Runde stuebord: Fordeler og materialvalg

01.01.2023

Runde stuebord er en populær møbeltype fordi de gir et lekkert og eksklusivt utseende til stuen. I denne artikkelen får du se massevis av runde sofabord fra IKEA, Skeidar, Møbelringen, Fagmøbler, Bolia med flere.

Fordeler med et rundt stuebord

Først og fremst gir et rundt stuebord en mer inkluderende atmosfære enn et rektangulært bord. Alle som sitter ved bordet kan se hverandre i øynene og det er lettere å ha samtaler med hverandre. Dette er spesielt viktig hvis du ofte har gjester på besøk.

Et rundt stuebord kan også være en plassbesparende løsning for små stuer. Det tar mindre plass enn et rektangulært bord, da det ikke har hjørner som stikker ut. Dette gjør det også enklere å flytte rundt på bordet hvis du ønsker å endre oppsettet i stuen.

Materialer for runde stuebord

Når det kommer til materialer, er det mange valgmuligheter for runde stuebord. Tre er et populært valg fordi det gir et varmt og hjemmekoselig utseende. Hvis du vil ha et mer moderne og kult uttrykk, kan du vurdere et bord i metall eller glass. Det finnes også bord i plast og kunstlær som er lette å vedlikeholde og billigere i innkjøp.

Dekorering av et rundt stuebord

Hvis du vil dekorere et rundt stuebord, kan du begynne med et lekkert bordløp. Det kan være i form av en duk, en skål med friske blomster eller et par velplasserte lyslykter. Du kan også legge til en skål med søte godbiter eller en vase med blomster for å legge til litt farge og liv til bordet.

Et par andre dekorasjonsideer kan være å henge opp bilder eller plakater på veggen bak bordet, eller å legge til litt pynteputer på stolene. Uansett hva du velger, husk at det viktigste er at du føler deg komfortabel og at stuen din reflekterer din personlige stil.

Alt i alt er runde stuebord en fantastisk tillegg til ethvert hjem. De gir en inkluderende atmosfære, tar mindre plass og er tilgjengelige i en rekke materialer. Med litt kreativitet kan du enkelt dekorere bordet slik at det passer perfekt inn i din stue.

Bildegalleri av runde sofabord

Bildegalleri av runde sofabord fra IKEA, Skeidar, Møbelringen, Fagmøbler, Bolia med flere.

Alle bilene i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...