Marie-serien fra Hadeland Glassverk - En tidløs klassiker i norsk håndverk

16.02.2023
Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Marie-serien fra Hadeland Glassverk er en klassisk og vakker serie med nydelig slipedekor. Dette er en serie med glass som har blitt produsert siden 1912, og som har vært et populært valg blant de som setter pris på norsk håndverk og eleganse.

Designet av Ragnvald M. Hansen, har disse glassene blitt laget med stor omhu og presisjon på Hadeland Glassverk. Glassene er munnblåste og håndslipede, noe som gir dem en unik kvalitet og sjarm. Hver eneste detalj er gjennomtenkt og utført med omhu, og selv stetten på glassene er blitt slipes for å gi dem en ekstra vakker finish.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Marie-serien inkluderer glass til champagne, cognac, likør, og til og med Farris til barna. Med sin utsøkte håndverk og klassiske eleganse, er disse glassene den perfekte gaven til noen som elsker norsk håndverk.

På Christiania Glasmagasin kan du se hele Marie-serien, og du vil ikke kunne unngå å bli imponert over kvaliteten på disse glassene. Videoen som følger denne artikkelen viser arbeidet bak å blåse og lage disse fantastiske glassene fra Hadeland Glassverk, og det er virkelig imponerende å se hvor mye tid og innsats som legges ned i hvert enkelt glass.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Hvis du ønsker å investere i glass av høy kvalitet, eller om du ser etter en flott gave til noen du bryr deg om, kan du ikke gå galt med Marie-serien fra Hadeland Glassverk. Disse glassene er ikke bare vakre å se på, men de vil også vare i mange år fremover takket være deres unike håndverk og høye kvalitet.

Foto: Hadeland Glassverk
Foto: Hadeland Glassverk

Artikkelen er skrevet av Interiørbutikker.no, annonse lenker i denne artikkelen til Christiania Glasmagasin.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...