Stuevegger malt i grønt - et friskt og harmonisk valg

26.12.2022

En grønn vegg i stuen kan bidra til en rolig og avslappet atmosfære, og kan være det perfekte valget for deg som ønsker å skape en harmonisk og naturlig følelse i hjemmet ditt. Grønn er en kulør som ofte forbindes med naturen, og kan derfor bidra til å bringe litt av denne følelsen inn i stuen. 

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan grønne stuevegger kan se ut, og hvordan du kan style et rom med grønne vegger. Vi har filmet flere stuer med grønne vegger, og sett hvordan fargen kan variere i uttrykk avhengig av lysforhold, fargestyrke og valg av møbler. Kameravinkel og kamera spiller selvsagt også en rolle for hvordan fargen oppleves, men vi håper du likevel får en god forståelse for hvordan grønn kan se ut i ulike settinger.

Hvilke møbler passer med grønn stuevegg?

Når det kommer til valg av møbler til en grønn stuevegg, er det viktig å tenke på hvilken stemning du ønsker å skape i rommet. For å skape en mer avslappet og naturlig følelse, kan det være lurt å velge møbler i lyse og naturlige farger, som hvitt, beige eller grått. Disse fargene vil bidra til å skape en harmonisk og rolig atmosfære, samtidig som de gir et pusterom for øynene fra den kraftige grønne veggen.

Hvis du derimot ønsker å skape en mer dramatisk og kontrastfull stue, kan det være lurt å velge møbler i mer kontrastfylte farger. Rødt, oransje eller gult kan være gode valg for å skape en mer energisk og leken stemning, mens møbler i blått eller lilla kan bidra til å skape en mer sofistikert og stilfull atmosfære.

Uansett hvilken stemning du ønsker å skape i stuen, kan det være lurt å velge møbler som har en god balanse mellom form og farge. Møbler med en enkel og rettlinjet form vil bidra til å unngå for mye visuell støy, mens møbler i farger som harmonerer med grønn vil bidra til å skape en harmonisk og sammenhengende stil.

Kontrastfarger som fungerer godt med grønn

Det er også viktig å tenke på hvilke tekstiler du velger til møblene i stuen. Tekstiler i lyse og naturlige farger, som hvitt, beige eller grått, vil bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære, mens tekstiler i kontrastfylte farger kan bidra til å skape en mer dramatisk og leken stemning. Uansett hvilken stemning du ønsker å skape, er det viktig å velge tekstiler som er behagelige å sitte på, og som passer til møblene i rommet.

Når det kommer til valg av tilbehør til en grønn stuevegg, er det viktig å tenke på hvilken stemning du ønsker å skape i rommet. Tilbehør i lyse og naturlige farger, som hvitt, beige eller grått, vil bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære, mens tilbehør i kontrastfylte farger kan bidra til å skape en mer dramatisk og leken stemning.

Bruk av planter i en grønn stue

En enkel måte å legge til litt ekstra personlighet i stuen er gjennom bruk av planter. Grønne planter kan bidra til å skape en følelse av naturen i rommet, og kan også bidra til å rense luften. Det finnes mange ulike typer planter som passer godt inn i en stue med grønn vegg, som f.eks. ficus, dracaena og sansevieria. Velg planter som passer til lysforholdene i rommet, og husk å gi dem nok vann og gjødsling for å holde dem friske og vakre.

Kunstverk som passer til grønn stuevegg

En annen måte å legge til litt ekstra personlighet i stuen er gjennom bruk av kunst. Velg kunstverk som passer til stilen på rommet, og som bidrar til å skape den stemningen du ønsker. Det kan være lurt å velge kunstverk i farger som harmonerer med grønn, som f.eks. blått, lilla eller oransje, for å skape en harmonisk og sammenhengende stil.

Detaljer som gir ekstra komfort og personlighet til en grønn stue

Til slutt kan det være lurt å legge til litt ekstra detaljer i stuen, som f.eks. puter, tepper og lysestaker. Disse detaljene kan bidra til å skape den stemningen du ønsker, og kan også gi litt ekstra komfort og varme til rommet. Velg detaljer i farger og mønstre som harmonerer med grønn, og husk å leke deg litt med ulike kombinasjoner for å finne den perfekte stilen for deg.

Alt i alt er stuevegger malt i grønt et friskt og harmonisk valg, og kan bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære i hjemmet ditt. Ved å velge møbler, tekstiler og tilbehør i farger og mønstre som harmonerer med grønn, kan du skape en sammenhengende og stilfull stue. Ikke vær redd for å leke deg litt med ulike kombinasjoner, og husk å velge detaljer som gir litt ekstra komfort og varme til rommet.

Håper du liker bildene vi har publisert i denne artikkelen, de er tatt på IKEA, Bolia, Bohus, Mömax, Aiko, Fagmøbler med flere. Klikk på bildene og bla og zoom inn.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...