Røde vegger i soverommet: Skape en varm og innbydende atmosfære

11.01.2023

Røde vegger i soverommet kan være et kraftfullt og dramatisk valg, men det er også en farge som har en tendens til å bli unngått av mange innredningsdesignere og fargeeksperter. Dette skyldes at rødt ofte assosieres med energi og intensitet, noe som kan være for distraherende for en plass hvor man skal hvile og slappe av.

Riktig nyanse og kombinasjon kan skape en rolig atmosfære

Det er imidlertid viktig å merke seg at rødt ikke alltid er en dårlig fargevalg for soverommet. Med riktig nyanse og kombinasjon med andre farger, kan røde vegger skape en varm og innbydende atmosfære i rommet. En blanding av rødt med beige eller grått kan for eksempel skape en rolig og avslappet stemning.

Det er også viktig å vurdere hvor mye rødt man ønsker i rommet. En fullstendig rød vegg kan være for mye for noen, mens et par røde accentvegger kan være akkurat det som trengs for å gi rommet liv og personlighet.

Blomstertapet som subtil introduksjon av røde nyanser i soverommet

Tapet med mye rødt, for eksempel blomstertapet, kan være et godt alternativ til en helt malt rød vegg i soverommet. Tapet gir deg muligheten til å introdusere røde nyanser i rommet på en mer subtil måte. Blomstertapet kan skape en vakker og livlig stemning i rommet, samtidig som det ikke er like dominerende som en helt rød vegg.

Det kan også være lurt å vurdere hvor mye av tapetet som skal være synlig. En liten accentvegg eller en bakgrunn for et møbelstykke kan være en god måte å introdusere tapetet på. eller du kan bare bruke det i enkelte deler av rommet for eksempel over sengen eller som bakgrunn for et kommode.

Hva slags stil passer rødt inn i

Det kan også være lurt å tenke på hva slags stil man ønsker å skape i soverommet. Rødt passer godt inn i en mer tradisjonell eller klassisk stil, mens det kan virke merkelig i et mer moderne eller minimalistisk rom.

IKEA soverom malt med røde vegger

Her ser vi et par eksempler fra IKEA hvor soverom er malt med røde vegger, du har Jotun Red Maple malt på soverommet med skrivebord, en mørkere og dypere rød farge som skaper ro og harmoni. Så har vi et lysere fargetapet i rødt med mønster, fungerer mer som en utstilling men kan like gjerne være på et soverom med malte kontrastvegger for eksempel. Du finner 10 hjem malt i Red Maple fra Jotun nedenfor.

Velg en farge du føler deg trygg og komfortabel med

Det viktigste å huske på når man velger farger for soverommet er å velge en farge som du føler deg trygg og komfortabel med. Soverommet er et sted hvor du tilbringer en stor del av tiden din, så det er viktig at du føler deg vel i rommet. Rødt kan være et flott valg for soverommet ditt, men det er viktig å vurdere hvordan fargen vil påvirke atmosfæren i rommet, og å velge en nyanse og kombinasjon som fungerer best for deg og dine behov.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.