Svarte vegger - En guide til å skape et luksuriøst og dramatisk hjem

27.12.2022

Vegger malt svart kan være et dramatisk og stilig valg for innredningen i hjemmet ditt. Dette kraftige fargevalget kan bidra til å skape en visuell effekt og gir rommet et luksuriøst og moderne utseende. Vi har tatt mange bilder av svarte vegger malt i stue, kjøkken og bad, håper du liker bildene og blir inspirert.

Møbler for svarte vegger: Tips for å skape en fin kontrast og et luftig hjem

Når det kommer til å velge møbler til en sort vegg, er det viktig å vurdere hvordan de vil se ut i sammenheng med den mørke bakgrunnen. Lysfargede møbler kan bidra til å skape en fin kontrast og gjøre rommet mer luftig og åpent. Hvite, creme, beige eller andre lyse farger er gode valg. Det kan også være interessant å bruke møbler i metalliske farger, som sølv eller messing, for å legge til litt glans og luksus.

Det er også viktig å huske på at en sort vegg kan gjøre rommet føles litt mindre, så det kan være lurt å velge litt lysere farger på møblene for å motvirke dette. Det kan også være lurt å unngå for mange mørke farger i rommet, da dette kan få det til å føles for klaustrofobisk.

Kontrastfarger for svarte vegger

Når det kommer til kontrastfarger, kan det være lurt å velge noen få klare farger som kan bidra til å skille seg ut mot den mørke bakgrunnen. Grønne, blå eller oransje toner kan være interessante valg, men det kan også være lurt å holde seg til mer subtile farger som rosa eller lilla for å skape en mer avslappet atmosfære.

Innredning er også en viktig faktor å vurdere når du har svarte vegger. Det kan være lurt å velge enkle og minimalistiske stykker som ikke konkurrerer med den mørke fargen på veggene. Det kan også være lurt å legge til noen interessante tekstiler, som puter eller tepper, for å tilføre litt ekstra farge og tekstur til rommet.

Svarte vegger i hjemmet: Hvilke rom passer best?

Det er også viktig å tenke på hvilke rom som passer til svarte vegger. Det kan være lurt å holde seg til mer formelle områder som stuer eller spisestuer, da disse rommene ofte har litt mer formell atmosfære. Kjøkken og bad kan også være gode steder å bruke svarte vegger, da de kan bidra til å skape en luksuriøs og moderne følelse. Det er imidlertid viktig å huske på at svarte vegger kan føles litt klaustrofobiske i mindre rom, så det kan være lurt å unngå å bruke dem i soverom eller kontorom.

Det er også viktig å tenke på belysningen i rommet når du velger svarte vegger. Det kan være lurt å ha godt med naturlig lys eller å legge til god belysning med lamper eller lysekroner for å motvirke den mørke atmosfæren. Det kan også være lurt å legge til litt speil eller andre reflekterende overflater for å hjelpe til med å spre lyset rundt i rommet.

Alt i alt kan svarte vegger være et stilig og dramatisk valg for innredningen i hjemmet ditt, men det er viktig å vurdere hvordan de vil påvirke rommet og hvilke møbler og innredning som passer best sammen med dem. Ved å velge riktige møbler, kontrastfarger og belysning, kan du skape et unikt og luksuriøst utseende som vil imponere alle som besøker hjemmet ditt.

Her har vi samlet mange bilder med vegger malt i sort, mest fra stuer men også kjøkkenbilder. Klikk på bildene og bla og zoom inn. Hovedbildet er malt med Jotun Dempet sort.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

Eglo Carlton er en ekstremt populær lampekolleksjon som tilbyr et bredt spekter av belysningsløsninger for ethvert rom og enhver stil. Med sin elegante design og funksjonelle egenskaper har Carlton-serien raskt blitt en favoritt blant både profesjonelle interiørdesignere og vanlige forbrukere. (Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til...

Når det kommer til innredning av stuen, er belysning en viktig faktor for å skape riktig atmosfære og stemning. En riktig valgt taklampe kan gi stuen din et løft og bli et stilfullt og funksjonelt element i rommet. I denne artikkelen vil vi utforske ulike typer taklamper som passer perfekt til stuen. Liker du lampene i denne artikkelen, finner...

H&M HOME inviterer deg utendørs etter en lang innendørssesong. Feir varmen og lyset med ekspressive sommeressensielle som kan dekorere uterommet ditt, og gjør deg klar til den kommende sommerferien ved sjøen – alt i et univers av energi, vitalitet og glede.

Det er ingenting som kan forvandle atmosfæren i en spisestue mer enn en vakker lampe som svever elegant over spisebordet. Men hvor langt skal egentlig lampen henge for å skape den ideelle belysningen? Og hvilken lyspære bør du velge for å få den rette stemningen?

Når det kommer til soveromsmøbler, kan det være en utfordring å finne deler som matcher sømløst. Imidlertid har serien [Landscape] fra [AIKO] gjort det enkelt å skape en sammenhengende og rustikk stil på soverommet ditt. I denne artikkelen skal vi utforske det fantastiske blå garderobeskapet med speildører fra denne kolleksjonen, som ikke bare...