Oppgrader hjemmet med årets mest trendy teppefarge - hvitt!

15.02.2023
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group

Er du usikker på hvilken farge du skal velge på teppet? Syntes du det kan være utfordrende å finne et teppe som glir sømløst inn i interiøret, og både komplimenterer møbler og farger? Da kan det hende at hvitt er teppefargen for deg. Hvitt er nemlig årets store teppehit!

Tekst: InHouse Group

Foto: Dag Sandven
Foto: Dag Sandven

Flere velger hvite tepper

- Hvite tepper øker i popularitet, det ser vi både i salg og etterspørsel, forteller designer og kreativ leder i InHouse, Torhild Rustenberg. En viktig grunn til det er den overordnende endringen som skjer i hjemmene våre; møblene - og særlig sofaer - har blitt varmere og lysere, mange velger vegger i beige nyanser, og flere og flere bruker mer farger både på vegger og møbler. Noen ganger kan det være utfordrende å finne nyanser som passer godt og komplimenterer både farger, mønstre og teksturer. Hvitt passer til det meste, og i tillegg har de fleste hjem fortsatt hvite tak. Et hvitt teppe vil dermed speile taket og være en naturlig motvekt i rommet, forteller hun.

Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group

Mange nyanser av hvitt

Hvitt trenger ikke å være helt hvitt. Hvit kommer i ulike grader og med mange navn. - Når vi jobber med hvite tepper, streber vi etter å finne de riktige nyansene - de som optisk oppfattes som riktig hvit, men samtidig har skjær nok til å trives på gulvet, forteller Rustenberg. Med riktig vedlikehold, kan du derfor glede deg over det hvite teppet i mange år.

Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group

Skap tekstur og sanselighet med hvite tepper

Hvitt reflekterer mest lys av alle farger. Kontraster mellom lys og skygge blir tydeligere, og detaljer syntes bedre. På samme måte er det også hvite tepper som best får frem kontraster i for eksempel høyde, tekstur og materiale. - Optisk sett, så tilfører et hvitt teppe mer tekstur og sanselighet til interiøret enn tilsvarende tepper i andre farger. Nettopp fordi kontrastene blir tydeligere. Dette har vi utnyttet i produktutviklingen, og jobbet med ulike vevteknikker, avslutninger, høyder og materialer for å skape spennende overflater, former og ton-i-ton mønstre, forklarer Rustenberg.

Ønsker du å vite mer om hvite tepper eller få annen informasjon rundt tepper, som materialer, vedlikehold og egenskaper, finner du det på nettsiden vår.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...