Røde vegger i soverommet: Skape en varm og innbydende atmosfære

11.01.2023

Røde vegger i soverommet kan være et kraftfullt og dramatisk valg, men det er også en farge som har en tendens til å bli unngått av mange innredningsdesignere og fargeeksperter. Dette skyldes at rødt ofte assosieres med energi og intensitet, noe som kan være for distraherende for en plass hvor man skal hvile og slappe av.

Riktig nyanse og kombinasjon kan skape en rolig atmosfære

Det er imidlertid viktig å merke seg at rødt ikke alltid er en dårlig fargevalg for soverommet. Med riktig nyanse og kombinasjon med andre farger, kan røde vegger skape en varm og innbydende atmosfære i rommet. En blanding av rødt med beige eller grått kan for eksempel skape en rolig og avslappet stemning.

Det er også viktig å vurdere hvor mye rødt man ønsker i rommet. En fullstendig rød vegg kan være for mye for noen, mens et par røde accentvegger kan være akkurat det som trengs for å gi rommet liv og personlighet.

Blomstertapet som subtil introduksjon av røde nyanser i soverommet

Tapet med mye rødt, for eksempel blomstertapet, kan være et godt alternativ til en helt malt rød vegg i soverommet. Tapet gir deg muligheten til å introdusere røde nyanser i rommet på en mer subtil måte. Blomstertapet kan skape en vakker og livlig stemning i rommet, samtidig som det ikke er like dominerende som en helt rød vegg.

Det kan også være lurt å vurdere hvor mye av tapetet som skal være synlig. En liten accentvegg eller en bakgrunn for et møbelstykke kan være en god måte å introdusere tapetet på. eller du kan bare bruke det i enkelte deler av rommet for eksempel over sengen eller som bakgrunn for et kommode.

Hva slags stil passer rødt inn i

Det kan også være lurt å tenke på hva slags stil man ønsker å skape i soverommet. Rødt passer godt inn i en mer tradisjonell eller klassisk stil, mens det kan virke merkelig i et mer moderne eller minimalistisk rom.

IKEA soverom malt med røde vegger

Her ser vi et par eksempler fra IKEA hvor soverom er malt med røde vegger, du har Jotun Red Maple malt på soverommet med skrivebord, en mørkere og dypere rød farge som skaper ro og harmoni. Så har vi et lysere fargetapet i rødt med mønster, fungerer mer som en utstilling men kan like gjerne være på et soverom med malte kontrastvegger for eksempel. Du finner 10 hjem malt i Red Maple fra Jotun nedenfor.

Velg en farge du føler deg trygg og komfortabel med

Det viktigste å huske på når man velger farger for soverommet er å velge en farge som du føler deg trygg og komfortabel med. Soverommet er et sted hvor du tilbringer en stor del av tiden din, så det er viktig at du føler deg vel i rommet. Rødt kan være et flott valg for soverommet ditt, men det er viktig å vurdere hvordan fargen vil påvirke atmosfæren i rommet, og å velge en nyanse og kombinasjon som fungerer best for deg og dine behov.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...