Se opp! Nå skal taket males!

13.02.2023

Taket må være hvitt, ikke sant? Nei, ikke nå lenger! Fargede tak er en økende trend.

Ved å fargelegge taket kan du nemlig skape en helt ny romfølelse og atmosfære.

De færreste tenker ikke så mye på hvilken farge det skal være i taket. Det har liksom bare blitt malt hvitt uten at vi har tenkt så mye over det. Men taket er en like stor flate som gulvet, og fargen på taket har en enorm påvirkning på rommet.

- Med takfargen kan du skape kontraster eller myke overganger. Du kan også heve eller senke taket visuelt ved hjelp av farger. Med riktig fargesetting av taket, får du rett og slett en helt annen helhet og opplevelse av rommet, sier Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

TEKST: Fargerike.no

Foto: Per Erik jæger. ©Fargerike.no
Foto: Per Erik jæger. ©Fargerike.no

Velg lik farge på vegg og tak - fargen Bondeblå FR1915 gir en lun ramme til soverommet.

Hvilken stemning ønsker du?

De som følger med på interiørtrendene på Instagram og Pintrest, har nok fått med seg at malte tak er en voksende trend. Det er både duse farger, knallfarger og tapeter i taket som gjelder. Før du går i gang med å male taket, er det greit å spørre seg selv hva rommet skal brukes til. Skal det soves, lekes eller slappes av? Fargene skaper stemningen, så velg farger som underbygger den stemningen du ønsker.

Foto: Sveinung Bråthen/Christine Hærra
Foto: Sveinung Bråthen/Christine Hærra

Vakkert tak malt i fargen Nude FR2510. Veggene har fargen Salix Alba FR1464.

Små nyanser - store forskjeller

Dersom du synes det virker litt skummelt å male taket i en ny farge, skal du vite at selv små nyanseforskjeller kan utgjøre store forskjeller for opplevelsen i rommet. Duse farger fungerer i tak også, i de fleste rom og takhøyder, og dette vil være med på å skape et mer harmonisk uttrykk.

©Fargerike.no
©Fargerike.no

Sofistikert og elegant - Årets Farge 2021 Himmelkyss FR2160 blir vi ikke lei.

Samme farge på vegger og tak

Malte tak er en ypperlig måte å bringe mer farge inn i rommet på. Mange velger å gå for samme farge på tak og vegger. Dette passer i nær sagt alle rom, og gir en følelse av harmoni, helhet, ro og en bedre romfølelse. Maler du vegger og tak i samme farge, kan det nesten ikke gå galt!

Foto: Per Erik jæger. ©Fargerike.no
Foto: Per Erik jæger. ©Fargerike.no

Ønsker du et rom med masse glede? Velg Stråleblink FR2272 - Årets Farge 2022.

Kontraster for den modige

Dersom du er i et vågalt humør, kan du skape spennende kontraster ved å velge to ulike farger. Merk deg at mørke farger passer godt i store rom med sjenerøs takhøyde og mye lysinnslipp. I mindre rom kan mørke farger føre til at vi føler vi får taket i hodet. Hva med å prøve et tapet i taket, eller en knallfarge? Taket er gjerne det siste vi ser før vi sovner og det første vi ser når vi våkner, og noen ganger er det kanskje en sterk farge i taket akkurat det man trenger?

Foto: Per Erik jæger. ©Fargerike.no
Foto: Per Erik jæger. ©Fargerike.no

Varm velkomst med Solbærtoddy FR1190 i taket.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...