Tre er det nye aluminium: Norske hager tar i bruk tredrivhus fra Grønt Fokus

16.02.2023
Foto: Grønt Fokus
Foto: Grønt Fokus

Grønt Fokus melder om en økende trend med tredrivhus i norske hager, der farge og materiale nå er viktigere enn før. Tredrivhus vil bedre gli inn i utemiljøet i norske hager med frukttrær, hekker og eneboliger av tre. Grønt Fokus har oppgradert sin egenproduserte modell etter tilbakemeldinger fra kundene, og vil lansere den nye modellen denne våren. 

Nyhet Emilia orangeri

"Med vakkert gråbehandlet tre og herdet glass, vil drivhuset Emilia lyse opp i hagen din. Både du og grønnsakene dine vil elske det rustikke tredrivhuset, Emilia. Det solide, trykkimpregnerte treet i gråtoner, kombinert med takhøyden på nesten tre meter, skaper en fantastisk følelse av plass som er nesten magisk."

Palmako er en av Europas ledende produsenter av laftede trehus og har begynt å produsere sin egen drivhusserie i tre, som nå selges gjennom flere utsalgssteder i Norge. Salget har økt siden starten, og Palmako har lansert en større modell og et Orangeri i tre. Under pandemien har det skjedd en endring der større drivhus som kan brukes til mer enn bare å dyrke planter, som hagestuer, selges mer. Trenden med tredrivhus vil fortsette, og det forventes enda flere lanseringer i tiden som kommer.

Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler.

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

IKEA er kjent for å tilby kvalitetsprodukter til rimelige priser, og deres kjøkkenavdeling er intet unntak. Blant de mange kjøkkenmodellene som tilbys, er HAVSTORP, STENSUND og UPPLÖV i fargen beige. Men hva gjør disse kjøkkenene spesielle, og hvordan kan man dekorere dem for å fremheve deres beige farge og skape en estetisk tiltalende atmosfære?

"En frisk, gyllen rosatone. Dette er en farge som både hakket mørkere og mer gyllen rosafargen enn 2782 Deco Pink som mange kjenner. Friske fargesammensetninger får du ved å kikke på gylne grønntoner, eller mer dempede atmosfærer med våre gylne gråtoner. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull." NCS...

"En lys, dempet gyllen farge, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Raw Canvas 10961 fra Jotun er 3009-Y14R.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.