Utforsk Jotun's Nye Fargekart CANVAS 2024

27.08.2023
Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady
Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady

"TAK: LADY PERFECTION 7685 SUBTLE GREEN VEGG: LADY PURE COLOR 7685 SUBTLE GREEN VEGG (BAK): LADY PURE COLOR 7386 PISTACHIO LISTER: LADY SUPREME FINISH 7686 MINDFUL GREEN VINDU: LADY SUPREME FINISH 9918 KLASSISK HVIT."

Jotuns globale fargekart for 2024 byr på vakre fargekombinasjoner for kreative uttrykk

Vi uttrykker oss visuelt i møtet med verden rundt oss – med klærne vi velger å bruke, gjenstandene vi samler på og fargene vi omgir oss med hjemme. Selv om vi ikke alltid innser det, er vi alle fulle av ideer og kreativitet. Noen ganger trenger vi bare mot til å uttrykke oss.

Jotuns nye globale fargekart CANVAS er en hyllest til kunstneren som bor i oss, og er designet for å gi inspirasjon, veiledning og oppmuntring til alle som ønsker å skape unike fargeuttrykk hjemme. Fargekartet inneholder 23 tidløse og vakre nyanser, inkludert 10 nye farger som er spesielt utviklet av Jotuns globale fargesjef Lisbeth Larsen, hennes globale farge-team og det fargetekniske laboratoriet hos Jotun.

Hvert år tar Larsen og hennes internasjonale team av fargespesialister temperaturen på trender og kulturelle strømninger rundt omkring i verden. Dette tolkes og oversettes til vakre fargepaletter som er i perfekt harmoni med drømmen om en moderne livsstil.

Foto: Morten Rakke. Jotun A/S @ jotunlady
Foto: Morten Rakke. Jotun A/S @ jotunlady

«Farge er det viktigste verktøyet vi har for å uttrykke oss visuelt. Selv om vi ikke alltid innser det, er vi alle fulle av ideer. Noen ganger behøver vi bare å finne motet til å uttrykke oss. CANVAS er Jotuns måte å gi deg det motet på; å vise deg at alle innerst inne kan være en kunstner

– Lisbeth Larsen, Global Colour Manager i Jotun


En frisk palett for unike fargeuttrykk

CANVAS byr på 23 tidløse fargenyanser for 2024, vakkert stylet av den kreative Oslo-duoen Kråkvik & D'Orazio. Hvert interiør skildrer spennende fargekombinasjoner som skaper atmosfærer preget av særpreg, ro og refleksjon.

Vi ser en stadig voksende, global trend for beroligende og harmoniske fargekombinasjoner satt sammen på en sofistikert måte. Som svar på dette tilbyr Jotuns nye fargekart et bredt spekter av naturens egne grønntoner, samt friske blåtoner og myke grå nyanser som minner om de meditative effektene vi finner i himmel og hav. Kolleksjonens brune og beige fargetoner bringer med seg jordnærhet, lunhet og trygg forankring, mens utvalgte nyanser i gult bistår med glede og optimisme.

Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady
Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady

"VEGG: LADY PURE COLOR 2224 INDI PINK PANEL: LADY SUPREME FINISH 2224 INDI PINK"

Vitenskapen bak fargekombinasjoner

Årets fargekolleksjon er designet for å gi deg estetisk inspirasjon, men også praktisk innsikt og veiledning for å lykkes med fargekombinasjoner. CANVAS er basert på klassisk fargeteori og vitenskapelige prinsipper som har inspirert kunstnere opp gjennom historien.

Siden antikken har det vært forsket på hvordan farger påvirker oss, og i århundrer har fargesirkelen vist oss hvordan nærliggende farger kan berike hverandre – mens motsetninger skaper stemningsfulle og vellykkede kontraster. Hvert interiør i fargekartet er ledsaget av et eget fargehjul, som gjør det enkelt å forstå de ulike fargekombinasjonene og begrunnelsen bak de utvalgte nyansene.

Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady
Foto: Anders Schønnemann. Jotun A/S @ jotunlady

"VEGG (ØVERST): LADY PURE COLOR 12075 SOOTHING BEIGE VEGG: LADY PURE COLOR 12290 ANTWERP BEIGE VEGG (BAK): LADY PURE COLOR 8583 EARTHY YELLOW LIST: LADY SUPREME FINISH 1376 FROSTRØYK"

Kombiner nabofarger for å skape enhetlige og harmoniske fargeuttrykk; velg motsetninger for å tilføre spenning og unikhet i et ellers nøytralt interiør.

CANVAS lanseres i august 2023. Lanseringen markeres med en rekke ulike arrangementer verden over, blant annet en installasjon som inviterer deg til å utforske frittstående geometriske former og forskjellige fargekombinasjoner i stor skala. Det vil også bli arrangert kreative workshops, hvor du kan mikse og matche farger for å lage dine egne fargekombinasjoner og ta frem kunstneren i deg.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...