Røde vegger i soverommet: Skape en varm og innbydende atmosfære

11.01.2023

Røde vegger i soverommet kan være et kraftfullt og dramatisk valg, men det er også en farge som har en tendens til å bli unngått av mange innredningsdesignere og fargeeksperter. Dette skyldes at rødt ofte assosieres med energi og intensitet, noe som kan være for distraherende for en plass hvor man skal hvile og slappe av.

Riktig nyanse og kombinasjon kan skape en rolig atmosfære

Det er imidlertid viktig å merke seg at rødt ikke alltid er en dårlig fargevalg for soverommet. Med riktig nyanse og kombinasjon med andre farger, kan røde vegger skape en varm og innbydende atmosfære i rommet. En blanding av rødt med beige eller grått kan for eksempel skape en rolig og avslappet stemning.

Det er også viktig å vurdere hvor mye rødt man ønsker i rommet. En fullstendig rød vegg kan være for mye for noen, mens et par røde accentvegger kan være akkurat det som trengs for å gi rommet liv og personlighet.

Blomstertapet som subtil introduksjon av røde nyanser i soverommet

Tapet med mye rødt, for eksempel blomstertapet, kan være et godt alternativ til en helt malt rød vegg i soverommet. Tapet gir deg muligheten til å introdusere røde nyanser i rommet på en mer subtil måte. Blomstertapet kan skape en vakker og livlig stemning i rommet, samtidig som det ikke er like dominerende som en helt rød vegg.

Det kan også være lurt å vurdere hvor mye av tapetet som skal være synlig. En liten accentvegg eller en bakgrunn for et møbelstykke kan være en god måte å introdusere tapetet på. eller du kan bare bruke det i enkelte deler av rommet for eksempel over sengen eller som bakgrunn for et kommode.

Hva slags stil passer rødt inn i

Det kan også være lurt å tenke på hva slags stil man ønsker å skape i soverommet. Rødt passer godt inn i en mer tradisjonell eller klassisk stil, mens det kan virke merkelig i et mer moderne eller minimalistisk rom.

IKEA soverom malt med røde vegger

Her ser vi et par eksempler fra IKEA hvor soverom er malt med røde vegger, du har Jotun Red Maple malt på soverommet med skrivebord, en mørkere og dypere rød farge som skaper ro og harmoni. Så har vi et lysere fargetapet i rødt med mønster, fungerer mer som en utstilling men kan like gjerne være på et soverom med malte kontrastvegger for eksempel. Du finner 10 hjem malt i Red Maple fra Jotun nedenfor.

Velg en farge du føler deg trygg og komfortabel med

Det viktigste å huske på når man velger farger for soverommet er å velge en farge som du føler deg trygg og komfortabel med. Soverommet er et sted hvor du tilbringer en stor del av tiden din, så det er viktig at du føler deg vel i rommet. Rødt kan være et flott valg for soverommet ditt, men det er viktig å vurdere hvordan fargen vil påvirke atmosfæren i rommet, og å velge en nyanse og kombinasjon som fungerer best for deg og dine behov.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.