Svart kjøkken: Dramatisk luksus eller industriell stil med valgfri fargekombinasjon

21.12.2022

Et svart kjøkken kan ha en rå og industriell stil, eller det kan være mer elegant og sofistikert avhengig av hvordan det er designet og hvilke materialer som brukes. Her viser vi kjøkkenbilder tatt på IKEA, AUBO, HTH, Sigdal m.fl. Jeg linker slik at du kan se flere bilder og videoer av et spesifikt kjøkken.

Birka Drømmekjøkkenet
Birka Drømmekjøkkenet

Svarte kjøkken er populære hos mange kjøkkenforhandlere

Hver kjøkkenforhandler jeg besøker har et svart kjøkken i sitt sortiment, det spiller ingen rolle om det er Sigdal, AUBO, HTH, Designa, IKEA eller en hvilken som helst annen aktør, svarte kjøkken ser ut til å selge ganske bra fordi de er så godt presentert i utstillingsrommet deres.

AUBO
AUBO

En fordel med et svart kjøkken er at fargen kan bidra til å skape en dramatisk effekt og gi rommet en følelse av luksus. Det svarte kjøkkenet er også godt egnet til å skjule små skader og flekker, siden fargen er så mørk. 

IKEA
IKEA

Materialer som ofte brukes i svarte kjøkken inkluderer laminat, lakkert tre, komposittmaterialer som korian, og metaller som stål og aluminium. 

Dieter Knoll Collection
Dieter Knoll Collection

Fargekombinasjoner for et svart kjøkken

Når det gjelder fargekombinasjoner, kan et svart kjøkken kombineres med lyse farger for å skape kontrast, slik som hvitt, grått eller pastellfarger. Det kan også kombineres med metalliske nyanser for en futuristisk look, eller med naturlige materialer som tre for å tilføre varme og mykhet. Det er også mulig å kombinere svart med fargerike tilbehør og kunstverk for å legge til personlighet og liv i rommet.

JKE Kjøkken
JKE Kjøkken

Bildegalleri av svarte kjøkken

Vi har tatt så mange bilder av sorte kjøkken så vi arrangerer et lite bildegalleri for deg her, bare klikk og scroll og zoom inn.

Alle bilder er tatt av Interiørbutikker.no

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...