Turkis sofa: Hvordan velge passende farger for et harmonisk hjem

04.01.2023

Turkis sofa kan være en fantastisk tilføyelse til ethvert hjem. Den friske fargen gir et løft til rommet og gir en følelse av luftighet og lyshet. Men når det kommer til å velge farger som passer til den turkise sofaen, kan det være litt utfordrende.

Hvordan velge lignende farger for en harmonisk stemning

En måte å matche fargen på sofaen på er å velge en annen lignende farge, for eksempel en lyseblå eller grønn tonen. Disse fargene vil bidra til å skape en harmonisk stemning i rommet uten å være for dominerende. Du kan også velge å kombinere den turkise sofaen med andre lyse farger, som gult eller rosa, for å skape et mer eksentrisk og energisk uttrykk.

Dramatiske farger for et mer dramatisk uttrykk

Hvis du ønsker å tone ned den turkise fargen litt, kan du velge å kombinere den med mer duse farger som beige eller grå. Dette vil bidra til å skape en rolig og avslappende atmosfære, og gir en fin kontrast til den lyse fargen på sofaen. Du kan også velge å kombinere den turkise sofaen med mørkere farger, som sort eller burgunder, for å skape et mer dramatisk uttrykk.

Balanse er nøkkelen: Velg en eller to komplementære farger

Uansett hvilken fargekombinasjon du velger, er det viktig å huske at balanse er nøkkelen. Det er en god idé å ikke overbelaste rommet med for mange farger, men heller velge en eller to komplementære farger som passer sammen med den turkise sofaen. På den måten kan du skape et harmonisk og velbalansert uttrykk i rommet.

Oppsummering: Turkis sofa gir et løft til hjemmet ditt

Alt i alt er den turkise sofaen en flott fargemulighet for deg som ønsker å bringe litt liv og farge inn i hjemmet ditt. Ved å velge farger som passer sammen med den turkise sofaen, kan du skape et unikt og personlig uttrykk i rommet.

Söderhamn sofa IKEA, Turkis
Söderhamn sofa IKEA, Turkis

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.