Så får du en harmonisk stil med en gul sofa

04.01.2023

En gul sofa kan være et fargerikt og statement-making tillegg til ethvert hjem. Men når det kommer til å pynte opp rommet, kan det være litt utfordrende å finne de rette fargene som passer sammen med den gule sofaen. Her er noen tips om hvilke farger som kan fungere godt sammen med en gul sofa.

Hvordan velge de riktige fargene til en gul sofa

En av de sikreste valgene er å gå for en neutral fargepalett. Gråtoner, beige, hvitt og sort er alle farger som kan bidra til å dempe den kraftige gultonen, samtidig som de gir rommet et rolig og avslappet uttrykk. Dette kan være en god løsning hvis du ønsker å tone ned sofaen litt, uten å gå for en helt annen farge.

En annen mulighet er å velge farger som komplementerer den gule sofaen. Dette betyr at du velger farger som står i motsatt farge på fargesirkelen. For en gul sofa, vil dette være blått. En blått vegg, blå tepper eller blå puter kan gi en spennende kontrast til den gule sofaen, samtidig som det skaper en harmonisk stemning i rommet.

Du kan også prøve å kombinere gul sofa med varmere farger, som oransje, rødt eller gult. Dette kan gi rommet et eksotisk og solfylte uttrykk, men vær forsiktig så du ikke overdriver. For mye av den samme fargen kan fort bli for mye av det gode. Prøv heller å kombinere med et par få aksenter i en av de varmere fargene, slik at det ikke blir for dominerende.

Mix and match: Så kan du leke deg med ulike farger og mønstre med en gul sofa

Til slutt kan du også prøve å mixe og matche ulike mønstre og farger. En gul sofa kan fungere godt som en base, og du kan leke deg med ulike mønstre og farger i puter, tepper og andre interiørdetaljer. Bare husk å holde det harmonisk, slik at det ikke blir for kaotisk.

Så, det er mange måter å pynte opp rommet med en gul sofa på. Uansett hvilken stil du velger, er det viktigste å finne en balanse som skaper en harmonisk og velavstemt atmosfære i rommet.

Homeroom, som er en del av Ellos, har flere gule sofaer til salgs, sjekk ut priser og utvalg av gule sofaer her.

Oppdag vårt utvalg av gul sofa i dette bildegalleriet. Vi har inkludert både en luksuriøs skinnsofa og en myk velursofa i glødende gult. Alle sofaene er i ensfarget stoff, slik at du kan velge den som passer best med din personlige stil.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.