Røde vegger i soverommet: Skape en varm og innbydende atmosfære

11.01.2023

Røde vegger i soverommet kan være et kraftfullt og dramatisk valg, men det er også en farge som har en tendens til å bli unngått av mange innredningsdesignere og fargeeksperter. Dette skyldes at rødt ofte assosieres med energi og intensitet, noe som kan være for distraherende for en plass hvor man skal hvile og slappe av.

Riktig nyanse og kombinasjon kan skape en rolig atmosfære

Det er imidlertid viktig å merke seg at rødt ikke alltid er en dårlig fargevalg for soverommet. Med riktig nyanse og kombinasjon med andre farger, kan røde vegger skape en varm og innbydende atmosfære i rommet. En blanding av rødt med beige eller grått kan for eksempel skape en rolig og avslappet stemning.

Det er også viktig å vurdere hvor mye rødt man ønsker i rommet. En fullstendig rød vegg kan være for mye for noen, mens et par røde accentvegger kan være akkurat det som trengs for å gi rommet liv og personlighet.

Blomstertapet som subtil introduksjon av røde nyanser i soverommet

Tapet med mye rødt, for eksempel blomstertapet, kan være et godt alternativ til en helt malt rød vegg i soverommet. Tapet gir deg muligheten til å introdusere røde nyanser i rommet på en mer subtil måte. Blomstertapet kan skape en vakker og livlig stemning i rommet, samtidig som det ikke er like dominerende som en helt rød vegg.

Det kan også være lurt å vurdere hvor mye av tapetet som skal være synlig. En liten accentvegg eller en bakgrunn for et møbelstykke kan være en god måte å introdusere tapetet på. eller du kan bare bruke det i enkelte deler av rommet for eksempel over sengen eller som bakgrunn for et kommode.

Hva slags stil passer rødt inn i

Det kan også være lurt å tenke på hva slags stil man ønsker å skape i soverommet. Rødt passer godt inn i en mer tradisjonell eller klassisk stil, mens det kan virke merkelig i et mer moderne eller minimalistisk rom.

IKEA soverom malt med røde vegger

Her ser vi et par eksempler fra IKEA hvor soverom er malt med røde vegger, du har Jotun Red Maple malt på soverommet med skrivebord, en mørkere og dypere rød farge som skaper ro og harmoni. Så har vi et lysere fargetapet i rødt med mønster, fungerer mer som en utstilling men kan like gjerne være på et soverom med malte kontrastvegger for eksempel. Du finner 10 hjem malt i Red Maple fra Jotun nedenfor.

Velg en farge du føler deg trygg og komfortabel med

Det viktigste å huske på når man velger farger for soverommet er å velge en farge som du føler deg trygg og komfortabel med. Soverommet er et sted hvor du tilbringer en stor del av tiden din, så det er viktig at du føler deg vel i rommet. Rødt kan være et flott valg for soverommet ditt, men det er viktig å vurdere hvordan fargen vil påvirke atmosfæren i rommet, og å velge en nyanse og kombinasjon som fungerer best for deg og dine behov.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...