La et teppe sette tonen for rommets stil

07.05.2023

Uansett hva slags gulv du sverger til, så er overflaten vi går på en viktig del av rommet. Gulvets farge setter også preg på veggfargene, og den er med på å skape lunhet og ikke minst er gulvet med på å sette stilen.

©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger/ Styling Siv Brenne
©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger/ Styling Siv Brenne

(Farge vegg: kildevann FR2302; farge tak: perfekt hvit FR1400; gulv: saga hardwood frøya; vindu: perfekt hvit FR1400; list: perfekt hvit FR1400; teppe: wedgewood home arris teal, 37307 sty 170x240 inhouse; møbel: sofa, hvit stol, sidebord, sofabord, lampeskjerm, turkis pute, hvit pute, løvehode og vas light&living.)

Hvem har sagt at vi må ha trefarget gulv? Ikke vi! Vi slår et slag for tepper - et teppe kan nemlig gjøre underverker i et rom.

Lunt og lekkert

Nå er vegg-til-vegg tepper tilbake i de norske hjem. Tenk deg følelsen av å våkne om morgenen, og sette beina på et lunt og varmt, teppekledd gulv! Tepper er ikke bare med på å skape hotelluksus på ditt soverom, det gjør noe med akustikken. Det er stille, mykt og behagelig, og det gir mange muligheter til å få det lekkert og lunt i hjemmet.

©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger
©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger

Du kan også skape et spennende rom ved å gi gulvet mest farger i rommet. Noe av det gøyeste med teppegulv, er at du kan velge og vrake i spennende farger du kan gi gulvet på soverommet ditt. Om vegg-til-vegg teppe blir for mye, kan du heller velge tepper med et annet formspråk. Du får tepper i alle former. De kan for eksempel være runde, firkantet eller måneformet – du bestemmer!

Årets farge på vegger og gulv

Årets farge er Oseandrøm. Oseandrøm er en dyp, sterk og rik sjøblå farge med mange muligheter. Den glir lett inn i ulike rom, og fargen ble raskt en favoritt blant jurymedlemmene under kåringen av Årets Farge både når det gjaldt tekstiler, kunst og klær.

©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger/ Styling Siv Brenne
©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger/ Styling Siv Brenne

(Vegg oseandrøm FR2304; tak, vindu, list perfekt hvit FR1400; gulv moskus fjelleik beige; hodegavl sprayet med quick spraylakk, engelsk grønn FR6095; teppe charles inhouse; gullbord, lampe, klokke light & living; pute i grønn velour jakobdals; sengetøy norviGroup; gardinstang luxaflex®; gardin victorian glasshouse Iliv/pagunette)

Til årets farge ble det også laget et fargekart med til sammen seks farger. De seks fargene gir muligheter til å gjøre hjemmene våre mer personlige, enten du liker det klassiske, det naturlige eller det moderne. Her kan du se hvordan vi bokstavelig talt har teppelagt rom med de seks fargene.

Det klassiske

Vegg-til-vegg teppe forsterker det rene inntrykket sammen med gardiner som går fra gulv til tak. De lyse, hvite flatene skaper en motsats til den sterke fargen Salt Aqua, og resultatet blir svalt, vakkert og velkomment!

©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger
©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger

(Farge vegg: salt aqua FR2303; farge tak: salt aqua FR2303; gulv: vegg til vegg teppe: lounge vegg-til-vegg teppe 890 - 4 m; vindu: salt aqua FR2303; list: salt aqua FR2303; gardinstang: luxaflex gull; gardin: hvit lin pagunette; kurver fra smukOslo.no; sæterhjørnet sengetøy; bedward sengesett i farge celestial blue fra halvard bakke, fra norvigroup; håndkle; sengegavel; nattseilas FR2306; lampefot malt i farge tidevann FR2305; hvit lampeskjerm; blomstervase festival;)

Til den klassiske stilen er viktige elementer som gull og avpassede tepper, det gir et møblert uttrykk.

Det er ofte enkelt å sette alle møbler inn til en vegg, da får de liksom et trygt hjem. I dette rommet har vi satt sengen midt på gulvet. Gulvteppet gir oss litt hjelp – sengen blir sentrert og den finner også en trygg plass. Perfekt til barn i lek, hvor grensene er flytende og en seng kan være alt fra et land til en bil.

©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger/ Styling Siv Brenne
©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger/ Styling Siv Brenne

(Farge vegg: kildevann FR2302; farge tak: perfekt hvit FR1400; gulv: saga hardwood frøya; malt møbel: seng jute FR1458 15-glans, veggskap kildevann FR2302 35-glans, vindu: perfekt hvit FR1400; list: perfekt hvit FR1400; teppe: alpen hvit, inhouse; gardinstang: elite-skinne fra luxaflex; gardin: pagunette iliv spotty col duck egg;)

Det naturlige

Runde tepper skaper en oase, og naturtepper tar naturen med inn. Her har vi brukt fargen Vannboble for å fange akkurat det vi ser i naturen.

©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger/ Styling Siv Brenne
©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger/ Styling Siv Brenne

Det moderne

Liker du den moderne stilen kan du bruke vågale farger som sammen skaper en overraskende, ny effekt. Vi har gitt denne nye fargelæren navnet Nabokulør-splitt. De røde tonene eksploderer sammen mot den sterke blå fargen Salt Aqua, som gir en "glossy" følelse av Hollywood. Det hele roes ned av de hvite flatene i taket. Hvitt er perfekt til den friske fargen.

©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger
©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger

(Vegg: salt aqua FR2303; tak, lister perfekt hvit FR1400; gjøkur, pute light & living; gulv saga hardwood lindesnes; teppe martinique 305, skåret til en måneform; hvit stol, puff jakobdals kubebord ellos; gardinstang luxaflex®; gardin prestigious textile; metallvase georg jensen; lysestaker orrefors; balkong; utegstol fineArt; puter og pledd light&living; vegg ute; kildevann FR2302;)

Til denne stilen kan du velge tepper med et annet formspråk, som måneform eller en form som betyr noe for deg! Det er dessuten mange tepper med mønster som passer til denne stilen. Trellis-mønster og mye geometerisk mønster er populært.

©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger/ Styling Siv Brenne
©Fargerike.no. Foto: Per Erik Jæger/ Styling Siv Brenne

(Vegg med panel: vannboble FR2301. gulv wood go alaska oak. stol light & living. puff, pute, vase jakobdals; teppe william morris & co strawberry thief, inhouse.)

Faktaboks: Dette er de nye fargene

De lyse fargene Vannboble og Kildevann har sprudlet rundt oss med en egen delikat følelse og gitt en egen drømmende letthet, som har forsterket den rike og noe tyngre Oseandrøm. Motsatsen har vært Tidevann og ikke minst den sorte Nattseilas. Dette er to dype og kraftige farger som krever og utfordrer deg med en egen oppmerksomhet. Salt Aqua sammen med Oseandrøm, gir oss to farger som spinner sammen, fargesterke og klare. Sammen setter de tonen for en nesten hypnotisk lekenhet. Det er en ung og klar farge, men samtidig kan den også være i de voksnes rekker.

Tekst: Fargerike.no

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...