Speildører på garderoben: Trendy og funksjonelle

29.12.2022

Garderober med speildører er en populær trend i moderne boligdesign. Disse dørene gir ikke bare et stilfullt og trendy utseende, men de gir også en praktisk funksjon ved at de reflekterer lyset og gir en illusjon av mer plass i rommet.

Hengslede dører vs. skyvedører: Hvilken type speildører passer best for deg?

Det finnes to hovedtyper av speildører til garderober: hengslede dører og skyvedører. Hengslede dører er de mest vanlige og er festet til en karm med hengsler. De åpnes ved å skyve dem til siden, enten til venstre eller høyre. Skyvedører er en annen type speildører som glir langs en skinne når de åpnes. De er en god løsning for mindre rom da de ikke trenger noe åpningstilbehør og tar mindre plass enn hengslede dører når de åpnes.

Det er viktig å tenke på hvordan speildørene vil passe sammen med resten av innredningen når du velger en garderobe med speildører. Hvis du allerede har mye speil i rommet, kan det være lurt å velge en annen type dører for å unngå at rommet blir for "speil-dominert". På den annen side, hvis du har lite lys i rommet, kan speildører være en perfekt løsning for å reflektere lyset og gi rommet mer spenst.

Fargespill: Hvilke farger går best med speildører på garderoben?

Når det gjelder farger, går de fleste farger godt med speildører. Det er imidlertid lurt å unngå for sterke farger som kan distrahere fra det reflekterte lyset og gi en ubalanse i rommet. Mørke, duse farger som grått og sølv er ofte en god match med speildører, men du kan også velge lysere farger som hvitt eller beige for en mer luftig og lys følelse.

Speil, speil på veggen: Stylingtips for garderober med speildører

I tillegg til å se bra ut, har speildører også en praktisk funksjon ved at de gir deg mulighet til å sjekke antrekket ditt før du forlater huset. De er også en god løsning for å gi rommet mer plass, spesielt hvis du har et lite soverom eller walk-in closet.

Alt i alt er garderober med speildører en flott måte å tilføye et trendy preg til boligen din, samtidig som de gir en praktisk funksjon. Velg mellom hengslede dører eller skyvedører, og ikke glem å tenke på hvordan dørene vil passe inn med resten av innredningen og lyset i rommet. Lyse, duse farger som hvitt eller beige kan gi et luftig og lysfølt uttrykk, mens mørkere farger som grått og sølv kan gi en mer sofistikert og stilfull følelse. Uansett hvilken farge du velger, vil speildører på garderoben være en attraktiv og nyttig tillegg til hjemmet ditt.

Det er også verdt å nevne at det finnes mange forskjellige måter å style garderoben din på, selv med speildører. Du kan for eksempel velge å ha speildørene på hele fronten av garderoben, eller bare på en del av den. Du kan også velge å kombinere speildørene med andre materialer, som tre eller laminat, for å skape et unikt og personlig uttrykk.

Uansett hvilken stil du velger, vil garderober med speildører være et flott tillegg til hjemmet ditt. De gir ikke bare et stilfullt og trendy uttrykk, men også en praktisk funksjon ved å reflektere lyset og gi en illusjon av mer plass. Så hvis du ønsker å tilføye litt ekstra glamour og funksjonalitet til hjemmet ditt, kan det være verdt å vurdere å investere i en garderobe med speildører.

Bildegalleri av garderobeskap med speil. Her henter du mye inspirasjon fra bilder som vi har tatt.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...