Trendekspert Kjersti Rostad hos Møbelringen deler fem møbel- og interiørtrender som vil dominere i 2023

18.02.2023
Foto: Møbelringen
Foto: Møbelringen

Midt i en verden preget av uro og usikkerhet, søker vi etter en følelse av ro og trygghet i våre hjem. Med dette i tankene deler trendekspert Kjersti Rostad hos Møbelringen fem møbel- og interiørtrender som vil bringe oss dit i 2023.

Ingen dramatiske endringer

For hjemme vil ikke nordmenn ha bekymringer, raske endringer og skifter, eller å bytte ut alle møblene for hver gang det kommer en ny trend.

- Det er ikke lenger slik at trendene endrer seg dramatisk fra år til år. Det skyldes at vi tenker mer langsiktig når vi investerer i møbler. Hos Møbelringen ser vi at folk ønsker kvalitetsmøbler som varer, og at de er tro mot sin personlige stil når de kjøper noe nytt. Mange synes det er hyggelig å friske opp og fornye litt hjemme innimellom, og det kan heldigvis gjøre med enkle grep, påpeker hun.

Foto: Møbelringen
Foto: Møbelringen

Bærekraftig

Vi vil ha kvalitetsmøbler som varer og skaper vår egen stil, heller enn å kaste oss på siste mote.

Vi velger også en fargepalett som ikke går ut på dato med det første. Men mange har begynt å tenke litt utenfor boksen når det gjelder farger. Rosa er i vinden, men her er spennet stort fra trendfargen Viva Magenta, en knall rødrosa farge, til dusere rosa nyanser.

Økonomisk

Vi gjør ikke de store investeringene, men fornyer og frisker opp med enkle grep. Vi varierer med tilbehør og farger, bytter ut dekor som vaser, skulpturer og lysestaker, og pynter opp med nye puter og pledd.

Retroinspirert

Vi vil ha en personlig stil, og blander gjerne gammelt arvegods med nye kupp for å få uttrykket vi ønsker. Vi bruker farger og materialer for å skape kontraster.

Hjemmekos

Vi vil ha det varmt og innbydende hjemme, ikke stramt og minimalistisk. Derfor søker vi mot organiske former som er runde, buede og myke, og naturlige materialer som mørkt treverk.

Vi prioriterer god søvn og hvile, og vil gjerne ha komfort med et snev av luksus på soverommet. Der vil vi også gjerne lese bøker og se favorittserien vår på TV.

Hjemme på hytta (og kontoret)

Hytta innredes i samme stil som hjemme. Vi vil gjerne ha litt hjemmekos på hjemmekontoret også, og noen vil også dra hjemmekos-følelsen videre inn på kontoret på jobben.

Foto: Møbelringen
Foto: Møbelringen

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.