Unikt og varig: Norsk håndverk og design for kommende brudepar

06.06.2023
Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Norsk håndverk og design har funnet veien inn på bryllupslistene, og populariteten øker stadig. Sommeren er en tid fylt med bryllup og romantikk, og det er nå tydelig at nye generasjoner setter pris på ekte håndverk, norsk design og varig kvalitet. Hadeland Glassverk, kjent for sitt imponerende håndverk, er et eksempel på en bedrift som opplever denne trenden. (Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler.)

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

I dagens moderne samfunn, hvor alt går i høy hastighet og varer ofte er masseproduserte, er det noe helt spesielt med å eie noe unikt og håndlaget. Brudepar ønsker å skape minner som varer i mange, mange generasjoner, og derfor er norsk håndverk og design nå høyt verdsatt.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

En av de mest ettertraktede seriene fra Hadeland Glassverk er Marie. Denne serien har en historie som strekker seg over 100 år, og den første produksjonen fant sted i 1912. Marie-serien er en skjønnhet som stadig står på ønskelisten til kommende brudepar. Glassene er utsøkt håndslipte, og det er ikke bare kantene som får oppmerksomhet. Også stetten på glassene blir bearbeidet med omhu og presisjon. Dette er et eksempel på eksepsjonelt håndverk, og mange dyktige håndverkere er involvert i prosessen, fra munnblåsere til glasslipere. Se serien hos Christiania Glasmagasin.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Interessen for Marie-serien har til og med spredt seg til utlandet. I fjor hadde Hadeland Glassverk gleden av å selge Marie-serien til det prestisjefylte varehuset Liberty i London. Dette vitner om den internasjonale anerkjennelsen som norsk håndverk og design har oppnådd. Når brudepar i London skåler med disse elegante, håndslipte champagneglassene, blir norsk håndverk en del av deres store feiring.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Å inkludere norsk håndverk og design i bryllupet er mer enn bare å kjøpe et produkt. Det er en hyllest til tradisjonene og arven vi bærer med oss. Gjennom å velge produkter som er laget med kjærlighet og omsorg, viser brudeparet at de verdsetter unike gjenstander som bærer med seg historie og kvalitet.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Så når bryllupsklokkene ringer og kjærligheten feires, er det også en påminnelse om verdien av norsk håndverk og design. Det er en feiring av de dyktige håndverkerne som skaper vakre og tidløse gjenstander. Det er et løfte om å fortsette å bevare og verdsette denne unike delen av vår kulturarv.

La oss løfte champagneglasset og skåle for norsk håndverk og design – en inspirasjon for kommende brudepar og en påminnelse om verdien av det ekte og varige.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.