Stuevegger malt i grønt - et friskt og harmonisk valg

26.12.2022

En grønn vegg i stuen kan bidra til en rolig og avslappet atmosfære, og kan være det perfekte valget for deg som ønsker å skape en harmonisk og naturlig følelse i hjemmet ditt. Grønn er en kulør som ofte forbindes med naturen, og kan derfor bidra til å bringe litt av denne følelsen inn i stuen. 

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan grønne stuevegger kan se ut, og hvordan du kan style et rom med grønne vegger. Vi har filmet flere stuer med grønne vegger, og sett hvordan fargen kan variere i uttrykk avhengig av lysforhold, fargestyrke og valg av møbler. Kameravinkel og kamera spiller selvsagt også en rolle for hvordan fargen oppleves, men vi håper du likevel får en god forståelse for hvordan grønn kan se ut i ulike settinger.

Hvilke møbler passer med grønn stuevegg?

Når det kommer til valg av møbler til en grønn stuevegg, er det viktig å tenke på hvilken stemning du ønsker å skape i rommet. For å skape en mer avslappet og naturlig følelse, kan det være lurt å velge møbler i lyse og naturlige farger, som hvitt, beige eller grått. Disse fargene vil bidra til å skape en harmonisk og rolig atmosfære, samtidig som de gir et pusterom for øynene fra den kraftige grønne veggen.

Hvis du derimot ønsker å skape en mer dramatisk og kontrastfull stue, kan det være lurt å velge møbler i mer kontrastfylte farger. Rødt, oransje eller gult kan være gode valg for å skape en mer energisk og leken stemning, mens møbler i blått eller lilla kan bidra til å skape en mer sofistikert og stilfull atmosfære.

Uansett hvilken stemning du ønsker å skape i stuen, kan det være lurt å velge møbler som har en god balanse mellom form og farge. Møbler med en enkel og rettlinjet form vil bidra til å unngå for mye visuell støy, mens møbler i farger som harmonerer med grønn vil bidra til å skape en harmonisk og sammenhengende stil.

Kontrastfarger som fungerer godt med grønn

Det er også viktig å tenke på hvilke tekstiler du velger til møblene i stuen. Tekstiler i lyse og naturlige farger, som hvitt, beige eller grått, vil bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære, mens tekstiler i kontrastfylte farger kan bidra til å skape en mer dramatisk og leken stemning. Uansett hvilken stemning du ønsker å skape, er det viktig å velge tekstiler som er behagelige å sitte på, og som passer til møblene i rommet.

Når det kommer til valg av tilbehør til en grønn stuevegg, er det viktig å tenke på hvilken stemning du ønsker å skape i rommet. Tilbehør i lyse og naturlige farger, som hvitt, beige eller grått, vil bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære, mens tilbehør i kontrastfylte farger kan bidra til å skape en mer dramatisk og leken stemning.

Bruk av planter i en grønn stue

En enkel måte å legge til litt ekstra personlighet i stuen er gjennom bruk av planter. Grønne planter kan bidra til å skape en følelse av naturen i rommet, og kan også bidra til å rense luften. Det finnes mange ulike typer planter som passer godt inn i en stue med grønn vegg, som f.eks. ficus, dracaena og sansevieria. Velg planter som passer til lysforholdene i rommet, og husk å gi dem nok vann og gjødsling for å holde dem friske og vakre.

Kunstverk som passer til grønn stuevegg

En annen måte å legge til litt ekstra personlighet i stuen er gjennom bruk av kunst. Velg kunstverk som passer til stilen på rommet, og som bidrar til å skape den stemningen du ønsker. Det kan være lurt å velge kunstverk i farger som harmonerer med grønn, som f.eks. blått, lilla eller oransje, for å skape en harmonisk og sammenhengende stil.

Detaljer som gir ekstra komfort og personlighet til en grønn stue

Til slutt kan det være lurt å legge til litt ekstra detaljer i stuen, som f.eks. puter, tepper og lysestaker. Disse detaljene kan bidra til å skape den stemningen du ønsker, og kan også gi litt ekstra komfort og varme til rommet. Velg detaljer i farger og mønstre som harmonerer med grønn, og husk å leke deg litt med ulike kombinasjoner for å finne den perfekte stilen for deg.

Alt i alt er stuevegger malt i grønt et friskt og harmonisk valg, og kan bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære i hjemmet ditt. Ved å velge møbler, tekstiler og tilbehør i farger og mønstre som harmonerer med grønn, kan du skape en sammenhengende og stilfull stue. Ikke vær redd for å leke deg litt med ulike kombinasjoner, og husk å velge detaljer som gir litt ekstra komfort og varme til rommet.

Håper du liker bildene vi har publisert i denne artikkelen, de er tatt på IKEA, Bolia, Bohus, Mömax, Aiko, Fagmøbler med flere. Klikk på bildene og bla og zoom inn.

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

IKEA er kjent for å tilby kvalitetsprodukter til rimelige priser, og deres kjøkkenavdeling er intet unntak. Blant de mange kjøkkenmodellene som tilbys, er HAVSTORP, STENSUND og UPPLÖV i fargen beige. Men hva gjør disse kjøkkenene spesielle, og hvordan kan man dekorere dem for å fremheve deres beige farge og skape en estetisk tiltalende atmosfære?

"En frisk, gyllen rosatone. Dette er en farge som både hakket mørkere og mer gyllen rosafargen enn 2782 Deco Pink som mange kjenner. Friske fargesammensetninger får du ved å kikke på gylne grønntoner, eller mer dempede atmosfærer med våre gylne gråtoner. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull." NCS...

"En lys, dempet gyllen farge, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Raw Canvas 10961 fra Jotun er 3009-Y14R.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.