Plantasjens tips for påskepynt med blomster

30.03.2023

Årets påske ser ut til å bli fargerik, og med tulipaner, liljer og stemor i sesong er blomstene ingen unntak. Plantasjen deler sine tips til hvordan du kan pynte med disse i påsken.

Foto og Tekst: Plantasjen

Det er snart påske og tiden er inne for å ta frem blomster og planter i forskjellige farger og fasonger. Å dekorere med blomster i hjemmet er den perfekte måten å ta farvel med mørke vinterdager og ønske påskefeiringen velkommen på.

Påsken vil preges av farger

Vibeke Næss, markedssjef i Plantasjen, sier at årets påske vil bære preg av pastellfarger som grønt, oransje og rosa, i tillegg til at vi aldri blir lei av den klassiske påskefargen i gul.

– Gult er så klart viktig, men vi ser at påsken implementeres med andre farger som oransje, grønt og rosa. Vi ser jo at alle tradisjonsrike høytider er klassiske, og dette gjelder også denne, sier Næss.

Løkblomster er populære

Å pynte til påsken innebærer å dekorere med blomster og planter. På denne fronten ser høytiden ut til å bli tradisjonell, og ifølge Næss vil de vanlige påskeblomstene være fremtredende i år som i fjor.

– Stemor og løkplanter som tulipaner og påskeliljer er populære. Løker krever lite stell, og gir dermed mye glede for lite anstrengelse. Dørkranser er også populært, og skaper en hyggelig velkomst til gjestene, sier Næss.

Blomster som liljer og tulipaner kan brukes på forskjellige måter, mens stemorsblomsten kan plantes i hagen eller på balkongen. Fordelen med påskeblomster er at de ofte selges i potter som betyr at du kan flytte dem til hagen når du er ferdig med dem inne, og dermed varer de i flere år.

Her er Næss sine tips til hvordan du kan pynte med blomster denne påsken:

  • Legg til pyntedetaljer i pottene - Til minipåskelilje og andre løkblomster i potter kan du legge til små påskekyllinger, malte egg, påskeris, grønn mose, steiner eller blomsterpinner med figurer i påsketema. Å legge til småpynt vil tilføre oppsatsen det lille ekstra og gjøre den mer iøynefallende.
  • Lag en krans av påskeblomstene - Kranser tilhører ikke bare julen, men kan også dekoreres i påskens farger og blomster. Bind en krans med ulike sorter påskeblomster og påskeris for en nydelig pynt på spisebordet eller hengende på inngangsdøren.
  • Kombiner forskjellige farger av blomster og pynt - Selv om det er påske trenger du ikke å låse deg til den tradisjonelle gulfargen. Bruk andre farger, som pastellfarger i grønt, oransje og rosa, i pynten og blomstene du velger til påske. Et tips er å kombinere ulike blomstertyper, som for eksempel en bukett av ulike farger tulipaner med avskårne påskeliljer.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...