Sweet Embrace™: Årets Farge 2024 fra Nordsjö

12.09.2023

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Nordsjös egne fargeeksperter og et team av internasjonale og profesjonelle designere innen arkitektur, design, journalistikk og teknologi har nøye analysert ulike globale samfunnstrender og basert på resultatene, utarbeidet trendrapporten ColourFutures™ 2024. Det som kom tydelig frem denne gangen var følelsen av at selv om vi er bedre informert enn noen gang før, leter vi fortsatt etter noe – etter tilhørighet, etter fred og ro og etter øyeblikk av glede i hverdagen. Når verden føles skjør og komplisert, trenger vi rom der vi kan finne oss selv, omgruppere og møte fremtiden – et sted vi hører hjemme. Det er her Sweet Embrace™ kan bidra med sin myke og behagelige omfavnelse.

Sweet Embrace™ er en farge som endrer uttrykk med lyset. I tillegg til å være en subtil og sofistikert frittstående farge, står Sweet Embrace™ også som et solid grunnlag for en rekke andre farger. Med utgangspunkt i denne myke, positive rosa fargen har vi utviklet tre fargepaletter som skal hjelpe forbrukere å velge trendy og harmoniske farger som gjenspeiler deres unike personligheter, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö.

Den første av de tre fargepalettene er "A warm colour story", som minner hver enkelt av oss om det stille hjørnet av hjemmet, et sted som føles komfortabelt og trygt, og kombinerer nyanser av stein, jord og leire. 

Den neste paletten "A calm colour story" vekker tanker om naturen og livets essens, og forener skogens og havets myke grønne og blå farger. 

Til slutt gir "An uplifting colour story" et smil om munnen med drømmende syriner og moderne gule farger.

Årets farge 2024 – Sweet Embrace™ kan testes rett på vegg med Nordsjös innovative Colour Tester, som kan bestilles på www.colourtester.no.

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

IKEA er kjent for å tilby kvalitetsprodukter til rimelige priser, og deres kjøkkenavdeling er intet unntak. Blant de mange kjøkkenmodellene som tilbys, er HAVSTORP, STENSUND og UPPLÖV i fargen beige. Men hva gjør disse kjøkkenene spesielle, og hvordan kan man dekorere dem for å fremheve deres beige farge og skape en estetisk tiltalende atmosfære?

"En frisk, gyllen rosatone. Dette er en farge som både hakket mørkere og mer gyllen rosafargen enn 2782 Deco Pink som mange kjenner. Friske fargesammensetninger får du ved å kikke på gylne grønntoner, eller mer dempede atmosfærer med våre gylne gråtoner. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull." NCS...

"En lys, dempet gyllen farge, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Raw Canvas 10961 fra Jotun er 3009-Y14R.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.