Speildører på garderoben: Trendy og funksjonelle

29.12.2022

Garderober med speildører er en populær trend i moderne boligdesign. Disse dørene gir ikke bare et stilfullt og trendy utseende, men de gir også en praktisk funksjon ved at de reflekterer lyset og gir en illusjon av mer plass i rommet.

Hengslede dører vs. skyvedører: Hvilken type speildører passer best for deg?

Det finnes to hovedtyper av speildører til garderober: hengslede dører og skyvedører. Hengslede dører er de mest vanlige og er festet til en karm med hengsler. De åpnes ved å skyve dem til siden, enten til venstre eller høyre. Skyvedører er en annen type speildører som glir langs en skinne når de åpnes. De er en god løsning for mindre rom da de ikke trenger noe åpningstilbehør og tar mindre plass enn hengslede dører når de åpnes.

Det er viktig å tenke på hvordan speildørene vil passe sammen med resten av innredningen når du velger en garderobe med speildører. Hvis du allerede har mye speil i rommet, kan det være lurt å velge en annen type dører for å unngå at rommet blir for "speil-dominert". På den annen side, hvis du har lite lys i rommet, kan speildører være en perfekt løsning for å reflektere lyset og gi rommet mer spenst.

Fargespill: Hvilke farger går best med speildører på garderoben?

Når det gjelder farger, går de fleste farger godt med speildører. Det er imidlertid lurt å unngå for sterke farger som kan distrahere fra det reflekterte lyset og gi en ubalanse i rommet. Mørke, duse farger som grått og sølv er ofte en god match med speildører, men du kan også velge lysere farger som hvitt eller beige for en mer luftig og lys følelse.

Speil, speil på veggen: Stylingtips for garderober med speildører

I tillegg til å se bra ut, har speildører også en praktisk funksjon ved at de gir deg mulighet til å sjekke antrekket ditt før du forlater huset. De er også en god løsning for å gi rommet mer plass, spesielt hvis du har et lite soverom eller walk-in closet.

Alt i alt er garderober med speildører en flott måte å tilføye et trendy preg til boligen din, samtidig som de gir en praktisk funksjon. Velg mellom hengslede dører eller skyvedører, og ikke glem å tenke på hvordan dørene vil passe inn med resten av innredningen og lyset i rommet. Lyse, duse farger som hvitt eller beige kan gi et luftig og lysfølt uttrykk, mens mørkere farger som grått og sølv kan gi en mer sofistikert og stilfull følelse. Uansett hvilken farge du velger, vil speildører på garderoben være en attraktiv og nyttig tillegg til hjemmet ditt.

Det er også verdt å nevne at det finnes mange forskjellige måter å style garderoben din på, selv med speildører. Du kan for eksempel velge å ha speildørene på hele fronten av garderoben, eller bare på en del av den. Du kan også velge å kombinere speildørene med andre materialer, som tre eller laminat, for å skape et unikt og personlig uttrykk.

Uansett hvilken stil du velger, vil garderober med speildører være et flott tillegg til hjemmet ditt. De gir ikke bare et stilfullt og trendy uttrykk, men også en praktisk funksjon ved å reflektere lyset og gi en illusjon av mer plass. Så hvis du ønsker å tilføye litt ekstra glamour og funksjonalitet til hjemmet ditt, kan det være verdt å vurdere å investere i en garderobe med speildører.

Bildegalleri av garderobeskap med speil. Her henter du mye inspirasjon fra bilder som vi har tatt.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.