Oppgrader hjemmet med årets mest trendy teppefarge - hvitt!

15.02.2023
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group

Er du usikker på hvilken farge du skal velge på teppet? Syntes du det kan være utfordrende å finne et teppe som glir sømløst inn i interiøret, og både komplimenterer møbler og farger? Da kan det hende at hvitt er teppefargen for deg. Hvitt er nemlig årets store teppehit!

Tekst: InHouse Group

Foto: Dag Sandven
Foto: Dag Sandven

Flere velger hvite tepper

- Hvite tepper øker i popularitet, det ser vi både i salg og etterspørsel, forteller designer og kreativ leder i InHouse, Torhild Rustenberg. En viktig grunn til det er den overordnende endringen som skjer i hjemmene våre; møblene - og særlig sofaer - har blitt varmere og lysere, mange velger vegger i beige nyanser, og flere og flere bruker mer farger både på vegger og møbler. Noen ganger kan det være utfordrende å finne nyanser som passer godt og komplimenterer både farger, mønstre og teksturer. Hvitt passer til det meste, og i tillegg har de fleste hjem fortsatt hvite tak. Et hvitt teppe vil dermed speile taket og være en naturlig motvekt i rommet, forteller hun.

Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group

Mange nyanser av hvitt

Hvitt trenger ikke å være helt hvitt. Hvit kommer i ulike grader og med mange navn. - Når vi jobber med hvite tepper, streber vi etter å finne de riktige nyansene - de som optisk oppfattes som riktig hvit, men samtidig har skjær nok til å trives på gulvet, forteller Rustenberg. Med riktig vedlikehold, kan du derfor glede deg over det hvite teppet i mange år.

Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group

Skap tekstur og sanselighet med hvite tepper

Hvitt reflekterer mest lys av alle farger. Kontraster mellom lys og skygge blir tydeligere, og detaljer syntes bedre. På samme måte er det også hvite tepper som best får frem kontraster i for eksempel høyde, tekstur og materiale. - Optisk sett, så tilfører et hvitt teppe mer tekstur og sanselighet til interiøret enn tilsvarende tepper i andre farger. Nettopp fordi kontrastene blir tydeligere. Dette har vi utnyttet i produktutviklingen, og jobbet med ulike vevteknikker, avslutninger, høyder og materialer for å skape spennende overflater, former og ton-i-ton mønstre, forklarer Rustenberg.

Ønsker du å vite mer om hvite tepper eller få annen informasjon rundt tepper, som materialer, vedlikehold og egenskaper, finner du det på nettsiden vår.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.