Røde vegger i soverommet: Skape en varm og innbydende atmosfære

11.01.2023

Røde vegger i soverommet kan være et kraftfullt og dramatisk valg, men det er også en farge som har en tendens til å bli unngått av mange innredningsdesignere og fargeeksperter. Dette skyldes at rødt ofte assosieres med energi og intensitet, noe som kan være for distraherende for en plass hvor man skal hvile og slappe av.

Riktig nyanse og kombinasjon kan skape en rolig atmosfære

Det er imidlertid viktig å merke seg at rødt ikke alltid er en dårlig fargevalg for soverommet. Med riktig nyanse og kombinasjon med andre farger, kan røde vegger skape en varm og innbydende atmosfære i rommet. En blanding av rødt med beige eller grått kan for eksempel skape en rolig og avslappet stemning.

Det er også viktig å vurdere hvor mye rødt man ønsker i rommet. En fullstendig rød vegg kan være for mye for noen, mens et par røde accentvegger kan være akkurat det som trengs for å gi rommet liv og personlighet.

Blomstertapet som subtil introduksjon av røde nyanser i soverommet

Tapet med mye rødt, for eksempel blomstertapet, kan være et godt alternativ til en helt malt rød vegg i soverommet. Tapet gir deg muligheten til å introdusere røde nyanser i rommet på en mer subtil måte. Blomstertapet kan skape en vakker og livlig stemning i rommet, samtidig som det ikke er like dominerende som en helt rød vegg.

Det kan også være lurt å vurdere hvor mye av tapetet som skal være synlig. En liten accentvegg eller en bakgrunn for et møbelstykke kan være en god måte å introdusere tapetet på. eller du kan bare bruke det i enkelte deler av rommet for eksempel over sengen eller som bakgrunn for et kommode.

Hva slags stil passer rødt inn i

Det kan også være lurt å tenke på hva slags stil man ønsker å skape i soverommet. Rødt passer godt inn i en mer tradisjonell eller klassisk stil, mens det kan virke merkelig i et mer moderne eller minimalistisk rom.

IKEA soverom malt med røde vegger

Her ser vi et par eksempler fra IKEA hvor soverom er malt med røde vegger, du har Jotun Red Maple malt på soverommet med skrivebord, en mørkere og dypere rød farge som skaper ro og harmoni. Så har vi et lysere fargetapet i rødt med mønster, fungerer mer som en utstilling men kan like gjerne være på et soverom med malte kontrastvegger for eksempel. Du finner 10 hjem malt i Red Maple fra Jotun nedenfor.

Velg en farge du føler deg trygg og komfortabel med

Det viktigste å huske på når man velger farger for soverommet er å velge en farge som du føler deg trygg og komfortabel med. Soverommet er et sted hvor du tilbringer en stor del av tiden din, så det er viktig at du føler deg vel i rommet. Rødt kan være et flott valg for soverommet ditt, men det er viktig å vurdere hvordan fargen vil påvirke atmosfæren i rommet, og å velge en nyanse og kombinasjon som fungerer best for deg og dine behov.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

Når du tenker på ditt hjem, hva slags følelser og tanker dukker opp? Er det et sted du føler deg avslappet og trygg, eller er det et sted som gjør deg stresset og urolig? Uansett hva du føler, så kan du skape et hjem som gjør deg lykkelig og som reflekterer din personlighet og stil. Hos JYSK finner du et...

Selv om du har en liten garderobe, betyr ikke det at du må gi opp drømmen om en fantastisk walk-in closet. Med noen smarte designideer og organisasjonstips kan du maksimere lagringsplassen og få en garderobe som både er funksjonell og stilfull. I denne bloggposten vil jeg dele mine beste designideer for små walk-in closet, slik at du kan få den...

Gardiner er en av de enkleste og mest effektive måtene å gi hjemmet ditt en personlig stil og karakter på. Fra å kontrollere lysinnslipp til å isolere mot støy og kulde, kan gardiner bidra til å skape et koselig og funksjonelt hjem. Og når det gjelder å finne gardiner som passer dine preferanser og budsjett, er IKEA det ultimate stedet å gå til....

Endelig er våren her, og med den kommer tiden for å nyte utendørslivet. Med den nye serien HAVSTEN fra IKEA kan du nå ta utendørsopplevelsen til et helt nytt nivå. HAVSTEN er den perfekte løsningen for deg som vil skape en koselig og avslappende atmosfære på terrassen, i hagen eller på balkongen.

LILLABO-serien fra IKEA er en fantastisk måte å inspirere og engasjere barn som liker å utforske og bygge. Med sine tre- og metallkomponenter og enkel, men allsidig design, gir LILLABO barna muligheten til å være kreative og skape sin egen verden av biler og tog. (BRIO togbane og IKEA LILLABO togbane passer sammen.)