Svarte vegger - En guide til å skape et luksuriøst og dramatisk hjem

27.12.2022

Vegger malt svart kan være et dramatisk og stilig valg for innredningen i hjemmet ditt. Dette kraftige fargevalget kan bidra til å skape en visuell effekt og gir rommet et luksuriøst og moderne utseende. Vi har tatt mange bilder av svarte vegger malt i stue, kjøkken og bad, håper du liker bildene og blir inspirert.

Møbler for svarte vegger: Tips for å skape en fin kontrast og et luftig hjem

Når det kommer til å velge møbler til en sort vegg, er det viktig å vurdere hvordan de vil se ut i sammenheng med den mørke bakgrunnen. Lysfargede møbler kan bidra til å skape en fin kontrast og gjøre rommet mer luftig og åpent. Hvite, creme, beige eller andre lyse farger er gode valg. Det kan også være interessant å bruke møbler i metalliske farger, som sølv eller messing, for å legge til litt glans og luksus.

Det er også viktig å huske på at en sort vegg kan gjøre rommet føles litt mindre, så det kan være lurt å velge litt lysere farger på møblene for å motvirke dette. Det kan også være lurt å unngå for mange mørke farger i rommet, da dette kan få det til å føles for klaustrofobisk.

Kontrastfarger for svarte vegger

Når det kommer til kontrastfarger, kan det være lurt å velge noen få klare farger som kan bidra til å skille seg ut mot den mørke bakgrunnen. Grønne, blå eller oransje toner kan være interessante valg, men det kan også være lurt å holde seg til mer subtile farger som rosa eller lilla for å skape en mer avslappet atmosfære.

Innredning er også en viktig faktor å vurdere når du har svarte vegger. Det kan være lurt å velge enkle og minimalistiske stykker som ikke konkurrerer med den mørke fargen på veggene. Det kan også være lurt å legge til noen interessante tekstiler, som puter eller tepper, for å tilføre litt ekstra farge og tekstur til rommet.

Svarte vegger i hjemmet: Hvilke rom passer best?

Det er også viktig å tenke på hvilke rom som passer til svarte vegger. Det kan være lurt å holde seg til mer formelle områder som stuer eller spisestuer, da disse rommene ofte har litt mer formell atmosfære. Kjøkken og bad kan også være gode steder å bruke svarte vegger, da de kan bidra til å skape en luksuriøs og moderne følelse. Det er imidlertid viktig å huske på at svarte vegger kan føles litt klaustrofobiske i mindre rom, så det kan være lurt å unngå å bruke dem i soverom eller kontorom.

Det er også viktig å tenke på belysningen i rommet når du velger svarte vegger. Det kan være lurt å ha godt med naturlig lys eller å legge til god belysning med lamper eller lysekroner for å motvirke den mørke atmosfæren. Det kan også være lurt å legge til litt speil eller andre reflekterende overflater for å hjelpe til med å spre lyset rundt i rommet.

Alt i alt kan svarte vegger være et stilig og dramatisk valg for innredningen i hjemmet ditt, men det er viktig å vurdere hvordan de vil påvirke rommet og hvilke møbler og innredning som passer best sammen med dem. Ved å velge riktige møbler, kontrastfarger og belysning, kan du skape et unikt og luksuriøst utseende som vil imponere alle som besøker hjemmet ditt.

Her har vi samlet mange bilder med vegger malt i sort, mest fra stuer men også kjøkkenbilder. Klikk på bildene og bla og zoom inn. Hovedbildet er malt med Jotun Dempet sort.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.