Smarte ideer for design av små Walk-in closets

27.03.2023

Selv om du har en liten garderobe, betyr ikke det at du må gi opp drømmen om en fantastisk walk-in closet. Med noen smarte designideer og organisasjonstips kan du maksimere lagringsplassen og få en garderobe som både er funksjonell og stilfull. I denne bloggposten vil jeg dele mine beste designideer for små walk-in closet, slik at du kan få den garderoben du alltid har ønsket deg.

Planlegg plassen din

Før du begynner å designe garderoben din, er det viktig å tenke på hva du trenger å oppbevare. Hvis du har mange hengende plagg, vil du trenge mer hengelagring, mens hvis du har mange sko, vil du kanskje prioritere skohyller. Ta også hensyn til størrelsen på rommet ditt, og planlegg deretter hvordan du kan maksimere lagringsplassen.

Utvid lagringen din med hyller

Hyller er en enkel og effektiv måte å øke lagringsplassen på i en liten walk-in closet. Du kan montere hyller langs veggene og bruke dem til å oppbevare alt fra bøker til vesker. Velg hyller med forskjellige dybder, slik at du kan oppbevare ting som er større på de dypere hyllene og mindre ting på de grunnere hyllene.

Bruk hengende oppbevaring

Hengende oppbevaring, som for eksempel stoffskap eller hengende lommer, er en annen flott måte å maksimere lagringsplassen på. Du kan henge opp stoffskap på stangen din for å oppbevare småting som sokker og undertøy. Hengende lommer kan brukes til alt fra smykker til tilbehør som belter og skjerf.

Ta i bruk alle hjørner

Hvis du har hjørner i garderoben din, kan du utnytte plassen ved å installere hjørnehyller eller hjørnestenger. Dette gir deg mer oppbevaringsplass uten å ta opp mer gulvplass.

Skap en organisert og ryddig garderobe

For å få mest mulig ut av din lille walk-in closet, må du sørge for at det er godt organisert og ryddig. En enkel måte å organisere garderoben din på er å gruppere klærne dine etter kategori. Du kan for eksempel gruppere alle t-skjortene dine sammen, buksene dine sammen og kjolene dine sammen. På denne måten vil du enkelt kunne finne det du leter etter, og garderoben din vil alltid se ryddig og organisert ut.

Velg en lys fargepalett

En annen måte å gjøre garderoben din større og luftigere på, er å velge en lys fargepalett. Mal veggene i en lys farge og velg hvite hyller og stenger for å skape en følelse av romslighet. Du kan også legge til noen lyse farger i tilbehøret ditt for å gi garderoben litt personlighet og stil

La naturlig lys komme inn

Hvis det er mulig, kan du la naturlig lys komme inn i garderoben din. Dette vil gjøre rommet ditt lysere og mer behagelig å være i. Hvis garderoben din ikke har et vindu, kan du vurdere å installere et eller to takvinduer. Dette vil gi deg naturlig lys samtidig som du opprettholder personvernet ditt.

Legg til en full-lengde speil

En full-lengde speil er et must-have i enhver walk-in closet, spesielt hvis du har begrenset plass. Speilet vil ikke bare gi deg muligheten til å sjekke ut antrekkene dine fra topp til tå, men det vil også få rommet ditt til å se større ut.

Velg funksjonelle og plassbesparende møbler

Hvis du har plass, kan du vurdere å legge til en benk eller en stol i garderoben din. Dette vil gi deg et sted å sitte mens du velger ut antrekk og sko. Hvis du har begrenset plass, kan du velge en benk med oppbevaring under eller en stol som kan foldes og lagres når den ikke er i bruk.

Legg til belysning

Belysning er en viktig faktor når du designer en walk-in closet. Velg lyspærer som gir deg en naturlig belysning, slik at du kan se fargene på klærne dine klart. Du kan også vurdere å legge til noen LED-striper eller spotlights for å lysne opp hyllene og hjørnene i garderoben din.

Gi garderoben din en personlig touch

Til slutt, husk å gi garderoben din en personlig touch. Legg til noen bilder, plakater eller malerier på veggene dine for å gi rommet litt karakter. Du kan også vurdere å legge til noen grønne planter for å gi garderoben din en følelse av friskhet og liv.

Konklusjon

Å designe en walk-in closet kan være en utfordrende oppgave, spesielt når du har begrenset plass. Men med noen smarte designideer og organisasjonstips kan du maksimere lagringsplassen og få en garderobe som både er funksjonell og stilfull. Husk å planlegge plassen din nøye, utnytte hjørnene dine, og velge funksjonelle og plassbesparende møbler. Med litt innsats kan du skape en fantastisk walk-in closet som vil få deg til å føle deg som en million dollar.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...