Se opp! Nå skal taket males!

13.02.2023

Taket må være hvitt, ikke sant? Nei, ikke nå lenger! Fargede tak er en økende trend.

Ved å fargelegge taket kan du nemlig skape en helt ny romfølelse og atmosfære.

De færreste tenker ikke så mye på hvilken farge det skal være i taket. Det har liksom bare blitt malt hvitt uten at vi har tenkt så mye over det. Men taket er en like stor flate som gulvet, og fargen på taket har en enorm påvirkning på rommet.

- Med takfargen kan du skape kontraster eller myke overganger. Du kan også heve eller senke taket visuelt ved hjelp av farger. Med riktig fargesetting av taket, får du rett og slett en helt annen helhet og opplevelse av rommet, sier Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

TEKST: Fargerike.no

Foto: Per Erik jæger. ©Fargerike.no
Foto: Per Erik jæger. ©Fargerike.no

Velg lik farge på vegg og tak - fargen Bondeblå FR1915 gir en lun ramme til soverommet.

Hvilken stemning ønsker du?

De som følger med på interiørtrendene på Instagram og Pintrest, har nok fått med seg at malte tak er en voksende trend. Det er både duse farger, knallfarger og tapeter i taket som gjelder. Før du går i gang med å male taket, er det greit å spørre seg selv hva rommet skal brukes til. Skal det soves, lekes eller slappes av? Fargene skaper stemningen, så velg farger som underbygger den stemningen du ønsker.

Foto: Sveinung Bråthen/Christine Hærra
Foto: Sveinung Bråthen/Christine Hærra

Vakkert tak malt i fargen Nude FR2510. Veggene har fargen Salix Alba FR1464.

Små nyanser - store forskjeller

Dersom du synes det virker litt skummelt å male taket i en ny farge, skal du vite at selv små nyanseforskjeller kan utgjøre store forskjeller for opplevelsen i rommet. Duse farger fungerer i tak også, i de fleste rom og takhøyder, og dette vil være med på å skape et mer harmonisk uttrykk.

©Fargerike.no
©Fargerike.no

Sofistikert og elegant - Årets Farge 2021 Himmelkyss FR2160 blir vi ikke lei.

Samme farge på vegger og tak

Malte tak er en ypperlig måte å bringe mer farge inn i rommet på. Mange velger å gå for samme farge på tak og vegger. Dette passer i nær sagt alle rom, og gir en følelse av harmoni, helhet, ro og en bedre romfølelse. Maler du vegger og tak i samme farge, kan det nesten ikke gå galt!

Foto: Per Erik jæger. ©Fargerike.no
Foto: Per Erik jæger. ©Fargerike.no

Ønsker du et rom med masse glede? Velg Stråleblink FR2272 - Årets Farge 2022.

Kontraster for den modige

Dersom du er i et vågalt humør, kan du skape spennende kontraster ved å velge to ulike farger. Merk deg at mørke farger passer godt i store rom med sjenerøs takhøyde og mye lysinnslipp. I mindre rom kan mørke farger føre til at vi føler vi får taket i hodet. Hva med å prøve et tapet i taket, eller en knallfarge? Taket er gjerne det siste vi ser før vi sovner og det første vi ser når vi våkner, og noen ganger er det kanskje en sterk farge i taket akkurat det man trenger?

Foto: Per Erik jæger. ©Fargerike.no
Foto: Per Erik jæger. ©Fargerike.no

Varm velkomst med Solbærtoddy FR1190 i taket.

IKEA er en av de største leverandørene av møbler og innredningsløsninger i verden. Deres brede utvalg av produkter gir kundene muligheten til å skape en stilfull og praktisk innredning til hjemmet sitt. Et av deres mest populære produkter er PLATSA garderobeskap, som nå kommer med den moderne KALBÅDEN skuffefronten.

IKEA har en stor kolleksjon av møbler for alle dine behov, og JÄTTEBO modulsofa er en av de nyeste sofa valgene. Med en enkel form med rene linjer, er denne sofaen både elegant og praktisk. Sofaens modulære design lar deg kombinere modulene etter eget ønske og tilpasse sofaen til ditt hjem. Med flere sete- og sjeselongmoduler, armlener og...

Årets påske ser ut til å bli fargerik, og med tulipaner, liljer og stemor i sesong er blomstene ingen unntak. Plantasjen deler sine tips til hvordan du kan pynte med disse i påsken.

Å tenke utenfor boksen har blitt en stadig mer populær trend i interiørdesign, spesielt når det kommer til kjøkken. Bort med de tradisjonelle hjørneskapene og inn med de buede skapene! Dette gir et moderne og elegant uttrykk som tiltrekker seg stadig flere hjemmeinnredere.

Når du skal velge spisestoler til hjemmet ditt, er det viktig å vurdere flere faktorer, inkludert stil, størrelse, materiale og komfort. Å finne den rette stolen kan virkelig sette tonen for spiseplassen din og skape en vakker atmosfære for måltidene dine. I denne artikkelen vil vi ta en nærmere titt på spisestoler i ulike stiler og gi deg noen...