Svarte vegger - En guide til å skape et luksuriøst og dramatisk hjem

27.12.2022

Vegger malt svart kan være et dramatisk og stilig valg for innredningen i hjemmet ditt. Dette kraftige fargevalget kan bidra til å skape en visuell effekt og gir rommet et luksuriøst og moderne utseende. Vi har tatt mange bilder av svarte vegger malt i stue, kjøkken og bad, håper du liker bildene og blir inspirert.

Møbler for svarte vegger: Tips for å skape en fin kontrast og et luftig hjem

Når det kommer til å velge møbler til en sort vegg, er det viktig å vurdere hvordan de vil se ut i sammenheng med den mørke bakgrunnen. Lysfargede møbler kan bidra til å skape en fin kontrast og gjøre rommet mer luftig og åpent. Hvite, creme, beige eller andre lyse farger er gode valg. Det kan også være interessant å bruke møbler i metalliske farger, som sølv eller messing, for å legge til litt glans og luksus.

Det er også viktig å huske på at en sort vegg kan gjøre rommet føles litt mindre, så det kan være lurt å velge litt lysere farger på møblene for å motvirke dette. Det kan også være lurt å unngå for mange mørke farger i rommet, da dette kan få det til å føles for klaustrofobisk.

Kontrastfarger for svarte vegger

Når det kommer til kontrastfarger, kan det være lurt å velge noen få klare farger som kan bidra til å skille seg ut mot den mørke bakgrunnen. Grønne, blå eller oransje toner kan være interessante valg, men det kan også være lurt å holde seg til mer subtile farger som rosa eller lilla for å skape en mer avslappet atmosfære.

Innredning er også en viktig faktor å vurdere når du har svarte vegger. Det kan være lurt å velge enkle og minimalistiske stykker som ikke konkurrerer med den mørke fargen på veggene. Det kan også være lurt å legge til noen interessante tekstiler, som puter eller tepper, for å tilføre litt ekstra farge og tekstur til rommet.

Svarte vegger i hjemmet: Hvilke rom passer best?

Det er også viktig å tenke på hvilke rom som passer til svarte vegger. Det kan være lurt å holde seg til mer formelle områder som stuer eller spisestuer, da disse rommene ofte har litt mer formell atmosfære. Kjøkken og bad kan også være gode steder å bruke svarte vegger, da de kan bidra til å skape en luksuriøs og moderne følelse. Det er imidlertid viktig å huske på at svarte vegger kan føles litt klaustrofobiske i mindre rom, så det kan være lurt å unngå å bruke dem i soverom eller kontorom.

Det er også viktig å tenke på belysningen i rommet når du velger svarte vegger. Det kan være lurt å ha godt med naturlig lys eller å legge til god belysning med lamper eller lysekroner for å motvirke den mørke atmosfæren. Det kan også være lurt å legge til litt speil eller andre reflekterende overflater for å hjelpe til med å spre lyset rundt i rommet.

Alt i alt kan svarte vegger være et stilig og dramatisk valg for innredningen i hjemmet ditt, men det er viktig å vurdere hvordan de vil påvirke rommet og hvilke møbler og innredning som passer best sammen med dem. Ved å velge riktige møbler, kontrastfarger og belysning, kan du skape et unikt og luksuriøst utseende som vil imponere alle som besøker hjemmet ditt.

Her har vi samlet mange bilder med vegger malt i sort, mest fra stuer men også kjøkkenbilder. Klikk på bildene og bla og zoom inn. Hovedbildet er malt med Jotun Dempet sort.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.