Jotun lanserer nytt fargekart for LADY Minerals-serien i 2024

19.01.2024

«Det er naturen som er inspirasjonen til LADY Minerals – som gir vakre,
mineralske og taktile vegger med hint av naturen inne hos deg.»

Birgit Torkildsby, regional fargesjef i Jotun

Foto: Bård Gundersen
Foto: Bård Gundersen


Det nye fargekartet fra LADY Minerals inspirerer til taktil og tidløs fornyelse! Fargekartet viser hvordan den kalkmatte finishen passer naturlig inn i ulike stilretninger, og hvordan du gir veggene et unikt og personlig preg – med LADYs vakre farger, og kalkmalingens dybde og struktur.


Foto: Line Klein
Foto: Line Klein

– LADY Minerals byr på uante muligheter! Det sier Birgit Torkildsby, regional fargesjef i Jotun og lidenskapelig opptatt av hvordan kalkmatte vegger kan forsterke og fremheve ulike stiler. – Om du ønsker et industrielt preg, et minimalistisk interiør eller dyrker et sofistikert uttrykk, vil LADY Minerals kunne fullende stilen, forteller hun entusiastisk.

LADY Minerals tilbyr to produkter for kalkmatte vegger. På slette vegger benyttes LADY Minerals Kalkmaling, og på ujevne veggflater, som strietapet, benyttes den naturlige veggfornyeren LADY Minerals Revive. Begge gir veggene en mineralsk finish, og finnes i over hundre vakre LADY-farger.

– I det nye fargekartet viser vi kun et lite utvalg av fargene. Disse er håndplukket for å vise hvordan LADY-farger i kalkmatt finish kan fremheve ønsket stil, forteller Torkildsby. Stilretningene som fargekartet utforsker er «Industriell eleganse», «Tilbake til opprinnelsen», «Myk minimalisme» og «Urbant landliv».

Stil nr. 1: Industriell eleganse

Grove materialer, velvalgte møbler og dempede fargetoner bidrar til det industrielle uttrykket som kjennetegner denne stilen.

Våre utvalgte LADY Minerals-farger til denne stilen er:


I naturlige gråtoner, sofistikert blå eller lune, lysere farger tilfører LADY Minerals en rå stemning med edge – det perfekte bakteppet for et interiør med fokus på form og funksjon.

FAKTA

LADY Minerals Kalkmaling er tilgjengelig i over 100 vakre LADY-farger. Dette gir store muligheter til å skape ønsket uttrykk. Det nye fargekartet viser utvalgte farger. Hele fargesortimentet finner du på jotun.no/lady-minerals

Stil nr. 2: Tilbake til opprinnelsen

LADY Minerals er som skapt for rom hvor du ønsker en varm og omsluttende atmosfære, gjerne med en orientalsk touch.

Våre utvalgte LADY Minerals-farger til denne stilen er:

I nyanser av terrakotta, antikke gultoner og gylne beigetoner vil LADY Minerals gi rom som oppleves ekstra trygge og lune. Den taktile overflaten gir veggene personlighet, og en følelse av levd liv.

FAKTA

LADY Minerals Kalkmaling påføres ved naturlig villstryking med pensel. Få mer informasjon om produkt og påføringsteknikk på jotun.no/lady-minerals

Stil nr. 3: Myk minimalisme

Lyse fargetoner blir ekstra myke og lune med LADY Minerals. Den kalkmatte finishen gir veggene en fremtredende rolle i rommet, og skaper et unikt utgangspunkt for en lun, minimalistisk stil.

Foto: Line Klein. Veggene er malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 12075 Soothing Beige.
Foto: Line Klein. Veggene er malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 12075 Soothing Beige.

– Soothing Beige er en av våre mest populære beige farger, opplyser Torkildsby. – Ikke så rart, ettersom den har en perfekt balanse av beige og grått, og er derfor en ideell farge for et lyst, men dempet og nøytralt interiør. Sammen med LADY-fargen Klassisk Hvit til tak, lister og detaljer skapes et lyst og behagelig interiør.

FAKTA

LADY Minerals Revive forvandler strietapet og andre ujevne underlag til slette, kalkmatte vegger. Den naturlige veggfornyeren i vakre LADY-farger påføres med rull og jevnes ut med sparkelspade. Få mer informasjon om produkt og påføringsteknikk på jotun.no/lady-minerals

Stil nr. 4: Urbant landliv

En fargepalett bestående av naturlige, lune toner i grønt og brunt, dempet beige og beroligende lavendel minner om det organiske i naturen, og styrker forbindelse til det rustikke og jordnære. Slik kan LADY Minerals bringe naturens ro inn i de mest urbane hjem.

Våre utvalgte LADY Minerals-farger til denne stilen er:


Kombiner kalkmatte vegger og helmatte overflater

Kontraster i farger og materialvalg skaper stemning og bidrar til å fremheve interiørets egenart.
– Valg av farger er et stemningsskapende virkemiddel, mens valg av malingstyper og finish er et annet, sier Torkildsby. – Kalkmalingens finish gir et levende blikkfang som harmonerer vakkert med helmatte vegger, tak og detaljer, sier hun. – Det at LADY Minerals er tilgjengelig i over hundre vakre LADY-farger gir deg alle muligheter til å kombinere ulike malinger, og samtidig få en harmonisk fargepalett i hjemmet.

Foto: Line Klein
Foto: Line Klein

Enkelt å lykkes med LADY Minerals Kalkmaling

Kalkmalingen er enkel å bruke og påføres med tilfeldige penselstrøk, såkalt villstryking. Lange strøk gir en dempet effekt, mens kortere strøk gir et mer kraftfullt resultat. – Her er det din egen teknikk og kreativitet som bestemmer, sier Torkildsby og minner om at målet er en naturlig, uperfekt finish.
– Her trenger man ikke være redd for å gjøre feil.

Spennende alternativ til helsparkling

LADY Minerals Revive fyller, fargesetter og sletter ujevne underlag, og er derfor et spennende alternativ til helsparkling og maling. – Å fornye veggene med LADY Minerals Revive krever litt tid og tålmodighet, men resultatet er absolutt verdt innsatsen, forsikrer Torkildsby. – Med LADY Minerals Revive er du ferdig etter to strøk, du slipper grunningsarbeid, pussing og toppstrøk, og resultatet er vegger med de vakreste mineralske sjatteringer i den fargen du ønsker.

Foto: Margaret de Lange
Foto: Margaret de Lange

For å inspirere og hjelpe folk i gang spilles det nå inn helt nye instruksjonsfilmer. – Det gjelder å stole på prosessen, og huske at det unike resultatet skapes av fargevalget og din personlig påføringsteknikk, avslutter Birgit – og legger til at alle fortjener litt mineralsk magi i hverdagen!

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.