Soothing Beige fra Jotun: Kristins valg for et rolig kjøkken

28.04.2023

Blant kornåkrer og skog på landet utenfor Sandefjord ligger Lindhjem Gaard. Et idyllisk sted med en rød låve, et koselig hvitt gårdshus og et lite tømmerhus – med et tilhørende enormt og fantastisk tilbygg i hvit mur.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Her bor Kristin og Borgar Lindhjem med sine to små gutter: Teodor og Torben. For fire år siden solgte de «Norges vakreste hjem» i Oslo, for å ta over gården der Borgar vokste opp.

Borgar lovet Kristin drømmehuset om de flyttet til gården, noe han virkelig har innfridd.

Runde former og skarpe kanter

Kjøkkenet Kristin og Borgar har valgt til det imponerende huset sitt er fra Sigdal kjøkken, og heter Scala Inframe. Kristin forteller at i tillegg til den gode kvaliteten er det fargevalgene som gjør at Sigdal stikker seg ut blant andre leverandører.

– Her på Lindhjem Gaard har vi faktisk to Sigdal kjøkken. Et i gamledelen av huset, der vi har kontoret vårt, og dette i hovedhuset. Og frontene er malt på fabrikken i Sigdal, med akkurat de fargekodene jeg ønsket.

For å skape et rolig og helhetlig inntrykk har Kristin valgt å male vegger og lister i samme farge som kjøkkenet.

Kjøkkenet og veggene er malt i fargen Soothing Beige fra Jotun. Benkeplaten er fra Cosentino og heter Dekton Taga.
Kjøkkenet og veggene er malt i fargen Soothing Beige fra Jotun. Benkeplaten er fra Cosentino og heter Dekton Taga.

Kjøkkenet passer perfekt inn i husets moderne, men klassiske stil.

– Scala Inframe er tidløst og klassisk, men litt mer moderne og strammere enn Herregård kjøkkenet til Sigdal, som også hadde passet godt i et murhus med god høyde under taket, sier Kristin.

Hun understreker at hun har valgt kjøkkenet med tanke på at det skal vare livet ut i huset hun skal bli gammel i, og at dette er fronter hun aldri vil gå lei av.

Også derfor har hun turt å gå for en mer edgy kjøkkenøy, som speiler trendene i samfunnet vårt akkurat nå.

– Spiler og trekjøkken er inn nå, derfor har jeg valgt en øy som er ganske moderne, og som eventuelt kan byttes ut etter hvert som jeg får lyst på en forandring.

Den matt sorte kjøkkenkranen fra Quooker leverer kokende vann, og står i perfekt kontrast til marmor benkeplaten. Ovnen og hvitevarene er fra Smeg.
Den matt sorte kjøkkenkranen fra Quooker leverer kokende vann, og står i perfekt kontrast til marmor benkeplaten. Ovnen og hvitevarene er fra Smeg.

Ideen til de runde spilene er hennes, og tanken bak var å skape en kontrast til hjørnene og kantene i resten av kjøkkenet. Øya er bygget av en møbelsnekker.

- Jeg vurderte faktisk å kjøpe halvstaff (spiler) på byggevarehandelen og bygge på kjøkkenøya selv, men Sigdal tipset meg om noen veldig flinke møbelsnekkere som heter Lien og Lian, sier Kristin.

De har også bygget inventaret i pocket-skapet og stigen som kan festes på messingstangen som er montert på overskapene i kjøkkenet.

Inspirasjon til stigen har hun hentet fra store amerikanske kjøkken.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Bak disse frontene skjuler det seg mange smarte oppbevaringsløsning, blant annet en egen kaffestasjon. Til høyre ser du kjøkkendøra som Kristin har designet og fått produsert opp hos Stiil AS.

Tips! Spesialbygde møbler fra møbelsnekkere kan fint kombineres med Sigdal-kjøkkenet ditt.

De runde kantene i kjøkkenøya har hun tatt opp flere steder i huset. Blant annet i de runde formene på vinduene, og i håndtakene i skuffene i kjøkkenskapet. Det er også buede åpninger når du går fra rom til rom i andre etasje.

– Det samme gjelder glassdøren på kjøkkenet: Den har en bue på toppen av døra, og på håndtaket. Og rillene i glasset tar opp formene i spilene fra øya, forklarer hun.

Bak den sorte ståldøra kommer det lagringsplass til kjøkkenutstyr, tørrvarer, bøttekott og et kjølerom.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Vil du vite mer om huset til Kristin Lindhjem? Les hele artikkelen på nettsiden vår, og besøk Kristin på Studiolindhjem.no eller på Instagram: @studiolindhjem.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...