Svart kjøkken: Dramatisk luksus eller industriell stil med valgfri fargekombinasjon

21.12.2022

Et svart kjøkken kan ha en rå og industriell stil, eller det kan være mer elegant og sofistikert avhengig av hvordan det er designet og hvilke materialer som brukes. Her viser vi kjøkkenbilder tatt på IKEA, AUBO, HTH, Sigdal m.fl. Jeg linker slik at du kan se flere bilder og videoer av et spesifikt kjøkken.

Birka Drømmekjøkkenet
Birka Drømmekjøkkenet

Svarte kjøkken er populære hos mange kjøkkenforhandlere

Hver kjøkkenforhandler jeg besøker har et svart kjøkken i sitt sortiment, det spiller ingen rolle om det er Sigdal, AUBO, HTH, Designa, IKEA eller en hvilken som helst annen aktør, svarte kjøkken ser ut til å selge ganske bra fordi de er så godt presentert i utstillingsrommet deres.

AUBO
AUBO

En fordel med et svart kjøkken er at fargen kan bidra til å skape en dramatisk effekt og gi rommet en følelse av luksus. Det svarte kjøkkenet er også godt egnet til å skjule små skader og flekker, siden fargen er så mørk. 

IKEA
IKEA

Materialer som ofte brukes i svarte kjøkken inkluderer laminat, lakkert tre, komposittmaterialer som korian, og metaller som stål og aluminium. 

Dieter Knoll Collection
Dieter Knoll Collection

Fargekombinasjoner for et svart kjøkken

Når det gjelder fargekombinasjoner, kan et svart kjøkken kombineres med lyse farger for å skape kontrast, slik som hvitt, grått eller pastellfarger. Det kan også kombineres med metalliske nyanser for en futuristisk look, eller med naturlige materialer som tre for å tilføre varme og mykhet. Det er også mulig å kombinere svart med fargerike tilbehør og kunstverk for å legge til personlighet og liv i rommet.

JKE Kjøkken
JKE Kjøkken

Bildegalleri av svarte kjøkken

Vi har tatt så mange bilder av sorte kjøkken så vi arrangerer et lite bildegalleri for deg her, bare klikk og scroll og zoom inn.

Alle bilder er tatt av Interiørbutikker.no

Norsk håndverk og design har funnet veien inn på bryllupslistene, og populariteten øker stadig. Sommeren er en tid fylt med bryllup og romantikk, og det er nå tydelig at nye generasjoner setter pris på ekte håndverk, norsk design og varig kvalitet. Hadeland Glassverk, kjent for sitt imponerende håndverk, er et eksempel på en bedrift som opplever...

Hadeland Glassverk har nylig lansert en serie med vakre glassvaser og lyslykter i en nydelig blåfarge som tar tankene til himmel, hav og forfriskende bad. Siccori-serien, som består av Siccorivasene, er kjennetegnet av sine myke former og tilbyr tre ulike størrelser som er perfekte for å imøtekomme behovene til forskjellige typer blomster og...

Utemøbler ser gjerne litt pjuskete ut etter en vinter i boden eller utendørs. Veldig mye blir fint etter en vask, men det kan bli enda finere om du gir det et strøk med maling! Det finnes maling som passer til både treverk og metall. Har du for eksempel en benk, en stol eller et bord, er det verken tidkrevende eller...