Speildører på garderoben: Trendy og funksjonelle

29.12.2022

Garderober med speildører er en populær trend i moderne boligdesign. Disse dørene gir ikke bare et stilfullt og trendy utseende, men de gir også en praktisk funksjon ved at de reflekterer lyset og gir en illusjon av mer plass i rommet.

Hengslede dører vs. skyvedører: Hvilken type speildører passer best for deg?

Det finnes to hovedtyper av speildører til garderober: hengslede dører og skyvedører. Hengslede dører er de mest vanlige og er festet til en karm med hengsler. De åpnes ved å skyve dem til siden, enten til venstre eller høyre. Skyvedører er en annen type speildører som glir langs en skinne når de åpnes. De er en god løsning for mindre rom da de ikke trenger noe åpningstilbehør og tar mindre plass enn hengslede dører når de åpnes.

Det er viktig å tenke på hvordan speildørene vil passe sammen med resten av innredningen når du velger en garderobe med speildører. Hvis du allerede har mye speil i rommet, kan det være lurt å velge en annen type dører for å unngå at rommet blir for "speil-dominert". På den annen side, hvis du har lite lys i rommet, kan speildører være en perfekt løsning for å reflektere lyset og gi rommet mer spenst.

Fargespill: Hvilke farger går best med speildører på garderoben?

Når det gjelder farger, går de fleste farger godt med speildører. Det er imidlertid lurt å unngå for sterke farger som kan distrahere fra det reflekterte lyset og gi en ubalanse i rommet. Mørke, duse farger som grått og sølv er ofte en god match med speildører, men du kan også velge lysere farger som hvitt eller beige for en mer luftig og lys følelse.

Speil, speil på veggen: Stylingtips for garderober med speildører

I tillegg til å se bra ut, har speildører også en praktisk funksjon ved at de gir deg mulighet til å sjekke antrekket ditt før du forlater huset. De er også en god løsning for å gi rommet mer plass, spesielt hvis du har et lite soverom eller walk-in closet.

Alt i alt er garderober med speildører en flott måte å tilføye et trendy preg til boligen din, samtidig som de gir en praktisk funksjon. Velg mellom hengslede dører eller skyvedører, og ikke glem å tenke på hvordan dørene vil passe inn med resten av innredningen og lyset i rommet. Lyse, duse farger som hvitt eller beige kan gi et luftig og lysfølt uttrykk, mens mørkere farger som grått og sølv kan gi en mer sofistikert og stilfull følelse. Uansett hvilken farge du velger, vil speildører på garderoben være en attraktiv og nyttig tillegg til hjemmet ditt.

Det er også verdt å nevne at det finnes mange forskjellige måter å style garderoben din på, selv med speildører. Du kan for eksempel velge å ha speildørene på hele fronten av garderoben, eller bare på en del av den. Du kan også velge å kombinere speildørene med andre materialer, som tre eller laminat, for å skape et unikt og personlig uttrykk.

Uansett hvilken stil du velger, vil garderober med speildører være et flott tillegg til hjemmet ditt. De gir ikke bare et stilfullt og trendy uttrykk, men også en praktisk funksjon ved å reflektere lyset og gi en illusjon av mer plass. Så hvis du ønsker å tilføye litt ekstra glamour og funksjonalitet til hjemmet ditt, kan det være verdt å vurdere å investere i en garderobe med speildører.

Bildegalleri av garderobeskap med speil. Her henter du mye inspirasjon fra bilder som vi har tatt.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.