Utforsk Jotun's Nye Fargekart CANVAS 2024

07.10.2023
Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady
Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady

"TAK: LADY PERFECTION 7685 SUBTLE GREEN VEGG: LADY PURE COLOR 7685 SUBTLE GREEN VEGG (BAK): LADY PURE COLOR 7386 PISTACHIO LISTER: LADY SUPREME FINISH 7686 MINDFUL GREEN VINDU: LADY SUPREME FINISH 9918 KLASSISK HVIT."

Jotuns globale fargekart for 2024 byr på vakre fargekombinasjoner for kreative uttrykk

Vi uttrykker oss visuelt i møtet med verden rundt oss – med klærne vi velger å bruke, gjenstandene vi samler på og fargene vi omgir oss med hjemme. Selv om vi ikke alltid innser det, er vi alle fulle av ideer og kreativitet. Noen ganger trenger vi bare mot til å uttrykke oss.

Jotuns nye globale fargekart CANVAS er en hyllest til kunstneren som bor i oss, og er designet for å gi inspirasjon, veiledning og oppmuntring til alle som ønsker å skape unike fargeuttrykk hjemme. Fargekartet inneholder 23 tidløse og vakre nyanser, inkludert 10 nye farger som er spesielt utviklet av Jotuns globale fargesjef Lisbeth Larsen, hennes globale farge-team og det fargetekniske laboratoriet hos Jotun.

Hvert år tar Larsen og hennes internasjonale team av fargespesialister temperaturen på trender og kulturelle strømninger rundt omkring i verden. Dette tolkes og oversettes til vakre fargepaletter som er i perfekt harmoni med drømmen om en moderne livsstil.

Foto: Morten Rakke. Jotun A/S @ jotunlady
Foto: Morten Rakke. Jotun A/S @ jotunlady

«Farge er det viktigste verktøyet vi har for å uttrykke oss visuelt. Selv om vi ikke alltid innser det, er vi alle fulle av ideer. Noen ganger behøver vi bare å finne motet til å uttrykke oss. CANVAS er Jotuns måte å gi deg det motet på; å vise deg at alle innerst inne kan være en kunstner

– Lisbeth Larsen, Global Colour Manager i Jotun

En frisk palett for unike fargeuttrykk

CANVAS byr på 23 tidløse fargenyanser for 2024, vakkert stylet av den kreative Oslo-duoen Kråkvik & D'Orazio. Hvert interiør skildrer spennende fargekombinasjoner som skaper atmosfærer preget av særpreg, ro og refleksjon.

Vi ser en stadig voksende, global trend for beroligende og harmoniske fargekombinasjoner satt sammen på en sofistikert måte. Som svar på dette tilbyr Jotuns nye fargekart et bredt spekter av naturens egne grønntoner, samt friske blåtoner og myke grå nyanser som minner om de meditative effektene vi finner i himmel og hav. Kolleksjonens brune og beige fargetoner bringer med seg jordnærhet, lunhet og trygg forankring, mens utvalgte nyanser i gult bistår med glede og optimisme.

Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady
Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady

"VEGG: LADY PURE COLOR 2224 INDI PINK PANEL: LADY SUPREME FINISH 2224 INDI PINK"

Vitenskapen bak fargekombinasjoner

Årets fargekolleksjon er designet for å gi deg estetisk inspirasjon, men også praktisk innsikt og veiledning for å lykkes med fargekombinasjoner. CANVAS er basert på klassisk fargeteori og vitenskapelige prinsipper som har inspirert kunstnere opp gjennom historien.

Siden antikken har det vært forsket på hvordan farger påvirker oss, og i århundrer har fargesirkelen vist oss hvordan nærliggende farger kan berike hverandre – mens motsetninger skaper stemningsfulle og vellykkede kontraster. Hvert interiør i fargekartet er ledsaget av et eget fargehjul, som gjør det enkelt å forstå de ulike fargekombinasjonene og begrunnelsen bak de utvalgte nyansene.

Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady
Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady

"VEGG (ØVERST): LADY PURE COLOR 12075 SOOTHING BEIGE VEGG: LADY PURE COLOR 12290 ANTWERP BEIGE VEGG (BAK): LADY PURE COLOR 8583 EARTHY YELLOW LIST: LADY SUPREME FINISH 1376 FROSTRØYK"

Kombiner nabofarger for å skape enhetlige og harmoniske fargeuttrykk; velg motsetninger for å tilføre spenning og unikhet i et ellers nøytralt interiør.

CANVAS lanseres i august 2023. Lanseringen markeres med en rekke ulike arrangementer verden over, blant annet en installasjon som inviterer deg til å utforske frittstående geometriske former og forskjellige fargekombinasjoner i stor skala. Det vil også bli arrangert kreative workshops, hvor du kan mikse og matche farger for å lage dine egne fargekombinasjoner og ta frem kunstneren i deg.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...