fargekombinasjoner som skaper atmosfærer preget av særpreg, ro og refleksjon.

Vi ser en stadig voksende, global trend for beroligende og harmoniske fargekombinasjoner satt sammen på en sofistikert måte. Som svar på dette tilbyr Jotuns nye fargekart et bredt spekter av naturens egne grønntoner, samt friske blåtoner og myke grå nyanser som minner om de meditative effektene vi finner i himmel og hav. Kolleksjonens brune og beige fargetoner bringer med seg jordnærhet, lunhet og trygg forankring, mens utvalgte nyanser i gult bistår med glede og optimisme.

Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady
Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady

"VEGG: LADY PURE COLOR 2224 INDI PINK PANEL: LADY SUPREME FINISH 2224 INDI PINK"

Vitenskapen bak fargekombinasjoner

Årets fargekolleksjon er designet for å gi deg estetisk inspirasjon, men også praktisk innsikt og veiledning for å lykkes med fargekombinasjoner. CANVAS er basert på klassisk fargeteori og vitenskapelige prinsipper som har inspirert kunstnere opp gjennom historien.

Siden antikken har det vært forsket på hvordan farger påvirker oss, og i århundrer har fargesirkelen vist oss hvordan nærliggende farger kan berike hverandre – mens motsetninger skaper stemningsfulle og vellykkede kontraster. Hvert interiør i fargekartet er ledsaget av et eget fargehjul, som gjør det enkelt å forstå de ulike fargekombinasjonene og begrunnelsen bak de utvalgte nyansene.

Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady
Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady

"VEGG (ØVERST): LADY PURE COLOR 12075 SOOTHING BEIGE VEGG: LADY PURE COLOR 12290 ANTWERP BEIGE VEGG (BAK): LADY PURE COLOR 8583 EARTHY YELLOW LIST: LADY SUPREME FINISH 1376 FROSTRØYK"

Kombiner nabofarger for å skape enhetlige og harmoniske fargeuttrykk; velg motsetninger for å tilføre spenning og unikhet i et ellers nøytralt interiør.

CANVAS lanseres i august 2023. Lanseringen markeres med en rekke ulike arrangementer verden over, blant annet en installasjon som inviterer deg til å utforske frittstående geometriske former og forskjellige fargekombinasjoner i stor skala. Det vil også bli arrangert kreative workshops, hvor du kan mikse og matche farger for å lage dine egne fargekombinasjoner og ta frem kunstneren i deg.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.