Tidløse farger for murhus - Nordsjøs fargeguide

08.05.2023

Nordsjö lanserer en ny farge- og inspirasjonsguide for alle som har murhus. Guiden presenterer vakre og tidløse farger, og inspirerende bilder av både eldre og klassiske hus med sjarm, og mer stilige, moderne hus.

©Nordsjö. Farge: New medium
©Nordsjö. Farge: New medium

Tradisjonen med murhus er lang, og vi nyter vakre hus i ulike arkitektoniske stiler. Nordsjös nye fargekolleksjon for mur/puss og mineralske overflater er spesielt utvalgt for å passe det nordiske miljøet og nordiske lysforhold.

©Nordsjö. Farge: Grey command
©Nordsjö. Farge: Grey command

La deg for eksempel inspirere av farger i hvitt med en anelse gult og sort, som gir en behagelig hvit fasade. Sandbeige og brune farger som gir en kobling til naturen, og varme og innbydende gule og røde. Farger i grått og svart gir fasaden et nøkternt preg, og til slutt både dempet og noen klarere blå og grønne farger.

©Nordsjö. Farge: Grey slate
©Nordsjö. Farge: Grey slate

Å velge en farge til huset ditt handler like mye om å skape harmoni med omgivelsene som det handler om å få frem det unike ved akkurat ditt hus. Ved hjelp av maling og farger er det mulig å påvirke hvordan huset oppfattes.

– Å velge farge for utendørsmaling kan være en utfordring – det er så mange farger å velge mellom og de egner seg mer eller mindre til bruk utendørs. I tillegg er det som regel noe man må leve med i lang tid. I vår nye guide har vi derfor valgt ut 30 farger for å gjøre valget med å finne en vakker, men samtidig tidløs farge litt enklere, så fasaden føles inspirerende i mange år. Det er viktig at du planlegger og tenker gjennom dine fargeforslag nøye dersom du har tenkt å bytte farge på huset, og vi anbefaler også at du prøver disse i praksis på selve husveggen, for å få et vellykket resultat som du blir fornøyd med, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö.

©Nordsjö. Farge: Fine clay
©Nordsjö. Farge: Fine clay


Tips og råd

Ved valg av farger til utendørs bruk er det viktig å vite at farger oppleves som lysere og sterkere når de males på en stor flate. Ofte må du velge en mørkere og mer dempet farge enn den du forholder deg til på en liten fargeprøve. Test derfor maling på en større flate utvendig før du bestemmer deg. Vurder også helhetsbildet når du velger farger slik at fasade, vinduer, dører og andre detaljer fungerer sammen. Fremhev vakre detaljer med en kontrastfarge og skjul det som er mindre vakkert ved å male det med samme farge som bakgrunnen.

For mer informasjon og inspirasjon, besøk www.nordsjo.no

©Nordsjö. Farge: Fired brick
©Nordsjö. Farge: Fired brick

Tekst og foto: Nordsjö

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...