Speildører på garderoben: Trendy og funksjonelle

29.12.2022

Garderober med speildører er en populær trend i moderne boligdesign. Disse dørene gir ikke bare et stilfullt og trendy utseende, men de gir også en praktisk funksjon ved at de reflekterer lyset og gir en illusjon av mer plass i rommet.

Hengslede dører vs. skyvedører: Hvilken type speildører passer best for deg?

Det finnes to hovedtyper av speildører til garderober: hengslede dører og skyvedører. Hengslede dører er de mest vanlige og er festet til en karm med hengsler. De åpnes ved å skyve dem til siden, enten til venstre eller høyre. Skyvedører er en annen type speildører som glir langs en skinne når de åpnes. De er en god løsning for mindre rom da de ikke trenger noe åpningstilbehør og tar mindre plass enn hengslede dører når de åpnes.

Det er viktig å tenke på hvordan speildørene vil passe sammen med resten av innredningen når du velger en garderobe med speildører. Hvis du allerede har mye speil i rommet, kan det være lurt å velge en annen type dører for å unngå at rommet blir for "speil-dominert". På den annen side, hvis du har lite lys i rommet, kan speildører være en perfekt løsning for å reflektere lyset og gi rommet mer spenst.

Fargespill: Hvilke farger går best med speildører på garderoben?

Når det gjelder farger, går de fleste farger godt med speildører. Det er imidlertid lurt å unngå for sterke farger som kan distrahere fra det reflekterte lyset og gi en ubalanse i rommet. Mørke, duse farger som grått og sølv er ofte en god match med speildører, men du kan også velge lysere farger som hvitt eller beige for en mer luftig og lys følelse.

Speil, speil på veggen: Stylingtips for garderober med speildører

I tillegg til å se bra ut, har speildører også en praktisk funksjon ved at de gir deg mulighet til å sjekke antrekket ditt før du forlater huset. De er også en god løsning for å gi rommet mer plass, spesielt hvis du har et lite soverom eller walk-in closet.

Alt i alt er garderober med speildører en flott måte å tilføye et trendy preg til boligen din, samtidig som de gir en praktisk funksjon. Velg mellom hengslede dører eller skyvedører, og ikke glem å tenke på hvordan dørene vil passe inn med resten av innredningen og lyset i rommet. Lyse, duse farger som hvitt eller beige kan gi et luftig og lysfølt uttrykk, mens mørkere farger som grått og sølv kan gi en mer sofistikert og stilfull følelse. Uansett hvilken farge du velger, vil speildører på garderoben være en attraktiv og nyttig tillegg til hjemmet ditt.

Det er også verdt å nevne at det finnes mange forskjellige måter å style garderoben din på, selv med speildører. Du kan for eksempel velge å ha speildørene på hele fronten av garderoben, eller bare på en del av den. Du kan også velge å kombinere speildørene med andre materialer, som tre eller laminat, for å skape et unikt og personlig uttrykk.

Uansett hvilken stil du velger, vil garderober med speildører være et flott tillegg til hjemmet ditt. De gir ikke bare et stilfullt og trendy uttrykk, men også en praktisk funksjon ved å reflektere lyset og gi en illusjon av mer plass. Så hvis du ønsker å tilføye litt ekstra glamour og funksjonalitet til hjemmet ditt, kan det være verdt å vurdere å investere i en garderobe med speildører.

Bildegalleri av garderobeskap med speil. Her henter du mye inspirasjon fra bilder som vi har tatt.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...