Oppgrader hjemmet med årets mest trendy teppefarge - hvitt!

15.02.2023
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group

Er du usikker på hvilken farge du skal velge på teppet? Syntes du det kan være utfordrende å finne et teppe som glir sømløst inn i interiøret, og både komplimenterer møbler og farger? Da kan det hende at hvitt er teppefargen for deg. Hvitt er nemlig årets store teppehit!

Tekst: InHouse Group

Foto: Dag Sandven
Foto: Dag Sandven

Flere velger hvite tepper

- Hvite tepper øker i popularitet, det ser vi både i salg og etterspørsel, forteller designer og kreativ leder i InHouse, Torhild Rustenberg. En viktig grunn til det er den overordnende endringen som skjer i hjemmene våre; møblene - og særlig sofaer - har blitt varmere og lysere, mange velger vegger i beige nyanser, og flere og flere bruker mer farger både på vegger og møbler. Noen ganger kan det være utfordrende å finne nyanser som passer godt og komplimenterer både farger, mønstre og teksturer. Hvitt passer til det meste, og i tillegg har de fleste hjem fortsatt hvite tak. Et hvitt teppe vil dermed speile taket og være en naturlig motvekt i rommet, forteller hun.

Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group

Mange nyanser av hvitt

Hvitt trenger ikke å være helt hvitt. Hvit kommer i ulike grader og med mange navn. - Når vi jobber med hvite tepper, streber vi etter å finne de riktige nyansene - de som optisk oppfattes som riktig hvit, men samtidig har skjær nok til å trives på gulvet, forteller Rustenberg. Med riktig vedlikehold, kan du derfor glede deg over det hvite teppet i mange år.

Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group

Skap tekstur og sanselighet med hvite tepper

Hvitt reflekterer mest lys av alle farger. Kontraster mellom lys og skygge blir tydeligere, og detaljer syntes bedre. På samme måte er det også hvite tepper som best får frem kontraster i for eksempel høyde, tekstur og materiale. - Optisk sett, så tilfører et hvitt teppe mer tekstur og sanselighet til interiøret enn tilsvarende tepper i andre farger. Nettopp fordi kontrastene blir tydeligere. Dette har vi utnyttet i produktutviklingen, og jobbet med ulike vevteknikker, avslutninger, høyder og materialer for å skape spennende overflater, former og ton-i-ton mønstre, forklarer Rustenberg.

Ønsker du å vite mer om hvite tepper eller få annen informasjon rundt tepper, som materialer, vedlikehold og egenskaper, finner du det på nettsiden vår.

IKEA er en av de største leverandørene av møbler og innredningsløsninger i verden. Deres brede utvalg av produkter gir kundene muligheten til å skape en stilfull og praktisk innredning til hjemmet sitt. Et av deres mest populære produkter er PLATSA garderobeskap, som nå kommer med den moderne KALBÅDEN skuffefronten.

IKEA har en stor kolleksjon av møbler for alle dine behov, og JÄTTEBO modulsofa er en av de nyeste sofa valgene. Med en enkel form med rene linjer, er denne sofaen både elegant og praktisk. Sofaens modulære design lar deg kombinere modulene etter eget ønske og tilpasse sofaen til ditt hjem. Med flere sete- og sjeselongmoduler, armlener og...

Årets påske ser ut til å bli fargerik, og med tulipaner, liljer og stemor i sesong er blomstene ingen unntak. Plantasjen deler sine tips til hvordan du kan pynte med disse i påsken.

Å tenke utenfor boksen har blitt en stadig mer populær trend i interiørdesign, spesielt når det kommer til kjøkken. Bort med de tradisjonelle hjørneskapene og inn med de buede skapene! Dette gir et moderne og elegant uttrykk som tiltrekker seg stadig flere hjemmeinnredere.

Når du skal velge spisestoler til hjemmet ditt, er det viktig å vurdere flere faktorer, inkludert stil, størrelse, materiale og komfort. Å finne den rette stolen kan virkelig sette tonen for spiseplassen din og skape en vakker atmosfære for måltidene dine. I denne artikkelen vil vi ta en nærmere titt på spisestoler i ulike stiler og gi deg noen...