Rød skinnsofa: Hvordan skape en stilfull og personlig innredning

31.12.2022

En rød skinnsofa kan være et kraftig uttrykk i et rom, og kan være en perfekt måte å tilføre litt farge og personlighet til innredningen. Men hvordan kan du dekorere med en rød sofa, og hvilke farger passer best sammen med den?

Fargesammensetninger som fungerer med en rød sofa

En av de enkleste måtene å dekorere med en rød sofa på, er å holde seg til en enkel og nøytral palett av farger i resten av rommet. Grå, hvit, beige eller kremfarget interiør vil bidra til å myke opp den kraftige rødfargen, og skape en behagelig atmosfære. Du kan også legge til noen få kontrastfarger for å skape litt spenning, som blå, grønn eller gul.

Hvis du ønsker å gå all-in på fargen rød, kan du prøve å kombinere sofaen med tilbehør og tekstiler i samme farge. Du kan for eksempel velge røde puter, tepper og lysestaker for å skape en koordinert stil. Men vær forsiktig med ikke å overdrive, da det kan bli litt for mye av det gode.

Bruk nøytrale farger for å myke opp en rød sofa

Når det gjelder møbler, kan det være lurt å holde seg til nøytrale farger som sort, hvit eller grå for å unngå for mye konflikt med den røde sofaen. Et par sorte eller hvite bokhyller eller et lite sidebord i marmor kan være fint å kombinere med en rød sofa.

En annen mulighet er å velge møbler i naturlige materialer som tre eller rotang. Disse materialene vil bidra til å skape en varm og hjemmekoselig stemning, og vil også balansere ut den kraftige rødfargen på sofaen.

Hvordan belysning påvirker fargen på en rød sofa

Det er også viktig å tenke på belysningen i rommet når du dekorerer med en rød sofa. Lys og lyse farger vil bidra til å myke opp den røde fargen, mens mørke og dramatiske farger kan gjøre den mer intens. Prøv å velge lyse lamper og lyspærer for å skape en behagelig atmosfære.

Alt i alt er det viktigste å huske på å ha det gøy og eksperimentere med forskjellige farger og tekstiler når du dekorerer med en rød sofa. Med litt kreativitet og planlegging kan du skape et stilfullt og personlig hjem som reflekterer din eget personlige uttrykk. Prøv å eksperimentere med forskjellige kombinasjoner av farger og tekstiler, og se hva som fungerer best for deg og ditt hjem.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.