Klassisk eleganse med en Chesterfield sofa

10.01.2023

En Chesterfield sofa er en klassisk og elegant sofa som er kjent for sine distinkte trekk, som dypt tuftede seter, rullede armlener og et like høyt rygg- som seteputet. Sofaen har fått navnet sitt fra den engelske hertugen av Chesterfield, som på 1700-tallet skal ha bestilt en sofa med disse egenskapene for sitt eget hjem.

En Chesterfield sofa er ofte laget av ekte skinn eller et høykvalitets stoff, og har en tidsriktig og klassisk estetikk. Sofaen passer derfor godt inn i et tradisjonelt eller klassisk interiør, men kan også fungere i et mer moderne og minimalistisk miljø ved å velge en mer tidløs farge og en enkel form. Sofaen kan kombineres med andre antikviteter og klassiske møbler som en kommod eller en kristallkronen for å skape en autentisk og eksklusiv atmosfære.

En Chesterfield sofa kan også settes sammen med mer moderne møbler for å skape en interessant kontrast i interiøret. Enkelte designer sofaer kan for eksempel kombineres med et minimalistisk sofabord i glass eller metall for å skape en unik og harmonisk stil. Sofaen kan også kombineres med enkelte tekstiler og puter i farger som gir liv til sofaen og skaper en mer personlig og unik stil.

En Chesterfield sofa er et fantastisk tilskudd til ethvert hjem, og det er enkelte ting man ikke kan unngå å legge merke til. Sofaen er kjent for sin karakteristiske form, høye armlener og dypt stoffdekte puter, som gir en autentisk og tradisjonell følelse til rommet.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.