Signatur Favn: Unikt design for et personlig og funksjonelt kjøkken

18.02.2023
©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

"Vi har hentet inspirasjon fra den nordiske naturen, med utgangspunkt i den sterke tretrenden som nå råder innen interiørdesign. Vår ambisjon er at Signatur Favn skal bli en klassiker blant trekjøkken, sier Herman Persson, designsjef i Nobia, Sigdals moderselskap."

Favn og Bølge ©Sigdal kjøkken
Favn og Bølge ©Sigdal kjøkken

Sigdals kjøkkenmodell Favn er utviklet med utgangspunkt i grundig forbrukerinnsikt, trender og inspirasjon. Modellen skiller seg ut ved å være et helhetlig konsept med mange taktile detaljer og et større utvalg av valgmuligheter enn vanlig. Dette gjør at kjøkkenet kan tilpasses etter smak og behov, uavhengig av om det skal plasseres i en liten byleilighet eller et større hus på landet. Valgmulighetene inkluderer alt fra dører, sokler, benkeplater og håndtak til en rekke andre detaljer.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Naturens formspråk i sentrum

Signatur Favn er mer enn et kjøkken. Det er en idé og et formspråk inspirert av vår nordiske natur. Vår visjon er at du skal finne den samme roen på kjøkkenet, som du gjør i naturen selv. Derfor har vi latt oss inspirere av vakre eikeskoger, og utviklet flere spennende nyheter bestående av dører, benkeplater, håndtak og detaljer som gjør at du kan utforme ditt eget Signatur Favn akkurat slik du vil ha det.

Favn ©Sigdal kjøkken
Favn ©Sigdal kjøkken

Nyheten Favn, er en vakker brunbeiset eikedør med stående finér som gir liv til hele kjøkkenet. Beisfargen har fått navnet Nøtt. Vi lanserer også flere ulike skaprammer som tilfører kjøkkenet en vakker møbelfølelse med tydelige linjer.

Bølge ©Sigdal kjøkken
Bølge ©Sigdal kjøkken

Fronten Bølge er en eikefront i finér, også i beisfargen Nøtt, som er spesielt utviklet for høye skap. Den har eikens karakteristiske stamme, med klare strukturer som endres i takt med lyset. Det bølgende treet og de smale håndtakene skaper rene linjer og et stilig uttrykk som gir kjøkkenet personlighet.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Sigdal vitrinefront med rillet glass for personlig preg på kjøkkenet

I tillegg har Sigdal designet en vitrinefront med rillet glass som fremhever detaljene og gir kjøkkenet et personlig preg. Glasset er rammet inn av en tynn, svart aluminiumramme, med sorte hengsler som gir et jevnt og sammenhengende uttrykk. Vitrineskapet har svarte metallgrep, som gir et rent uttrykk til aluminiumrammen som omslutter vitrinefronten. Denne kan fås i ulike størrelser.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Kjøkkenmodellen med myke og runde former for en livlig og innbydende design

Et unikt karakteristisk trekk ved Signatur Favn er fraværet av harde kontraster. Inspirert av en verden der organiske former setter tonen, består de ulike elementene i modellen kun av runde og myke former. Dette gjenspeiles blant annet i modellens kjøkkenøy, der de avrundede kantene myker opp kjøkkenets design og gjør helheten mer livlig og innbydende.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Små detaljer som skaper liv

På listen over valgmulighetene av håndtak, rammer og benkeplater, finner vi blant annet en ny grepserie i brunbeiset eik. Et diskret håndtak som kan fås i åtte ulike størrelser. Favn kommer med to ulike rammer, begge med en håndverksstil som gir en solid møbelfølelse. Helrammen ligger langs ytterkantene og gir kjøkkenet en levende struktur med tydelige seksjoner. Den andre rammeløsningen er en ytterramme, som ligger strømlinjeformet langs kantene på skapene og bidrar til å gi et rolig og enhetlig uttrykk.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Sigdal har designet fire ulike benkeplater til Signatur Favn, med naturlige toner og mønstre. Benkeplatene er i kvartskompositt og laminat. I tillegg introduserer de også Twist, en svart stikkontakt som er nedsenket i benkeplaten. Signatur Favn kan bestilles hos alle Sigdals forhandlere.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

IKEA er en av de største leverandørene av møbler og innredningsløsninger i verden. Deres brede utvalg av produkter gir kundene muligheten til å skape en stilfull og praktisk innredning til hjemmet sitt. Et av deres mest populære produkter er PLATSA garderobeskap, som nå kommer med den moderne KALBÅDEN skuffefronten.

IKEA har en stor kolleksjon av møbler for alle dine behov, og JÄTTEBO modulsofa er en av de nyeste sofa valgene. Med en enkel form med rene linjer, er denne sofaen både elegant og praktisk. Sofaens modulære design lar deg kombinere modulene etter eget ønske og tilpasse sofaen til ditt hjem. Med flere sete- og sjeselongmoduler, armlener og...

Årets påske ser ut til å bli fargerik, og med tulipaner, liljer og stemor i sesong er blomstene ingen unntak. Plantasjen deler sine tips til hvordan du kan pynte med disse i påsken.

Å tenke utenfor boksen har blitt en stadig mer populær trend i interiørdesign, spesielt når det kommer til kjøkken. Bort med de tradisjonelle hjørneskapene og inn med de buede skapene! Dette gir et moderne og elegant uttrykk som tiltrekker seg stadig flere hjemmeinnredere.

Når du skal velge spisestoler til hjemmet ditt, er det viktig å vurdere flere faktorer, inkludert stil, størrelse, materiale og komfort. Å finne den rette stolen kan virkelig sette tonen for spiseplassen din og skape en vakker atmosfære for måltidene dine. I denne artikkelen vil vi ta en nærmere titt på spisestoler i ulike stiler og gi deg noen...