Oppdag naturen og skjønnheten i BASTUA kolleksjonen fra IKEA og Marimekko

07.04.2023

IKEA og Marimekko har slått seg sammen for å skape noe unikt og inspirerende - BASTUA kolleksjonen. Dette er et samarbeid som feirer skandinavisk design og finsk håndverk på en helt spesiell måte der den nordiske badstukulturen står i sentrum.

Jeg fikk muligheten til å besøke IKEA og ta noen bilder av denne fantastiske kolleksjonen. Jeg var umiddelbart imponert over det jeg så. Fargene var levende og mønstrene var vakre. Det var tydelig at de hadde brukt mye tid på å designe hver eneste detalj i BASTUA kolleksjonen.

BASTUA kolleksjonen består av alt fra baderomstilbehør og håndklær til tekstiler og møbler. Hver eneste del av kolleksjonen er inspirert av naturen og skandinavisk design. Fargene går i duse nyanser av grønt, blått og brunt, og mønstrene minner om trær, blader og blomster.

BASTUA-benken og BASTUA-speilet vil tilføre et hvert rom i hjemmet en følelse av natur og varme. Og la det isklare BASTUA-glasset, inspirert av den kalde, klare elven som reflekterer lyset fra solen, pryde spisebordet.

Unike printdesign, inspirert av det finske landskapet som omringer badstuene om sommeren, går igjen i alle kolleksjonens tekstilprodukter. Og duften av rabarbara, hylleblomst og vanilje, gir oss assosiasjoner til den lyse nordiske sommerkvelden.

Enten du finner din favoritt blant kolleksjonens møbler eller tekstiler vil BASTUA inspirere deg til å nyte og ta vare på deg selv. 

Tekst og Foto: Interiørbutikker.no

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

IKEA er kjent for å tilby kvalitetsprodukter til rimelige priser, og deres kjøkkenavdeling er intet unntak. Blant de mange kjøkkenmodellene som tilbys, er HAVSTORP, STENSUND og UPPLÖV i fargen beige. Men hva gjør disse kjøkkenene spesielle, og hvordan kan man dekorere dem for å fremheve deres beige farge og skape en estetisk tiltalende atmosfære?

"En frisk, gyllen rosatone. Dette er en farge som både hakket mørkere og mer gyllen rosafargen enn 2782 Deco Pink som mange kjenner. Friske fargesammensetninger får du ved å kikke på gylne grønntoner, eller mer dempede atmosfærer med våre gylne gråtoner. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull." NCS...

"En lys, dempet gyllen farge, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Raw Canvas 10961 fra Jotun er 3009-Y14R.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.