Runde stuebord: Fordeler og materialvalg

01.01.2023

Runde stuebord er en populær møbeltype fordi de gir et lekkert og eksklusivt utseende til stuen. I denne artikkelen får du se massevis av runde sofabord fra IKEA, Skeidar, Møbelringen, Fagmøbler, Bolia med flere.

Fordeler med et rundt stuebord

Først og fremst gir et rundt stuebord en mer inkluderende atmosfære enn et rektangulært bord. Alle som sitter ved bordet kan se hverandre i øynene og det er lettere å ha samtaler med hverandre. Dette er spesielt viktig hvis du ofte har gjester på besøk.

Et rundt stuebord kan også være en plassbesparende løsning for små stuer. Det tar mindre plass enn et rektangulært bord, da det ikke har hjørner som stikker ut. Dette gjør det også enklere å flytte rundt på bordet hvis du ønsker å endre oppsettet i stuen.

Materialer for runde stuebord

Når det kommer til materialer, er det mange valgmuligheter for runde stuebord. Tre er et populært valg fordi det gir et varmt og hjemmekoselig utseende. Hvis du vil ha et mer moderne og kult uttrykk, kan du vurdere et bord i metall eller glass. Det finnes også bord i plast og kunstlær som er lette å vedlikeholde og billigere i innkjøp.

Dekorering av et rundt stuebord

Hvis du vil dekorere et rundt stuebord, kan du begynne med et lekkert bordløp. Det kan være i form av en duk, en skål med friske blomster eller et par velplasserte lyslykter. Du kan også legge til en skål med søte godbiter eller en vase med blomster for å legge til litt farge og liv til bordet.

Et par andre dekorasjonsideer kan være å henge opp bilder eller plakater på veggen bak bordet, eller å legge til litt pynteputer på stolene. Uansett hva du velger, husk at det viktigste er at du føler deg komfortabel og at stuen din reflekterer din personlige stil.

Alt i alt er runde stuebord en fantastisk tillegg til ethvert hjem. De gir en inkluderende atmosfære, tar mindre plass og er tilgjengelige i en rekke materialer. Med litt kreativitet kan du enkelt dekorere bordet slik at det passer perfekt inn i din stue.

Bildegalleri av runde sofabord

Bildegalleri av runde sofabord fra IKEA, Skeidar, Møbelringen, Fagmøbler, Bolia med flere.

Alle bilene i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

Hvert år nærmer vi oss den magiske juletiden, og Rusta har nok en gang åpnet dørene for et vell av juleglede og festlige tilbud. Med et spekter av juleprodukter, dekorasjoner og festlige påfunn ønsker Rusta å gjøre julen personlig og ekstra spesiell for alle.

"En nøytral gråaktig sort tone. Lekker kontrast til det meste for de som liker skape, mørke kontraster i interiøret. Kan benyttes til de fleste hvite toner, samt alle andre kulørte farger."

Årets Farge 2024 - Ønsketegn er en brun mystisk farge, som setter tonen for interiørtrenden i det kommende året. Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt, forteller kreativ leder Tale O. Henningsen.

SINARP/HASSLARP kjøkken i dype brunfarger fra IKEA er et unikt og håndlaget valg for de som ønsker å legge til et personlig preg i sitt kjøkken. Kombinasjonen av dype brunfarger på frontene kombinert med kanter i massivt tre gir et naturlig og eksklusivt utseende.

Julen er den tiden på året da vi samles med våre kjære, deler gleder og skaper minner som varer livet ut. Og i år, som alltid, er det IKEA som hjelper oss med å sette den rette stemningen for førjulstiden. Med den kommende VINTERFINT- og STRÅLA-kolleksjonen, vil IKEA lyse opp hjemmet ditt og hjelpe deg med å skape en magisk...