Signatur Favn: Unikt design for et personlig og funksjonelt kjøkken

18.02.2023
©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

"Vi har hentet inspirasjon fra den nordiske naturen, med utgangspunkt i den sterke tretrenden som nå råder innen interiørdesign. Vår ambisjon er at Signatur Favn skal bli en klassiker blant trekjøkken, sier Herman Persson, designsjef i Nobia, Sigdals moderselskap."

Favn og Bølge ©Sigdal kjøkken
Favn og Bølge ©Sigdal kjøkken

Sigdals kjøkkenmodell Favn er utviklet med utgangspunkt i grundig forbrukerinnsikt, trender og inspirasjon. Modellen skiller seg ut ved å være et helhetlig konsept med mange taktile detaljer og et større utvalg av valgmuligheter enn vanlig. Dette gjør at kjøkkenet kan tilpasses etter smak og behov, uavhengig av om det skal plasseres i en liten byleilighet eller et større hus på landet. Valgmulighetene inkluderer alt fra dører, sokler, benkeplater og håndtak til en rekke andre detaljer.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Naturens formspråk i sentrum

Signatur Favn er mer enn et kjøkken. Det er en idé og et formspråk inspirert av vår nordiske natur. Vår visjon er at du skal finne den samme roen på kjøkkenet, som du gjør i naturen selv. Derfor har vi latt oss inspirere av vakre eikeskoger, og utviklet flere spennende nyheter bestående av dører, benkeplater, håndtak og detaljer som gjør at du kan utforme ditt eget Signatur Favn akkurat slik du vil ha det.

Favn ©Sigdal kjøkken
Favn ©Sigdal kjøkken

Nyheten Favn, er en vakker brunbeiset eikedør med stående finér som gir liv til hele kjøkkenet. Beisfargen har fått navnet Nøtt. Vi lanserer også flere ulike skaprammer som tilfører kjøkkenet en vakker møbelfølelse med tydelige linjer.

Bølge ©Sigdal kjøkken
Bølge ©Sigdal kjøkken

Fronten Bølge er en eikefront i finér, også i beisfargen Nøtt, som er spesielt utviklet for høye skap. Den har eikens karakteristiske stamme, med klare strukturer som endres i takt med lyset. Det bølgende treet og de smale håndtakene skaper rene linjer og et stilig uttrykk som gir kjøkkenet personlighet.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Sigdal vitrinefront med rillet glass for personlig preg på kjøkkenet

I tillegg har Sigdal designet en vitrinefront med rillet glass som fremhever detaljene og gir kjøkkenet et personlig preg. Glasset er rammet inn av en tynn, svart aluminiumramme, med sorte hengsler som gir et jevnt og sammenhengende uttrykk. Vitrineskapet har svarte metallgrep, som gir et rent uttrykk til aluminiumrammen som omslutter vitrinefronten. Denne kan fås i ulike størrelser.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Kjøkkenmodellen med myke og runde former for en livlig og innbydende design

Et unikt karakteristisk trekk ved Signatur Favn er fraværet av harde kontraster. Inspirert av en verden der organiske former setter tonen, består de ulike elementene i modellen kun av runde og myke former. Dette gjenspeiles blant annet i modellens kjøkkenøy, der de avrundede kantene myker opp kjøkkenets design og gjør helheten mer livlig og innbydende.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Små detaljer som skaper liv

På listen over valgmulighetene av håndtak, rammer og benkeplater, finner vi blant annet en ny grepserie i brunbeiset eik. Et diskret håndtak som kan fås i åtte ulike størrelser. Favn kommer med to ulike rammer, begge med en håndverksstil som gir en solid møbelfølelse. Helrammen ligger langs ytterkantene og gir kjøkkenet en levende struktur med tydelige seksjoner. Den andre rammeløsningen er en ytterramme, som ligger strømlinjeformet langs kantene på skapene og bidrar til å gi et rolig og enhetlig uttrykk.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

Sigdal har designet fire ulike benkeplater til Signatur Favn, med naturlige toner og mønstre. Benkeplatene er i kvartskompositt og laminat. I tillegg introduserer de også Twist, en svart stikkontakt som er nedsenket i benkeplaten. Signatur Favn kan bestilles hos alle Sigdals forhandlere.

©Sigdal kjøkken
©Sigdal kjøkken

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...