Svarte vegger - En guide til å skape et luksuriøst og dramatisk hjem

27.12.2022

Vegger malt svart kan være et dramatisk og stilig valg for innredningen i hjemmet ditt. Dette kraftige fargevalget kan bidra til å skape en visuell effekt og gir rommet et luksuriøst og moderne utseende. Vi har tatt mange bilder av svarte vegger malt i stue, kjøkken og bad, håper du liker bildene og blir inspirert.

Møbler for svarte vegger: Tips for å skape en fin kontrast og et luftig hjem

Når det kommer til å velge møbler til en sort vegg, er det viktig å vurdere hvordan de vil se ut i sammenheng med den mørke bakgrunnen. Lysfargede møbler kan bidra til å skape en fin kontrast og gjøre rommet mer luftig og åpent. Hvite, creme, beige eller andre lyse farger er gode valg. Det kan også være interessant å bruke møbler i metalliske farger, som sølv eller messing, for å legge til litt glans og luksus.

Det er også viktig å huske på at en sort vegg kan gjøre rommet føles litt mindre, så det kan være lurt å velge litt lysere farger på møblene for å motvirke dette. Det kan også være lurt å unngå for mange mørke farger i rommet, da dette kan få det til å føles for klaustrofobisk.

Kontrastfarger for svarte vegger

Når det kommer til kontrastfarger, kan det være lurt å velge noen få klare farger som kan bidra til å skille seg ut mot den mørke bakgrunnen. Grønne, blå eller oransje toner kan være interessante valg, men det kan også være lurt å holde seg til mer subtile farger som rosa eller lilla for å skape en mer avslappet atmosfære.

Innredning er også en viktig faktor å vurdere når du har svarte vegger. Det kan være lurt å velge enkle og minimalistiske stykker som ikke konkurrerer med den mørke fargen på veggene. Det kan også være lurt å legge til noen interessante tekstiler, som puter eller tepper, for å tilføre litt ekstra farge og tekstur til rommet.

Svarte vegger i hjemmet: Hvilke rom passer best?

Det er også viktig å tenke på hvilke rom som passer til svarte vegger. Det kan være lurt å holde seg til mer formelle områder som stuer eller spisestuer, da disse rommene ofte har litt mer formell atmosfære. Kjøkken og bad kan også være gode steder å bruke svarte vegger, da de kan bidra til å skape en luksuriøs og moderne følelse. Det er imidlertid viktig å huske på at svarte vegger kan føles litt klaustrofobiske i mindre rom, så det kan være lurt å unngå å bruke dem i soverom eller kontorom.

Det er også viktig å tenke på belysningen i rommet når du velger svarte vegger. Det kan være lurt å ha godt med naturlig lys eller å legge til god belysning med lamper eller lysekroner for å motvirke den mørke atmosfæren. Det kan også være lurt å legge til litt speil eller andre reflekterende overflater for å hjelpe til med å spre lyset rundt i rommet.

Alt i alt kan svarte vegger være et stilig og dramatisk valg for innredningen i hjemmet ditt, men det er viktig å vurdere hvordan de vil påvirke rommet og hvilke møbler og innredning som passer best sammen med dem. Ved å velge riktige møbler, kontrastfarger og belysning, kan du skape et unikt og luksuriøst utseende som vil imponere alle som besøker hjemmet ditt.

Her har vi samlet mange bilder med vegger malt i sort, mest fra stuer men også kjøkkenbilder. Klikk på bildene og bla og zoom inn. Hovedbildet er malt med Jotun Dempet sort.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...