Oppdag naturen og skjønnheten i BASTUA kolleksjonen fra IKEA og Marimekko

07.04.2023

IKEA og Marimekko har slått seg sammen for å skape noe unikt og inspirerende - BASTUA kolleksjonen. Dette er et samarbeid som feirer skandinavisk design og finsk håndverk på en helt spesiell måte der den nordiske badstukulturen står i sentrum.

Jeg fikk muligheten til å besøke IKEA og ta noen bilder av denne fantastiske kolleksjonen. Jeg var umiddelbart imponert over det jeg så. Fargene var levende og mønstrene var vakre. Det var tydelig at de hadde brukt mye tid på å designe hver eneste detalj i BASTUA kolleksjonen.

BASTUA kolleksjonen består av alt fra baderomstilbehør og håndklær til tekstiler og møbler. Hver eneste del av kolleksjonen er inspirert av naturen og skandinavisk design. Fargene går i duse nyanser av grønt, blått og brunt, og mønstrene minner om trær, blader og blomster.

BASTUA-benken og BASTUA-speilet vil tilføre et hvert rom i hjemmet en følelse av natur og varme. Og la det isklare BASTUA-glasset, inspirert av den kalde, klare elven som reflekterer lyset fra solen, pryde spisebordet.

Unike printdesign, inspirert av det finske landskapet som omringer badstuene om sommeren, går igjen i alle kolleksjonens tekstilprodukter. Og duften av rabarbara, hylleblomst og vanilje, gir oss assosiasjoner til den lyse nordiske sommerkvelden.

Enten du finner din favoritt blant kolleksjonens møbler eller tekstiler vil BASTUA inspirere deg til å nyte og ta vare på deg selv. 

Tekst og Foto: Interiørbutikker.no

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...