Romslighet og stil: Smarte tips for ditt lille bad!

10.05.2023

Med gjennomtenkt oppbevaring og smarte detaljer kan et lite bad både føles romslig og praktisk, men det krever litt ekstra tenking. Her gir Vedums designansvarlig, Jenny Andersson, sine beste tips for å få badet til å føles større – uten å ofre funksjon eller stil. I tillegg presenterer Vedum en etterlengtet nyhet – et vakkert baderomsmiljø i linbeige, der gjennomtenkt design kompenserer for de få kvadratmeterne.

Tekst og Foto: Vedum

Å innrede et lite bad kan være vanskelig. Toalett, servant, dusj og oppbevaring - alt må få plass på en liten overflate. Men det er mulig å få et lite bad til å føles både luftig og romslig uten å ofre verken funksjon eller stil.

– Du må tenke en gang til før du begynner. Hvilke behov har du? Planlegg alt ned til minste detalj, la hver ting ha sin plass, og sørg for at du har de riktige målene slik at det føles både praktisk og innbydende. Og gjerne få hjelp av noen som er ekspert på bad og oppbevaring, sier Jenny Andersson, designansvarlig hos den svenske familiebedriften Vedum Kök & Bad.

Mezzo Frame i linbeige - etterlengtet nyhet for det lille badet

Vedum lanserer i vår et helt nytt baderomsmiljø, designet med tanke på det lille rommet. Her får den populære baderomsserien Mezzo selskap av den klassiske rammedøren Edit i den vakre fargen linbeige. Kombinasjonen er ny for året, og utviklet for å skape trivsel og avslapning også på små områder.

Også speilskapet Ramsen, som er en nyhet for året, gir det lille badet både romfølelse og skjult oppbevaring - samtidig som det er vakkert.

I Vedum merkes en økt interesse for små baderomsløsninger. Noen kunder tar kontakt for å renovere gjestetoalettet, andre fordi de bor i mindre eller eldre leiligheter – der et lite bad ofte er regelen heller enn unntaket. Men en liten overflate trenger ikke å hindre store interiørdrømmer.

– De fleste små badene har stort potensial for forbedring! Ofte trenger man ikke totalrenovere for å skape en frisk følelse. Hvis badet er i god stand, men litt for lite, kan nye oppbevaringsløsninger gjøre underverker, sier Jenny Andersson.

Jennys fem beste interiørtips for et lite bad

1. Maksimaliser oppbevaringsplassen med en liten men romslig kommode.

Et baderomsmøbel med uttrekkbare skuffer er en god løsning for å få mer oppbevaring i et lite bad. Her kan man med fordel velge et grunnere skap der vasken og kommoden tar opp mindre plass, uten at det går ut over funksjonaliteten. Brede, men grunne skuffer er ofte den beste måten å maksimere oppbevaringsplassen på, spesielt i langstrakte bad.

Vedums Mezzo er en prisvinnende baderomsserie for små bad. Serien er både romslig og lett å plassere, takket være sine brede, men grunne servanter. I det nye miljøet Mezzo Frame med den klassiske Edit-linbeige døren, får du en tidløs og harmonisk følelse.

2. Skjul ekstra oppbevaring i et speilskap

Valget av et speilskap i stedet for et speil er en trend som nå kommer tilbake. Speil kan lure øyet og gi en illusjon av et større rom, samtidig som skapet er perfekt for å skjule alle bokser og flasker. Sørg for å velge et speilskap med innebygd belysning, det blir både praktisk og pent.

Speilskapet Ramsen gir mye skjult oppbevaring på en liten overflate. Og med dimbar belysning i både tak og bunn, justerbar fargetemperatur, magnetlist og forstørrelsesspeil, er dette også det perfekte speilet å gjøre seg klar foran!

3. Frigjør gulvplass ved å innrede i høyden

Bruk veggene og la badet vokse i høyden i stedet for å plassere ting på gulvet. Toalett og servant kan monteres på veggen for å frigjøre gulvplass. Velg et oppbevaringsskap som er høyt, grunt og smalt. Det svelger både håndklær og småting uten å fylle opp rommet. Hyller er også en livredder når det er trangt om plassen. Vakre knotter kan brukes som kroker for å henge opp oppbevaringskurver eller poser for diverse ting.

Match servanten med et oppbevaringsskap i samme utførelse og farge, det gir en gjennomtenkt helhetsfølelse. Her ser vi Vedums Frame høyskap med Edit-dør i linbeige farge.

4. Bruk innsiden

I et lite bad er det ekstra viktig at hver ting har sin plass, så ikke glem plassen inne i skuffer og på hyller. En tilpasset oppbevaringsløsning med innsatser og delere hjelper til med å holde orden på småting som sminke og hårspenner, og gjør at du kan utnytte hver centimeter maksimalt uten at det blir rotete. I speilskapet kan smarte løsninger som magnetlister og skjulte stikkontakter monteres for ekstra finesse.

Med en skreddersydd skuffeinndeling blir det så mye enklere å holde orden. Til Mezzo passer Vedums skuffeinndeling Mynta som hånd i hanske.

5.Tenk på detaljene

Noen ganger har man verken tid eller mulighet til å gjøre en totalrenovering. Eller kanskje det ikke er nødvendig. Da er det bra å huske at man kan komme langt med enkle og fine detaljer. Håndklær, dusjforheng, baderomsmatte og duftlys er detaljer som kan løfte selv det minste av bad. Sett ditt personlige preg på det! Og som en ekstra bonus er det bærekraftig å ikke renovere unødvendig.

Å bytte knotter eller håndtak på gamle skapdører er en detalj som kan gjøre stor forskjell. Vedums håndtak Akleja i krom og brunt lær blir prikken over i-en i et moderne og sobert bad.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.