Mummikarakterene

12.08.2020

Her finner du alle 21 Mummikarakterene. Hvis du vil kjøpe mummikopper, er de tilgjengelige her i annonselenker. 

Klikk for større bilde

Snorfrøken

Snorfrøken nyter å være midtpunkt. Hun sjarmerer og elsker å bli sjarmert. Hun er ikke bare feminin og forfengelig, men også kvikk og snarrådig. Snorfrøken viser sine følelser ved  skifte farge. 

Kjærlighet

Snorkfrøken sjarmerer Mummitrollet gang på gang, selv om begge iblandt er forelsket i andre. Snorkfrøken vil bli reddet og Mummitrollet hjelper gjerne til. Eventyrene deres ender alltid lykkelig. 

Lille My

Lille My er den minste og mest energiske av Mymlens mammas mange barn. Hun bestemmer alltid selv hva hun vil og ikke vil gjøre. Hun er veldig direkte. 

Misa

Misa er Mumminmammas hushjelp som engster seg mye, særlig når hun gjør rent. Misa eier en hund, Ynk, som hun deler hemmeligheter med.

Mymlen

Mymlen drømmer om å finne kjærligheten. Hun blir lett forelsket og er spesielt glad i politimesteren. Hun er snill og hjelpsom. Mymlen er Lille Mys storesøster, men hun er mer rolig.

Mymlens mamma

Mymlens mamma har 17 energiske barn, deriblant Mymlen, Lille My og Snusmumrikken. Hun er litt egoistisk, men alltid i godt humør og er en godhjertet og varm mamma.


Mummimamma

Mummimamma er en rolig og snill mamma som bryr sig om andre. Hun avslører aldrig hemmeligheter. Hun sørger for at det alltid er en god og trygg stemning i Mummihuset. Hun er gift med Mummipappa, og sammen er de forelder til Mummitrollet. Mummimamma kjennetegnes av vesken, som hun alltid har med seg.

Mummipappa

Mummipappa er guttaktig og eventyrlysten, men fortsatt stolt over  være familiens leder. Han elsker  filosofera og vil være med når det hender nåe overraskende. Å skrive er veldig viktig for Mummipappa. 

Hattifnattene

Hattifnattene lever i grupper og vandrer mot horisonten. Når de stopper, står de tett sammen og skjelver. I tordenvær blir de elektrisk ladet.

Mummitrollet

Mummitrollet er glad og nysgjerrig. Han liker å utforske nye ting og hjelper alltid andre. Verden er full av spennende plasser å utforske, men han liker spesiellt å samle på steiner og sneglehus og han elsker havet. 

Hufsa

Hufsa representerer ensomhet og mennesker som har vanskelig for å uttrykke kjærlighet på riktig måte. Kan virke kald og skremmende, men vil deg egentlig bare godt. 

Tootikki

Tootikki er en kjær venn av Mummitrollet. Hun er både klok og pedagogisk. Tootikki går ikke i dvale, men tilbringer vintrene i Mummifamiliens badehus. Om våren vekker hun alle ved å spille på en lirekasse.

Snusmumrikken

Snusmumrikken er en vennlig eventyrer som spiller på munnspillet sitt og elsker å fiske. Mummitrollet er hans beste venn og Lille My er hans halvsøster.

Stamfaren

Stamfaren er liten, hårete og mystisk. Han viser seg bare om natten og snakker ikke. Han bor bak kakkelovnen i Mummihusets stue. Han ominnreder huset ved å snu malerier opp ned.

Trollmannen

Trollmannen samler på juveler. Han rir på sin svarte panter over himmelen på jakt efter juveler og det finnes en rubin som han ennå ikke har funnet - Kongerubinen.

Tufsla og Vifsla

Tufsla og Vifsla er identiske tvillingsøstre, som ingen kan skille fra hverandre. De snakker sitt eget språk og gjemmer seg under matter eller i skuffer. 

Sniff

Sniff er Mummitrollets venn og er med på alt som Mummitrollet gjør, såfremt det ikke er farlig. Han er snill og litt engstelig og elsker alt som skinner og er verdifullt.

Stinky

Stinky har alltid en spøk og skurkestrek på gang - han elsker å arte andre og stjele ting. Han tenker bare på seg selv. Andre intresser er avlytting, hærverk å lure politiet. Men han blir alltid fanget. 

Ninni

Ninni har blitt usynlig fordi hun har blitt behandlet dårlig. Det eneste som synes av henne er en liten bjelle som henger rundt halsen. Ved hjelp av Mummifamilien får Ninni selvtilliten tilbake og kommer til syne igjen.

Politimesteren

Politimesteren passer på dalen og alle som bor der. Eftersom dale er  et rolig og trygt sted har han ikke mye å gjøre. Mesteparten av tiden jager han luringen Stinky, som han alltid klarer å fange.

Mummihuset

Mummipappa er veldig stolt av Mummihuset, som han har bygd selv. Gjester er alltid velkomne og dørenestår alltid åpne, også om natten. 

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...