Unikt og varig: Norsk håndverk og design for kommende brudepar

06.06.2023
Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Norsk håndverk og design har funnet veien inn på bryllupslistene, og populariteten øker stadig. Sommeren er en tid fylt med bryllup og romantikk, og det er nå tydelig at nye generasjoner setter pris på ekte håndverk, norsk design og varig kvalitet. Hadeland Glassverk, kjent for sitt imponerende håndverk, er et eksempel på en bedrift som opplever denne trenden. (Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler.)

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

I dagens moderne samfunn, hvor alt går i høy hastighet og varer ofte er masseproduserte, er det noe helt spesielt med å eie noe unikt og håndlaget. Brudepar ønsker å skape minner som varer i mange, mange generasjoner, og derfor er norsk håndverk og design nå høyt verdsatt.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

En av de mest ettertraktede seriene fra Hadeland Glassverk er Marie. Denne serien har en historie som strekker seg over 100 år, og den første produksjonen fant sted i 1912. Marie-serien er en skjønnhet som stadig står på ønskelisten til kommende brudepar. Glassene er utsøkt håndslipte, og det er ikke bare kantene som får oppmerksomhet. Også stetten på glassene blir bearbeidet med omhu og presisjon. Dette er et eksempel på eksepsjonelt håndverk, og mange dyktige håndverkere er involvert i prosessen, fra munnblåsere til glasslipere. Se serien hos Christiania Glasmagasin.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Interessen for Marie-serien har til og med spredt seg til utlandet. I fjor hadde Hadeland Glassverk gleden av å selge Marie-serien til det prestisjefylte varehuset Liberty i London. Dette vitner om den internasjonale anerkjennelsen som norsk håndverk og design har oppnådd. Når brudepar i London skåler med disse elegante, håndslipte champagneglassene, blir norsk håndverk en del av deres store feiring.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Å inkludere norsk håndverk og design i bryllupet er mer enn bare å kjøpe et produkt. Det er en hyllest til tradisjonene og arven vi bærer med oss. Gjennom å velge produkter som er laget med kjærlighet og omsorg, viser brudeparet at de verdsetter unike gjenstander som bærer med seg historie og kvalitet.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Så når bryllupsklokkene ringer og kjærligheten feires, er det også en påminnelse om verdien av norsk håndverk og design. Det er en feiring av de dyktige håndverkerne som skaper vakre og tidløse gjenstander. Det er et løfte om å fortsette å bevare og verdsette denne unike delen av vår kulturarv.

La oss løfte champagneglasset og skåle for norsk håndverk og design – en inspirasjon for kommende brudepar og en påminnelse om verdien av det ekte og varige.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...