Runde stuebord: Fordeler og materialvalg

01.01.2023

Runde stuebord er en populær møbeltype fordi de gir et lekkert og eksklusivt utseende til stuen. I denne artikkelen får du se massevis av runde sofabord fra IKEA, Skeidar, Møbelringen, Fagmøbler, Bolia med flere.

Fordeler med et rundt stuebord

Først og fremst gir et rundt stuebord en mer inkluderende atmosfære enn et rektangulært bord. Alle som sitter ved bordet kan se hverandre i øynene og det er lettere å ha samtaler med hverandre. Dette er spesielt viktig hvis du ofte har gjester på besøk.

Et rundt stuebord kan også være en plassbesparende løsning for små stuer. Det tar mindre plass enn et rektangulært bord, da det ikke har hjørner som stikker ut. Dette gjør det også enklere å flytte rundt på bordet hvis du ønsker å endre oppsettet i stuen.

Materialer for runde stuebord

Når det kommer til materialer, er det mange valgmuligheter for runde stuebord. Tre er et populært valg fordi det gir et varmt og hjemmekoselig utseende. Hvis du vil ha et mer moderne og kult uttrykk, kan du vurdere et bord i metall eller glass. Det finnes også bord i plast og kunstlær som er lette å vedlikeholde og billigere i innkjøp.

Dekorering av et rundt stuebord

Hvis du vil dekorere et rundt stuebord, kan du begynne med et lekkert bordløp. Det kan være i form av en duk, en skål med friske blomster eller et par velplasserte lyslykter. Du kan også legge til en skål med søte godbiter eller en vase med blomster for å legge til litt farge og liv til bordet.

Et par andre dekorasjonsideer kan være å henge opp bilder eller plakater på veggen bak bordet, eller å legge til litt pynteputer på stolene. Uansett hva du velger, husk at det viktigste er at du føler deg komfortabel og at stuen din reflekterer din personlige stil.

Alt i alt er runde stuebord en fantastisk tillegg til ethvert hjem. De gir en inkluderende atmosfære, tar mindre plass og er tilgjengelige i en rekke materialer. Med litt kreativitet kan du enkelt dekorere bordet slik at det passer perfekt inn i din stue.

Bildegalleri av runde sofabord

Bildegalleri av runde sofabord fra IKEA, Skeidar, Møbelringen, Fagmøbler, Bolia med flere.

Alle bilene i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.