Stuevegger malt i grønt - et friskt og harmonisk valg

26.12.2022

En grønn vegg i stuen kan bidra til en rolig og avslappet atmosfære, og kan være det perfekte valget for deg som ønsker å skape en harmonisk og naturlig følelse i hjemmet ditt. Grønn er en kulør som ofte forbindes med naturen, og kan derfor bidra til å bringe litt av denne følelsen inn i stuen. 

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan grønne stuevegger kan se ut, og hvordan du kan style et rom med grønne vegger. Vi har filmet flere stuer med grønne vegger, og sett hvordan fargen kan variere i uttrykk avhengig av lysforhold, fargestyrke og valg av møbler. Kameravinkel og kamera spiller selvsagt også en rolle for hvordan fargen oppleves, men vi håper du likevel får en god forståelse for hvordan grønn kan se ut i ulike settinger.

Hvilke møbler passer med grønn stuevegg?

Når det kommer til valg av møbler til en grønn stuevegg, er det viktig å tenke på hvilken stemning du ønsker å skape i rommet. For å skape en mer avslappet og naturlig følelse, kan det være lurt å velge møbler i lyse og naturlige farger, som hvitt, beige eller grått. Disse fargene vil bidra til å skape en harmonisk og rolig atmosfære, samtidig som de gir et pusterom for øynene fra den kraftige grønne veggen.

Hvis du derimot ønsker å skape en mer dramatisk og kontrastfull stue, kan det være lurt å velge møbler i mer kontrastfylte farger. Rødt, oransje eller gult kan være gode valg for å skape en mer energisk og leken stemning, mens møbler i blått eller lilla kan bidra til å skape en mer sofistikert og stilfull atmosfære.

Uansett hvilken stemning du ønsker å skape i stuen, kan det være lurt å velge møbler som har en god balanse mellom form og farge. Møbler med en enkel og rettlinjet form vil bidra til å unngå for mye visuell støy, mens møbler i farger som harmonerer med grønn vil bidra til å skape en harmonisk og sammenhengende stil.

Kontrastfarger som fungerer godt med grønn

Det er også viktig å tenke på hvilke tekstiler du velger til møblene i stuen. Tekstiler i lyse og naturlige farger, som hvitt, beige eller grått, vil bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære, mens tekstiler i kontrastfylte farger kan bidra til å skape en mer dramatisk og leken stemning. Uansett hvilken stemning du ønsker å skape, er det viktig å velge tekstiler som er behagelige å sitte på, og som passer til møblene i rommet.

Når det kommer til valg av tilbehør til en grønn stuevegg, er det viktig å tenke på hvilken stemning du ønsker å skape i rommet. Tilbehør i lyse og naturlige farger, som hvitt, beige eller grått, vil bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære, mens tilbehør i kontrastfylte farger kan bidra til å skape en mer dramatisk og leken stemning.

Bruk av planter i en grønn stue

En enkel måte å legge til litt ekstra personlighet i stuen er gjennom bruk av planter. Grønne planter kan bidra til å skape en følelse av naturen i rommet, og kan også bidra til å rense luften. Det finnes mange ulike typer planter som passer godt inn i en stue med grønn vegg, som f.eks. ficus, dracaena og sansevieria. Velg planter som passer til lysforholdene i rommet, og husk å gi dem nok vann og gjødsling for å holde dem friske og vakre.

Kunstverk som passer til grønn stuevegg

En annen måte å legge til litt ekstra personlighet i stuen er gjennom bruk av kunst. Velg kunstverk som passer til stilen på rommet, og som bidrar til å skape den stemningen du ønsker. Det kan være lurt å velge kunstverk i farger som harmonerer med grønn, som f.eks. blått, lilla eller oransje, for å skape en harmonisk og sammenhengende stil.

Detaljer som gir ekstra komfort og personlighet til en grønn stue

Til slutt kan det være lurt å legge til litt ekstra detaljer i stuen, som f.eks. puter, tepper og lysestaker. Disse detaljene kan bidra til å skape den stemningen du ønsker, og kan også gi litt ekstra komfort og varme til rommet. Velg detaljer i farger og mønstre som harmonerer med grønn, og husk å leke deg litt med ulike kombinasjoner for å finne den perfekte stilen for deg.

Alt i alt er stuevegger malt i grønt et friskt og harmonisk valg, og kan bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære i hjemmet ditt. Ved å velge møbler, tekstiler og tilbehør i farger og mønstre som harmonerer med grønn, kan du skape en sammenhengende og stilfull stue. Ikke vær redd for å leke deg litt med ulike kombinasjoner, og husk å velge detaljer som gir litt ekstra komfort og varme til rommet.

Håper du liker bildene vi har publisert i denne artikkelen, de er tatt på IKEA, Bolia, Bohus, Mömax, Aiko, Fagmøbler med flere. Klikk på bildene og bla og zoom inn.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.