Taktile naturmaterialer og luksuriøs spa-følelse

14.02.2023
Foto: Vedum
Foto: Vedum

Lyst og naturnært er stikkord når svenske Vedum Kjøkken & Bad lanserer årets baderomsnyhet. Den populære baderomsserien Soprano får i år selskap av den klassiske rammedøren Edit i vårens nye farge på Vedum, naturhvit. Sammen med et stort speil, dimbar belysning og den taktile topplaten i komposittstein, blir resultatet et bad som er både tidløst og trendsikkert.

Tekst: Vedum

Foto: Vedum
Foto: Vedum

Endelig er årets nyheter for badet her! Fra svenske Vedum kommer et nytt baderomsmiljø for deg som drømmer om et tidløst og stilrent preg. I miljøet møter den klassiske rammedøren Edit, i årets nye farge naturhvit, den populære baderomsserien Soprano med innrammingen Frame. Sammen med nøye utvalgte, taktile naturmaterialer og nøkterne farger er tonen satt for hele rommet.

Foto: Vedum
Foto: Vedum

- Vi ønsket å skape et luftig baderomsmiljø som innbyr til både bevegelse og hvile. Alt for at du skal kunne lage et bad som appellerer til deg og alle sansene dine. De taktile naturmaterialene, de sanselige fargene og flere rom i rommet gir en luksuriøs og avslappende spafølelse, sier Jenny Andersson, designansvarlig hos Vedum Kjøkken & Bad.

I år har Soprano blitt oppdatert med to nye topplater i komposittstein, som er i tråd med en av de store baderomstrendene for 2023.

Foto: Vedum
Foto: Vedum

- Vi ser at stadig flere velger å ta inn stein til badet, og det synes vi er en klok idé. Stein er både stilrent og holdbart! Spesielt med komposittstein får du et materiale som i utseende og følelse ligner kalkstein eller granitt, samtidig som det er både slitesterkt og lett å ta vare på. Og vakkert, selvfølgelig, sier Jenny Andersson.

Foto: Vedum
Foto: Vedum
Foto: Vedum
Foto: Vedum

Nye speil i serien

I år lanserer Vedum flere størrelser av de populære, runde speilene - en uslåelig måte å skape lys og plass på badet, eller et hvilket som helst rom. I Vedums nye baderomsmiljø er en større modell av Mjörn-speilet synlig med dimbar dekorbelysning og justerbar fargetemperatur som setter stemningen. Kombinasjonen av rette og runde linjer, sammen med flere ulike lyskilder, gir rommet en myk og innbydende karakter.

Foto: Vedum
Foto: Vedum

I løpet av våren slipper Vedum flere nyheter, som til sammen danner et hjem i harmoni. Alt fra barnerom og gang, til kjøkken og vaskerom.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...