Skap stemning med tekstiler i hjemmet

12.04.2023

Lite gir mer koselig stemning enn tekstiler. Gardiner, tepper og puter kan, på en enkel og rimelig måte, raskt endre rommet fra kaldt, til lunt, varmt og personlig.

GLASSVERANDA: Her får vakre vinduer være uten gardiner for å slippe mest mulig av naturen inn i rommet, men puter og pledd gir lun varme og forsterker kosen.
GLASSVERANDA: Her får vakre vinduer være uten gardiner for å slippe mest mulig av naturen inn i rommet, men puter og pledd gir lun varme og forsterker kosen.

Tekst og Foto: IFI.no

Vi har lenge vært på den minimalistiske bølgen, der alt skal være litt sterilt og nakent. Vinduer uten gardiner, bord uten duker, gulv uten tepper. Rent, praktisk og enkelt. Ikke fordi trendene bestemmer over oss, men kanskje fordi det er dét mange av oss har hatt behov for. Hendelser i samfunnet har en tendens til å gi flertallet like behov. Det gjelder også i interiør- og tekstilverden. Nå går tendensen i motsatt retning og minimalismen har nok hatt sitt høyepunkt for denne gang. Etter flere «rare» og uforutsigbare år med mye uro, ser vi ut til å ville omfavne lunhet, trygghet og varme i større grad. Skikkelig hjemmekos. Det betyr mer tekstiler, farger og naturelementer inn i hjemmet.

Slik kan rommet enkelt gjøres mer stemningsfullt:

  • Flere mønstre: prøv å kombinere ulike mønstre. Det gir hjemmekoselig stemning. Hvis alt er likt, blir det fort for perfekt og litt stivt.
  • Mer farger: det kan være lettere å tørre mer når det gjelder puter, tepper eller en duk, enn fargen på en hel vegg, og det er enkelt å bytte ofte.
  • Gjenbruk: kombiner gjerne nytt og gammelt. Har du liggende en vevd eller brodert duk fra bestemor, kan det være fint å ta den frem nå. Det skaper gode følelser og gir nye minner. Har du bare små rester? Bruk dem som brikker på et brett eller lysfat. Eller kanskje de kan sys på en ensfarget pute som trenger litt ny gnist? Da kan du få et personlig og varmt interiør.

Gardiner

Vibeke Sandven hos Green Apple kan bekrefte at de ser en trend på tekstiler som minner om håndarbeid.

-På kjøkkenfronten er det fremdeles liftfardin som er det store. På et kjøkken er det ofte lettere å bruke mønster og farger på gardinen, da det ikke er så mange andre ting å ta hensyn til som f eks i en stue.

Stoffer i et rom gir mye varme og lunhet. Gardiner tar ikke bare imot eventuell trekk fra vinduene eller sterkt sollys, de kan heve atmosfæren i et rom og fremheve fargene som er der. Eller forsterke følelsen man vil sitte igjen med når man er i rommet.

Tepper som gir mye

Gulvtepper er «all over» for tiden. På årets interiør- og trendmesser har det blitt vist tepper i alle varianter, men hovedtendensen innen løse tepper er grove, nesten klumpete tepper i ullkvaliteter og naturfarger. Og mønstrete, kunstneriske tepper med inspirasjon fra soloppgang eller hav. Myke linjer og runde former. Blikkfang til gulvet rett og slett.

Alt er lov, men det viktigste er å ha det slik at det gjør oss godt hjemme -det er tross alt der vi er når vi skal kose oss. 

Norsk håndverk og design har funnet veien inn på bryllupslistene, og populariteten øker stadig. Sommeren er en tid fylt med bryllup og romantikk, og det er nå tydelig at nye generasjoner setter pris på ekte håndverk, norsk design og varig kvalitet. Hadeland Glassverk, kjent for sitt imponerende håndverk, er et eksempel på en bedrift som opplever...

Hadeland Glassverk har nylig lansert en serie med vakre glassvaser og lyslykter i en nydelig blåfarge som tar tankene til himmel, hav og forfriskende bad. Siccori-serien, som består av Siccorivasene, er kjennetegnet av sine myke former og tilbyr tre ulike størrelser som er perfekte for å imøtekomme behovene til forskjellige typer blomster og...

Utemøbler ser gjerne litt pjuskete ut etter en vinter i boden eller utendørs. Veldig mye blir fint etter en vask, men det kan bli enda finere om du gir det et strøk med maling! Det finnes maling som passer til både treverk og metall. Har du for eksempel en benk, en stol eller et bord, er det verken tidkrevende eller...

Den populære bilde-TV-en fra Samsung har akkurat fått enda flere tilpasningsmuligheter, og kan nå harmonisere med en enda bredere rekke individuelle smaker og interiørstiler. The Frame er den perfekte symbiosen mellom kunst og teknologi, skapt for å smelte sømløst inn i ethvert hjem. Takket være det nye samarbeidet med FRAME IT kan man nå velge...

Eglo Carlton er en ekstremt populær lampekolleksjon som tilbyr et bredt spekter av belysningsløsninger for ethvert rom og enhver stil. Med sin elegante design og funksjonelle egenskaper har Carlton-serien raskt blitt en favoritt blant både profesjonelle interiørdesignere og vanlige forbrukere. (Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til...

Når det kommer til innredning av stuen, er belysning en viktig faktor for å skape riktig atmosfære og stemning. En riktig valgt taklampe kan gi stuen din et løft og bli et stilfullt og funksjonelt element i rommet. I denne artikkelen vil vi utforske ulike typer taklamper som passer perfekt til stuen. Liker du lampene i denne artikkelen, finner...