Trendekspert Kjersti Rostad hos Møbelringen deler fem møbel- og interiørtrender som vil dominere i 2023

18.02.2023
Foto: Møbelringen
Foto: Møbelringen

Midt i en verden preget av uro og usikkerhet, søker vi etter en følelse av ro og trygghet i våre hjem. Med dette i tankene deler trendekspert Kjersti Rostad hos Møbelringen fem møbel- og interiørtrender som vil bringe oss dit i 2023.

Ingen dramatiske endringer

For hjemme vil ikke nordmenn ha bekymringer, raske endringer og skifter, eller å bytte ut alle møblene for hver gang det kommer en ny trend.

- Det er ikke lenger slik at trendene endrer seg dramatisk fra år til år. Det skyldes at vi tenker mer langsiktig når vi investerer i møbler. Hos Møbelringen ser vi at folk ønsker kvalitetsmøbler som varer, og at de er tro mot sin personlige stil når de kjøper noe nytt. Mange synes det er hyggelig å friske opp og fornye litt hjemme innimellom, og det kan heldigvis gjøre med enkle grep, påpeker hun.

Foto: Møbelringen
Foto: Møbelringen

Bærekraftig

Vi vil ha kvalitetsmøbler som varer og skaper vår egen stil, heller enn å kaste oss på siste mote.

Vi velger også en fargepalett som ikke går ut på dato med det første. Men mange har begynt å tenke litt utenfor boksen når det gjelder farger. Rosa er i vinden, men her er spennet stort fra trendfargen Viva Magenta, en knall rødrosa farge, til dusere rosa nyanser.

Økonomisk

Vi gjør ikke de store investeringene, men fornyer og frisker opp med enkle grep. Vi varierer med tilbehør og farger, bytter ut dekor som vaser, skulpturer og lysestaker, og pynter opp med nye puter og pledd.

Retroinspirert

Vi vil ha en personlig stil, og blander gjerne gammelt arvegods med nye kupp for å få uttrykket vi ønsker. Vi bruker farger og materialer for å skape kontraster.

Hjemmekos

Vi vil ha det varmt og innbydende hjemme, ikke stramt og minimalistisk. Derfor søker vi mot organiske former som er runde, buede og myke, og naturlige materialer som mørkt treverk.

Vi prioriterer god søvn og hvile, og vil gjerne ha komfort med et snev av luksus på soverommet. Der vil vi også gjerne lese bøker og se favorittserien vår på TV.

Hjemme på hytta (og kontoret)

Hytta innredes i samme stil som hjemme. Vi vil gjerne ha litt hjemmekos på hjemmekontoret også, og noen vil også dra hjemmekos-følelsen videre inn på kontoret på jobben.

Foto: Møbelringen
Foto: Møbelringen

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...