Trendekspert Kjersti Rostad hos Møbelringen deler fem møbel- og interiørtrender som vil dominere i 2023

18.02.2023
Foto: Møbelringen
Foto: Møbelringen

Midt i en verden preget av uro og usikkerhet, søker vi etter en følelse av ro og trygghet i våre hjem. Med dette i tankene deler trendekspert Kjersti Rostad hos Møbelringen fem møbel- og interiørtrender som vil bringe oss dit i 2023.

Ingen dramatiske endringer

For hjemme vil ikke nordmenn ha bekymringer, raske endringer og skifter, eller å bytte ut alle møblene for hver gang det kommer en ny trend.

- Det er ikke lenger slik at trendene endrer seg dramatisk fra år til år. Det skyldes at vi tenker mer langsiktig når vi investerer i møbler. Hos Møbelringen ser vi at folk ønsker kvalitetsmøbler som varer, og at de er tro mot sin personlige stil når de kjøper noe nytt. Mange synes det er hyggelig å friske opp og fornye litt hjemme innimellom, og det kan heldigvis gjøre med enkle grep, påpeker hun.

Foto: Møbelringen
Foto: Møbelringen

Bærekraftig

Vi vil ha kvalitetsmøbler som varer og skaper vår egen stil, heller enn å kaste oss på siste mote.

Vi velger også en fargepalett som ikke går ut på dato med det første. Men mange har begynt å tenke litt utenfor boksen når det gjelder farger. Rosa er i vinden, men her er spennet stort fra trendfargen Viva Magenta, en knall rødrosa farge, til dusere rosa nyanser.

Økonomisk

Vi gjør ikke de store investeringene, men fornyer og frisker opp med enkle grep. Vi varierer med tilbehør og farger, bytter ut dekor som vaser, skulpturer og lysestaker, og pynter opp med nye puter og pledd.

Retroinspirert

Vi vil ha en personlig stil, og blander gjerne gammelt arvegods med nye kupp for å få uttrykket vi ønsker. Vi bruker farger og materialer for å skape kontraster.

Hjemmekos

Vi vil ha det varmt og innbydende hjemme, ikke stramt og minimalistisk. Derfor søker vi mot organiske former som er runde, buede og myke, og naturlige materialer som mørkt treverk.

Vi prioriterer god søvn og hvile, og vil gjerne ha komfort med et snev av luksus på soverommet. Der vil vi også gjerne lese bøker og se favorittserien vår på TV.

Hjemme på hytta (og kontoret)

Hytta innredes i samme stil som hjemme. Vi vil gjerne ha litt hjemmekos på hjemmekontoret også, og noen vil også dra hjemmekos-følelsen videre inn på kontoret på jobben.

Foto: Møbelringen
Foto: Møbelringen

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...