Plantasjens tips for påskepynt med blomster

30.03.2023

Årets påske ser ut til å bli fargerik, og med tulipaner, liljer og stemor i sesong er blomstene ingen unntak. Plantasjen deler sine tips til hvordan du kan pynte med disse i påsken.

Foto og Tekst: Plantasjen

Det er snart påske og tiden er inne for å ta frem blomster og planter i forskjellige farger og fasonger. Å dekorere med blomster i hjemmet er den perfekte måten å ta farvel med mørke vinterdager og ønske påskefeiringen velkommen på.

Påsken vil preges av farger

Vibeke Næss, markedssjef i Plantasjen, sier at årets påske vil bære preg av pastellfarger som grønt, oransje og rosa, i tillegg til at vi aldri blir lei av den klassiske påskefargen i gul.

– Gult er så klart viktig, men vi ser at påsken implementeres med andre farger som oransje, grønt og rosa. Vi ser jo at alle tradisjonsrike høytider er klassiske, og dette gjelder også denne, sier Næss.

Løkblomster er populære

Å pynte til påsken innebærer å dekorere med blomster og planter. På denne fronten ser høytiden ut til å bli tradisjonell, og ifølge Næss vil de vanlige påskeblomstene være fremtredende i år som i fjor.

– Stemor og løkplanter som tulipaner og påskeliljer er populære. Løker krever lite stell, og gir dermed mye glede for lite anstrengelse. Dørkranser er også populært, og skaper en hyggelig velkomst til gjestene, sier Næss.

Blomster som liljer og tulipaner kan brukes på forskjellige måter, mens stemorsblomsten kan plantes i hagen eller på balkongen. Fordelen med påskeblomster er at de ofte selges i potter som betyr at du kan flytte dem til hagen når du er ferdig med dem inne, og dermed varer de i flere år.

Her er Næss sine tips til hvordan du kan pynte med blomster denne påsken:

  • Legg til pyntedetaljer i pottene - Til minipåskelilje og andre løkblomster i potter kan du legge til små påskekyllinger, malte egg, påskeris, grønn mose, steiner eller blomsterpinner med figurer i påsketema. Å legge til småpynt vil tilføre oppsatsen det lille ekstra og gjøre den mer iøynefallende.
  • Lag en krans av påskeblomstene - Kranser tilhører ikke bare julen, men kan også dekoreres i påskens farger og blomster. Bind en krans med ulike sorter påskeblomster og påskeris for en nydelig pynt på spisebordet eller hengende på inngangsdøren.
  • Kombiner forskjellige farger av blomster og pynt - Selv om det er påske trenger du ikke å låse deg til den tradisjonelle gulfargen. Bruk andre farger, som pastellfarger i grønt, oransje og rosa, i pynten og blomstene du velger til påske. Et tips er å kombinere ulike blomstertyper, som for eksempel en bukett av ulike farger tulipaner med avskårne påskeliljer.

Norsk håndverk og design har funnet veien inn på bryllupslistene, og populariteten øker stadig. Sommeren er en tid fylt med bryllup og romantikk, og det er nå tydelig at nye generasjoner setter pris på ekte håndverk, norsk design og varig kvalitet. Hadeland Glassverk, kjent for sitt imponerende håndverk, er et eksempel på en bedrift som opplever...

Hadeland Glassverk har nylig lansert en serie med vakre glassvaser og lyslykter i en nydelig blåfarge som tar tankene til himmel, hav og forfriskende bad. Siccori-serien, som består av Siccorivasene, er kjennetegnet av sine myke former og tilbyr tre ulike størrelser som er perfekte for å imøtekomme behovene til forskjellige typer blomster og...

Utemøbler ser gjerne litt pjuskete ut etter en vinter i boden eller utendørs. Veldig mye blir fint etter en vask, men det kan bli enda finere om du gir det et strøk med maling! Det finnes maling som passer til både treverk og metall. Har du for eksempel en benk, en stol eller et bord, er det verken tidkrevende eller...

Den populære bilde-TV-en fra Samsung har akkurat fått enda flere tilpasningsmuligheter, og kan nå harmonisere med en enda bredere rekke individuelle smaker og interiørstiler. The Frame er den perfekte symbiosen mellom kunst og teknologi, skapt for å smelte sømløst inn i ethvert hjem. Takket være det nye samarbeidet med FRAME IT kan man nå velge...

Eglo Carlton er en ekstremt populær lampekolleksjon som tilbyr et bredt spekter av belysningsløsninger for ethvert rom og enhver stil. Med sin elegante design og funksjonelle egenskaper har Carlton-serien raskt blitt en favoritt blant både profesjonelle interiørdesignere og vanlige forbrukere. (Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til...

Når det kommer til innredning av stuen, er belysning en viktig faktor for å skape riktig atmosfære og stemning. En riktig valgt taklampe kan gi stuen din et løft og bli et stilfullt og funksjonelt element i rommet. I denne artikkelen vil vi utforske ulike typer taklamper som passer perfekt til stuen. Liker du lampene i denne artikkelen, finner...