Oppdag naturen og skjønnheten i BASTUA kolleksjonen fra IKEA og Marimekko

07.04.2023

IKEA og Marimekko har slått seg sammen for å skape noe unikt og inspirerende - BASTUA kolleksjonen. Dette er et samarbeid som feirer skandinavisk design og finsk håndverk på en helt spesiell måte der den nordiske badstukulturen står i sentrum.

Jeg fikk muligheten til å besøke IKEA og ta noen bilder av denne fantastiske kolleksjonen. Jeg var umiddelbart imponert over det jeg så. Fargene var levende og mønstrene var vakre. Det var tydelig at de hadde brukt mye tid på å designe hver eneste detalj i BASTUA kolleksjonen.

BASTUA kolleksjonen består av alt fra baderomstilbehør og håndklær til tekstiler og møbler. Hver eneste del av kolleksjonen er inspirert av naturen og skandinavisk design. Fargene går i duse nyanser av grønt, blått og brunt, og mønstrene minner om trær, blader og blomster.

BASTUA-benken og BASTUA-speilet vil tilføre et hvert rom i hjemmet en følelse av natur og varme. Og la det isklare BASTUA-glasset, inspirert av den kalde, klare elven som reflekterer lyset fra solen, pryde spisebordet.

Unike printdesign, inspirert av det finske landskapet som omringer badstuene om sommeren, går igjen i alle kolleksjonens tekstilprodukter. Og duften av rabarbara, hylleblomst og vanilje, gir oss assosiasjoner til den lyse nordiske sommerkvelden.

Enten du finner din favoritt blant kolleksjonens møbler eller tekstiler vil BASTUA inspirere deg til å nyte og ta vare på deg selv. 

Tekst og Foto: Interiørbutikker.no

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...