Unikt og varig: Norsk håndverk og design for kommende brudepar

06.06.2023
Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Norsk håndverk og design har funnet veien inn på bryllupslistene, og populariteten øker stadig. Sommeren er en tid fylt med bryllup og romantikk, og det er nå tydelig at nye generasjoner setter pris på ekte håndverk, norsk design og varig kvalitet. Hadeland Glassverk, kjent for sitt imponerende håndverk, er et eksempel på en bedrift som opplever denne trenden. (Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler.)

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

I dagens moderne samfunn, hvor alt går i høy hastighet og varer ofte er masseproduserte, er det noe helt spesielt med å eie noe unikt og håndlaget. Brudepar ønsker å skape minner som varer i mange, mange generasjoner, og derfor er norsk håndverk og design nå høyt verdsatt.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

En av de mest ettertraktede seriene fra Hadeland Glassverk er Marie. Denne serien har en historie som strekker seg over 100 år, og den første produksjonen fant sted i 1912. Marie-serien er en skjønnhet som stadig står på ønskelisten til kommende brudepar. Glassene er utsøkt håndslipte, og det er ikke bare kantene som får oppmerksomhet. Også stetten på glassene blir bearbeidet med omhu og presisjon. Dette er et eksempel på eksepsjonelt håndverk, og mange dyktige håndverkere er involvert i prosessen, fra munnblåsere til glasslipere. Se serien hos Christiania Glasmagasin.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Interessen for Marie-serien har til og med spredt seg til utlandet. I fjor hadde Hadeland Glassverk gleden av å selge Marie-serien til det prestisjefylte varehuset Liberty i London. Dette vitner om den internasjonale anerkjennelsen som norsk håndverk og design har oppnådd. Når brudepar i London skåler med disse elegante, håndslipte champagneglassene, blir norsk håndverk en del av deres store feiring.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Å inkludere norsk håndverk og design i bryllupet er mer enn bare å kjøpe et produkt. Det er en hyllest til tradisjonene og arven vi bærer med oss. Gjennom å velge produkter som er laget med kjærlighet og omsorg, viser brudeparet at de verdsetter unike gjenstander som bærer med seg historie og kvalitet.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Så når bryllupsklokkene ringer og kjærligheten feires, er det også en påminnelse om verdien av norsk håndverk og design. Det er en feiring av de dyktige håndverkerne som skaper vakre og tidløse gjenstander. Det er et løfte om å fortsette å bevare og verdsette denne unike delen av vår kulturarv.

La oss løfte champagneglasset og skåle for norsk håndverk og design – en inspirasjon for kommende brudepar og en påminnelse om verdien av det ekte og varige.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...