Plantasjens tips for påskepynt med blomster

30.03.2023

Årets påske ser ut til å bli fargerik, og med tulipaner, liljer og stemor i sesong er blomstene ingen unntak. Plantasjen deler sine tips til hvordan du kan pynte med disse i påsken.

Foto og Tekst: Plantasjen

Det er snart påske og tiden er inne for å ta frem blomster og planter i forskjellige farger og fasonger. Å dekorere med blomster i hjemmet er den perfekte måten å ta farvel med mørke vinterdager og ønske påskefeiringen velkommen på.

Påsken vil preges av farger

Vibeke Næss, markedssjef i Plantasjen, sier at årets påske vil bære preg av pastellfarger som grønt, oransje og rosa, i tillegg til at vi aldri blir lei av den klassiske påskefargen i gul.

– Gult er så klart viktig, men vi ser at påsken implementeres med andre farger som oransje, grønt og rosa. Vi ser jo at alle tradisjonsrike høytider er klassiske, og dette gjelder også denne, sier Næss.

Løkblomster er populære

Å pynte til påsken innebærer å dekorere med blomster og planter. På denne fronten ser høytiden ut til å bli tradisjonell, og ifølge Næss vil de vanlige påskeblomstene være fremtredende i år som i fjor.

– Stemor og løkplanter som tulipaner og påskeliljer er populære. Løker krever lite stell, og gir dermed mye glede for lite anstrengelse. Dørkranser er også populært, og skaper en hyggelig velkomst til gjestene, sier Næss.

Blomster som liljer og tulipaner kan brukes på forskjellige måter, mens stemorsblomsten kan plantes i hagen eller på balkongen. Fordelen med påskeblomster er at de ofte selges i potter som betyr at du kan flytte dem til hagen når du er ferdig med dem inne, og dermed varer de i flere år.

Her er Næss sine tips til hvordan du kan pynte med blomster denne påsken:

  • Legg til pyntedetaljer i pottene - Til minipåskelilje og andre løkblomster i potter kan du legge til små påskekyllinger, malte egg, påskeris, grønn mose, steiner eller blomsterpinner med figurer i påsketema. Å legge til småpynt vil tilføre oppsatsen det lille ekstra og gjøre den mer iøynefallende.
  • Lag en krans av påskeblomstene - Kranser tilhører ikke bare julen, men kan også dekoreres i påskens farger og blomster. Bind en krans med ulike sorter påskeblomster og påskeris for en nydelig pynt på spisebordet eller hengende på inngangsdøren.
  • Kombiner forskjellige farger av blomster og pynt - Selv om det er påske trenger du ikke å låse deg til den tradisjonelle gulfargen. Bruk andre farger, som pastellfarger i grønt, oransje og rosa, i pynten og blomstene du velger til påske. Et tips er å kombinere ulike blomstertyper, som for eksempel en bukett av ulike farger tulipaner med avskårne påskeliljer.

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

Hvert år nærmer vi oss den magiske juletiden, og Rusta har nok en gang åpnet dørene for et vell av juleglede og festlige tilbud. Med et spekter av juleprodukter, dekorasjoner og festlige påfunn ønsker Rusta å gjøre julen personlig og ekstra spesiell for alle.

"En nøytral gråaktig sort tone. Lekker kontrast til det meste for de som liker skape, mørke kontraster i interiøret. Kan benyttes til de fleste hvite toner, samt alle andre kulørte farger."

Årets Farge 2024 - Ønsketegn er en brun mystisk farge, som setter tonen for interiørtrenden i det kommende året. Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt, forteller kreativ leder Tale O. Henningsen.

SINARP/HASSLARP kjøkken i dype brunfarger fra IKEA er et unikt og håndlaget valg for de som ønsker å legge til et personlig preg i sitt kjøkken. Kombinasjonen av dype brunfarger på frontene kombinert med kanter i massivt tre gir et naturlig og eksklusivt utseende.

Julen er den tiden på året da vi samles med våre kjære, deler gleder og skaper minner som varer livet ut. Og i år, som alltid, er det IKEA som hjelper oss med å sette den rette stemningen for førjulstiden. Med den kommende VINTERFINT- og STRÅLA-kolleksjonen, vil IKEA lyse opp hjemmet ditt og hjelpe deg med å skape en magisk...