Svarte vegger - En guide til å skape et luksuriøst og dramatisk hjem

27.12.2022

Vegger malt svart kan være et dramatisk og stilig valg for innredningen i hjemmet ditt. Dette kraftige fargevalget kan bidra til å skape en visuell effekt og gir rommet et luksuriøst og moderne utseende. Vi har tatt mange bilder av svarte vegger malt i stue, kjøkken og bad, håper du liker bildene og blir inspirert.

Møbler for svarte vegger: Tips for å skape en fin kontrast og et luftig hjem

Når det kommer til å velge møbler til en sort vegg, er det viktig å vurdere hvordan de vil se ut i sammenheng med den mørke bakgrunnen. Lysfargede møbler kan bidra til å skape en fin kontrast og gjøre rommet mer luftig og åpent. Hvite, creme, beige eller andre lyse farger er gode valg. Det kan også være interessant å bruke møbler i metalliske farger, som sølv eller messing, for å legge til litt glans og luksus.

Det er også viktig å huske på at en sort vegg kan gjøre rommet føles litt mindre, så det kan være lurt å velge litt lysere farger på møblene for å motvirke dette. Det kan også være lurt å unngå for mange mørke farger i rommet, da dette kan få det til å føles for klaustrofobisk.

Kontrastfarger for svarte vegger

Når det kommer til kontrastfarger, kan det være lurt å velge noen få klare farger som kan bidra til å skille seg ut mot den mørke bakgrunnen. Grønne, blå eller oransje toner kan være interessante valg, men det kan også være lurt å holde seg til mer subtile farger som rosa eller lilla for å skape en mer avslappet atmosfære.

Innredning er også en viktig faktor å vurdere når du har svarte vegger. Det kan være lurt å velge enkle og minimalistiske stykker som ikke konkurrerer med den mørke fargen på veggene. Det kan også være lurt å legge til noen interessante tekstiler, som puter eller tepper, for å tilføre litt ekstra farge og tekstur til rommet.

Svarte vegger i hjemmet: Hvilke rom passer best?

Det er også viktig å tenke på hvilke rom som passer til svarte vegger. Det kan være lurt å holde seg til mer formelle områder som stuer eller spisestuer, da disse rommene ofte har litt mer formell atmosfære. Kjøkken og bad kan også være gode steder å bruke svarte vegger, da de kan bidra til å skape en luksuriøs og moderne følelse. Det er imidlertid viktig å huske på at svarte vegger kan føles litt klaustrofobiske i mindre rom, så det kan være lurt å unngå å bruke dem i soverom eller kontorom.

Det er også viktig å tenke på belysningen i rommet når du velger svarte vegger. Det kan være lurt å ha godt med naturlig lys eller å legge til god belysning med lamper eller lysekroner for å motvirke den mørke atmosfæren. Det kan også være lurt å legge til litt speil eller andre reflekterende overflater for å hjelpe til med å spre lyset rundt i rommet.

Alt i alt kan svarte vegger være et stilig og dramatisk valg for innredningen i hjemmet ditt, men det er viktig å vurdere hvordan de vil påvirke rommet og hvilke møbler og innredning som passer best sammen med dem. Ved å velge riktige møbler, kontrastfarger og belysning, kan du skape et unikt og luksuriøst utseende som vil imponere alle som besøker hjemmet ditt.

Her har vi samlet mange bilder med vegger malt i sort, mest fra stuer men også kjøkkenbilder. Klikk på bildene og bla og zoom inn. Hovedbildet er malt med Jotun Dempet sort.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...