Tidløse farger for murhus - Nordsjøs fargeguide

08.05.2023

Nordsjö lanserer en ny farge- og inspirasjonsguide for alle som har murhus. Guiden presenterer vakre og tidløse farger, og inspirerende bilder av både eldre og klassiske hus med sjarm, og mer stilige, moderne hus.

©Nordsjö. Farge: New medium
©Nordsjö. Farge: New medium

Tradisjonen med murhus er lang, og vi nyter vakre hus i ulike arkitektoniske stiler. Nordsjös nye fargekolleksjon for mur/puss og mineralske overflater er spesielt utvalgt for å passe det nordiske miljøet og nordiske lysforhold.

©Nordsjö. Farge: Grey command
©Nordsjö. Farge: Grey command

La deg for eksempel inspirere av farger i hvitt med en anelse gult og sort, som gir en behagelig hvit fasade. Sandbeige og brune farger som gir en kobling til naturen, og varme og innbydende gule og røde. Farger i grått og svart gir fasaden et nøkternt preg, og til slutt både dempet og noen klarere blå og grønne farger.

©Nordsjö. Farge: Grey slate
©Nordsjö. Farge: Grey slate

Å velge en farge til huset ditt handler like mye om å skape harmoni med omgivelsene som det handler om å få frem det unike ved akkurat ditt hus. Ved hjelp av maling og farger er det mulig å påvirke hvordan huset oppfattes.

– Å velge farge for utendørsmaling kan være en utfordring – det er så mange farger å velge mellom og de egner seg mer eller mindre til bruk utendørs. I tillegg er det som regel noe man må leve med i lang tid. I vår nye guide har vi derfor valgt ut 30 farger for å gjøre valget med å finne en vakker, men samtidig tidløs farge litt enklere, så fasaden føles inspirerende i mange år. Det er viktig at du planlegger og tenker gjennom dine fargeforslag nøye dersom du har tenkt å bytte farge på huset, og vi anbefaler også at du prøver disse i praksis på selve husveggen, for å få et vellykket resultat som du blir fornøyd med, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö.

©Nordsjö. Farge: Fine clay
©Nordsjö. Farge: Fine clay


Tips og råd

Ved valg av farger til utendørs bruk er det viktig å vite at farger oppleves som lysere og sterkere når de males på en stor flate. Ofte må du velge en mørkere og mer dempet farge enn den du forholder deg til på en liten fargeprøve. Test derfor maling på en større flate utvendig før du bestemmer deg. Vurder også helhetsbildet når du velger farger slik at fasade, vinduer, dører og andre detaljer fungerer sammen. Fremhev vakre detaljer med en kontrastfarge og skjul det som er mindre vakkert ved å male det med samme farge som bakgrunnen.

For mer informasjon og inspirasjon, besøk www.nordsjo.no

©Nordsjö. Farge: Fired brick
©Nordsjö. Farge: Fired brick

Tekst og foto: Nordsjö

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...