Skap ro og harmoni i hjemmet med blågrønn maling

26.02.2023
©Butinox 5870 Sukkulent
©Butinox 5870 Sukkulent

Å male veggene i et rom kan virkelig transformere atmosfæren og stemningen. Det er noe magisk med å ta et kjedelig, monotont rom og male det i en spennende, ny farge. En farge som har blitt stadig mer populær i det siste, spesielt i Norge, er den blågrønne fargen.

Denne fargen gir en beroligende og avslappende effekt på rommet, og skaper en følelse av balanse og harmoni. Det er ikke overraskende at det blågrønne fargeskjemaet blir stadig mer populært, spesielt i soverommet og stuen.

©Butinox 5936 Dypt vann
©Butinox 5936 Dypt vann

Det beste med å male med blågrønn farge er at den fungerer så godt med andre farger og mønstre. Det er en allsidig farge som kan brukes i ulike stiler og temaer. Hvis du ønsker å skape en myk, naturlig følelse, kan du prøve å kombinere den med jordfarger som beige eller brun. For en mer dramatisk effekt kan du kombinere den med røde eller oransje aksenter.

©Butinox 5870 Sukkulent
©Butinox 5870 Sukkulent

Blågrønn er også en farge som fungerer godt med mange ulike materialer. Fra treverk og stein til metall og glass, vil blågrønn legge til et snev av interesse og stil til ethvert rom.

Så hvis du er på utkikk etter en enkel måte å fornye hjemmet ditt på, og samtidig ønsker å skape en rolig og avslappet atmosfære, kan du vurdere å male med blågrønn farge. Du vil garantert ikke angre på det!

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

IKEA er kjent for å tilby kvalitetsprodukter til rimelige priser, og deres kjøkkenavdeling er intet unntak. Blant de mange kjøkkenmodellene som tilbys, er HAVSTORP, STENSUND og UPPLÖV i fargen beige. Men hva gjør disse kjøkkenene spesielle, og hvordan kan man dekorere dem for å fremheve deres beige farge og skape en estetisk tiltalende atmosfære?

"En frisk, gyllen rosatone. Dette er en farge som både hakket mørkere og mer gyllen rosafargen enn 2782 Deco Pink som mange kjenner. Friske fargesammensetninger får du ved å kikke på gylne grønntoner, eller mer dempede atmosfærer med våre gylne gråtoner. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull." NCS...

"En lys, dempet gyllen farge, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Raw Canvas 10961 fra Jotun er 3009-Y14R.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.