Oppgrader hjemmet med årets mest trendy teppefarge - hvitt!

15.02.2023
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group

Er du usikker på hvilken farge du skal velge på teppet? Syntes du det kan være utfordrende å finne et teppe som glir sømløst inn i interiøret, og både komplimenterer møbler og farger? Da kan det hende at hvitt er teppefargen for deg. Hvitt er nemlig årets store teppehit!

Tekst: InHouse Group

Foto: Dag Sandven
Foto: Dag Sandven

Flere velger hvite tepper

- Hvite tepper øker i popularitet, det ser vi både i salg og etterspørsel, forteller designer og kreativ leder i InHouse, Torhild Rustenberg. En viktig grunn til det er den overordnende endringen som skjer i hjemmene våre; møblene - og særlig sofaer - har blitt varmere og lysere, mange velger vegger i beige nyanser, og flere og flere bruker mer farger både på vegger og møbler. Noen ganger kan det være utfordrende å finne nyanser som passer godt og komplimenterer både farger, mønstre og teksturer. Hvitt passer til det meste, og i tillegg har de fleste hjem fortsatt hvite tak. Et hvitt teppe vil dermed speile taket og være en naturlig motvekt i rommet, forteller hun.

Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group

Mange nyanser av hvitt

Hvitt trenger ikke å være helt hvitt. Hvit kommer i ulike grader og med mange navn. - Når vi jobber med hvite tepper, streber vi etter å finne de riktige nyansene - de som optisk oppfattes som riktig hvit, men samtidig har skjær nok til å trives på gulvet, forteller Rustenberg. Med riktig vedlikehold, kan du derfor glede deg over det hvite teppet i mange år.

Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group
Foto: Sveinung Bråthen. ©InHouse Group

Skap tekstur og sanselighet med hvite tepper

Hvitt reflekterer mest lys av alle farger. Kontraster mellom lys og skygge blir tydeligere, og detaljer syntes bedre. På samme måte er det også hvite tepper som best får frem kontraster i for eksempel høyde, tekstur og materiale. - Optisk sett, så tilfører et hvitt teppe mer tekstur og sanselighet til interiøret enn tilsvarende tepper i andre farger. Nettopp fordi kontrastene blir tydeligere. Dette har vi utnyttet i produktutviklingen, og jobbet med ulike vevteknikker, avslutninger, høyder og materialer for å skape spennende overflater, former og ton-i-ton mønstre, forklarer Rustenberg.

Ønsker du å vite mer om hvite tepper eller få annen informasjon rundt tepper, som materialer, vedlikehold og egenskaper, finner du det på nettsiden vår.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...