Stuevegger malt i grønt - et friskt og harmonisk valg

26.12.2022

En grønn vegg i stuen kan bidra til en rolig og avslappet atmosfære, og kan være det perfekte valget for deg som ønsker å skape en harmonisk og naturlig følelse i hjemmet ditt. Grønn er en kulør som ofte forbindes med naturen, og kan derfor bidra til å bringe litt av denne følelsen inn i stuen. 

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan grønne stuevegger kan se ut, og hvordan du kan style et rom med grønne vegger. Vi har filmet flere stuer med grønne vegger, og sett hvordan fargen kan variere i uttrykk avhengig av lysforhold, fargestyrke og valg av møbler. Kameravinkel og kamera spiller selvsagt også en rolle for hvordan fargen oppleves, men vi håper du likevel får en god forståelse for hvordan grønn kan se ut i ulike settinger.

Hvilke møbler passer med grønn stuevegg?

Når det kommer til valg av møbler til en grønn stuevegg, er det viktig å tenke på hvilken stemning du ønsker å skape i rommet. For å skape en mer avslappet og naturlig følelse, kan det være lurt å velge møbler i lyse og naturlige farger, som hvitt, beige eller grått. Disse fargene vil bidra til å skape en harmonisk og rolig atmosfære, samtidig som de gir et pusterom for øynene fra den kraftige grønne veggen.

Hvis du derimot ønsker å skape en mer dramatisk og kontrastfull stue, kan det være lurt å velge møbler i mer kontrastfylte farger. Rødt, oransje eller gult kan være gode valg for å skape en mer energisk og leken stemning, mens møbler i blått eller lilla kan bidra til å skape en mer sofistikert og stilfull atmosfære.

Uansett hvilken stemning du ønsker å skape i stuen, kan det være lurt å velge møbler som har en god balanse mellom form og farge. Møbler med en enkel og rettlinjet form vil bidra til å unngå for mye visuell støy, mens møbler i farger som harmonerer med grønn vil bidra til å skape en harmonisk og sammenhengende stil.

Kontrastfarger som fungerer godt med grønn

Det er også viktig å tenke på hvilke tekstiler du velger til møblene i stuen. Tekstiler i lyse og naturlige farger, som hvitt, beige eller grått, vil bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære, mens tekstiler i kontrastfylte farger kan bidra til å skape en mer dramatisk og leken stemning. Uansett hvilken stemning du ønsker å skape, er det viktig å velge tekstiler som er behagelige å sitte på, og som passer til møblene i rommet.

Når det kommer til valg av tilbehør til en grønn stuevegg, er det viktig å tenke på hvilken stemning du ønsker å skape i rommet. Tilbehør i lyse og naturlige farger, som hvitt, beige eller grått, vil bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære, mens tilbehør i kontrastfylte farger kan bidra til å skape en mer dramatisk og leken stemning.

Bruk av planter i en grønn stue

En enkel måte å legge til litt ekstra personlighet i stuen er gjennom bruk av planter. Grønne planter kan bidra til å skape en følelse av naturen i rommet, og kan også bidra til å rense luften. Det finnes mange ulike typer planter som passer godt inn i en stue med grønn vegg, som f.eks. ficus, dracaena og sansevieria. Velg planter som passer til lysforholdene i rommet, og husk å gi dem nok vann og gjødsling for å holde dem friske og vakre.

Kunstverk som passer til grønn stuevegg

En annen måte å legge til litt ekstra personlighet i stuen er gjennom bruk av kunst. Velg kunstverk som passer til stilen på rommet, og som bidrar til å skape den stemningen du ønsker. Det kan være lurt å velge kunstverk i farger som harmonerer med grønn, som f.eks. blått, lilla eller oransje, for å skape en harmonisk og sammenhengende stil.

Detaljer som gir ekstra komfort og personlighet til en grønn stue

Til slutt kan det være lurt å legge til litt ekstra detaljer i stuen, som f.eks. puter, tepper og lysestaker. Disse detaljene kan bidra til å skape den stemningen du ønsker, og kan også gi litt ekstra komfort og varme til rommet. Velg detaljer i farger og mønstre som harmonerer med grønn, og husk å leke deg litt med ulike kombinasjoner for å finne den perfekte stilen for deg.

Alt i alt er stuevegger malt i grønt et friskt og harmonisk valg, og kan bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære i hjemmet ditt. Ved å velge møbler, tekstiler og tilbehør i farger og mønstre som harmonerer med grønn, kan du skape en sammenhengende og stilfull stue. Ikke vær redd for å leke deg litt med ulike kombinasjoner, og husk å velge detaljer som gir litt ekstra komfort og varme til rommet.

Håper du liker bildene vi har publisert i denne artikkelen, de er tatt på IKEA, Bolia, Bohus, Mömax, Aiko, Fagmøbler med flere. Klikk på bildene og bla og zoom inn.

Norsk håndverk og design har funnet veien inn på bryllupslistene, og populariteten øker stadig. Sommeren er en tid fylt med bryllup og romantikk, og det er nå tydelig at nye generasjoner setter pris på ekte håndverk, norsk design og varig kvalitet. Hadeland Glassverk, kjent for sitt imponerende håndverk, er et eksempel på en bedrift som opplever...

Hadeland Glassverk har nylig lansert en serie med vakre glassvaser og lyslykter i en nydelig blåfarge som tar tankene til himmel, hav og forfriskende bad. Siccori-serien, som består av Siccorivasene, er kjennetegnet av sine myke former og tilbyr tre ulike størrelser som er perfekte for å imøtekomme behovene til forskjellige typer blomster og...

Utemøbler ser gjerne litt pjuskete ut etter en vinter i boden eller utendørs. Veldig mye blir fint etter en vask, men det kan bli enda finere om du gir det et strøk med maling! Det finnes maling som passer til både treverk og metall. Har du for eksempel en benk, en stol eller et bord, er det verken tidkrevende eller...

Den populære bilde-TV-en fra Samsung har akkurat fått enda flere tilpasningsmuligheter, og kan nå harmonisere med en enda bredere rekke individuelle smaker og interiørstiler. The Frame er den perfekte symbiosen mellom kunst og teknologi, skapt for å smelte sømløst inn i ethvert hjem. Takket være det nye samarbeidet med FRAME IT kan man nå velge...

Eglo Carlton er en ekstremt populær lampekolleksjon som tilbyr et bredt spekter av belysningsløsninger for ethvert rom og enhver stil. Med sin elegante design og funksjonelle egenskaper har Carlton-serien raskt blitt en favoritt blant både profesjonelle interiørdesignere og vanlige forbrukere. (Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til...

Når det kommer til innredning av stuen, er belysning en viktig faktor for å skape riktig atmosfære og stemning. En riktig valgt taklampe kan gi stuen din et løft og bli et stilfullt og funksjonelt element i rommet. I denne artikkelen vil vi utforske ulike typer taklamper som passer perfekt til stuen. Liker du lampene i denne artikkelen, finner...