Sweet Embrace™: Årets Farge 2024 fra Nordsjö

12.09.2023

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Nordsjös egne fargeeksperter og et team av internasjonale og profesjonelle designere innen arkitektur, design, journalistikk og teknologi har nøye analysert ulike globale samfunnstrender og basert på resultatene, utarbeidet trendrapporten ColourFutures™ 2024. Det som kom tydelig frem denne gangen var følelsen av at selv om vi er bedre informert enn noen gang før, leter vi fortsatt etter noe – etter tilhørighet, etter fred og ro og etter øyeblikk av glede i hverdagen. Når verden føles skjør og komplisert, trenger vi rom der vi kan finne oss selv, omgruppere og møte fremtiden – et sted vi hører hjemme. Det er her Sweet Embrace™ kan bidra med sin myke og behagelige omfavnelse.

Sweet Embrace™ er en farge som endrer uttrykk med lyset. I tillegg til å være en subtil og sofistikert frittstående farge, står Sweet Embrace™ også som et solid grunnlag for en rekke andre farger. Med utgangspunkt i denne myke, positive rosa fargen har vi utviklet tre fargepaletter som skal hjelpe forbrukere å velge trendy og harmoniske farger som gjenspeiler deres unike personligheter, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö.

Den første av de tre fargepalettene er "A warm colour story", som minner hver enkelt av oss om det stille hjørnet av hjemmet, et sted som føles komfortabelt og trygt, og kombinerer nyanser av stein, jord og leire. 

Den neste paletten "A calm colour story" vekker tanker om naturen og livets essens, og forener skogens og havets myke grønne og blå farger. 

Til slutt gir "An uplifting colour story" et smil om munnen med drømmende syriner og moderne gule farger.

Årets farge 2024 – Sweet Embrace™ kan testes rett på vegg med Nordsjös innovative Colour Tester, som kan bestilles på www.colourtester.no.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.