Sweet Embrace™: Årets Farge 2024 fra Nordsjö

12.09.2023

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Nordsjös egne fargeeksperter og et team av internasjonale og profesjonelle designere innen arkitektur, design, journalistikk og teknologi har nøye analysert ulike globale samfunnstrender og basert på resultatene, utarbeidet trendrapporten ColourFutures™ 2024. Det som kom tydelig frem denne gangen var følelsen av at selv om vi er bedre informert enn noen gang før, leter vi fortsatt etter noe – etter tilhørighet, etter fred og ro og etter øyeblikk av glede i hverdagen. Når verden føles skjør og komplisert, trenger vi rom der vi kan finne oss selv, omgruppere og møte fremtiden – et sted vi hører hjemme. Det er her Sweet Embrace™ kan bidra med sin myke og behagelige omfavnelse.

Sweet Embrace™ er en farge som endrer uttrykk med lyset. I tillegg til å være en subtil og sofistikert frittstående farge, står Sweet Embrace™ også som et solid grunnlag for en rekke andre farger. Med utgangspunkt i denne myke, positive rosa fargen har vi utviklet tre fargepaletter som skal hjelpe forbrukere å velge trendy og harmoniske farger som gjenspeiler deres unike personligheter, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö.

Den første av de tre fargepalettene er "A warm colour story", som minner hver enkelt av oss om det stille hjørnet av hjemmet, et sted som føles komfortabelt og trygt, og kombinerer nyanser av stein, jord og leire. 

Den neste paletten "A calm colour story" vekker tanker om naturen og livets essens, og forener skogens og havets myke grønne og blå farger. 

Til slutt gir "An uplifting colour story" et smil om munnen med drømmende syriner og moderne gule farger.

Årets farge 2024 – Sweet Embrace™ kan testes rett på vegg med Nordsjös innovative Colour Tester, som kan bestilles på www.colourtester.no.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...