Jotun fargekart 2023 - STORIES

15.10.2022
Jotun Contemporary White 12123 og Lavender Touch 20186
Jotun Contemporary White 12123 og Lavender Touch 20186

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre." 

Jotun er nummer én i Norge når det kommer til maling, jeg tror det er minst en vegg malt med Jotun maling i alle norske hjem, jeg kan ta feil men sannsynligvis ikke. Jotun er ikke bare flinke til å produsere forskjellige farger, de er best når det kommer til å markedsføre fargene sine også, hvert år kommer det et spennende fargekart som vil farge norske hjem i årene som kommer.

"De 21 fargene som presenteres er tidløse, ikke definert av trender, men valgt for sin positivitet, ærlighet og allsidighet. På sin helt unike måte kan de bringe elementer av glede inn i hjemmet." Her vil jeg legge ut alle 21 fargene slik at du får et godt bilde av hvordan STORIES fargekartet 2023 fra Jotun ser ut.

Jotun Lavender Touch 20186

"Dette er en grålig lavendeltone, med et litt svalt og kjølig uttrykk. Den vil gi et diskret uttrykk på vegg, og som navnet tilsier, har den kun en liten touch av lavendel over seg."

Jotun Kokos 1931

"En nydelig dempet, lys beigetone som er fortjener all den oppmerksomheten den kan få. Dette er en perfekt basisfarge for mange som elsker det lyse og beige."

Jotun Contemporary White 12123

"Dette er en gyllen, dempet hvittone, og sammenlignet med de velkjente 1001 Egghvit og 1453 Bomull, vil man tydelig se at den er noe mørkere, og har et noe mer sløret uttrykk. Derfor er dette en god basisfarge inntil f.eks. gylne og brune toner."

Jotun Soft 1276

"En dempet, gyllen beige tone. Dette er en gulaktig beigetone som fungerer utmerket som basisfarge. Den kan beskrives som noe mer gyllen enn de velkjente beige 1931 Kokos, 1832 Skandinavisk Lys eller 1875 Sans."

Jotun Collected Blue 5530

"En dempet, blå, behagelig tone. Den vil oppleves som litt grålig, med et hint av noe gyllent og grønnlig. Den er hakket grønnligere enn velkjente farger, som 5249 Linblå og 5200 Dusky Blue. Den kan kanskje best beskrives som en lysere utgave av 5490 Serene Blue, noe som også gjør disse blåtonene nydelig sammen!"

Jotun Space 10678

"En lys, dempet og litt grålig beigetone. Den er verken for rødlig eller for gyllen, en perfekt, rolig beige tone som står godt inntil en mengde farger."

Jotun Cheerful Peach 1520

"Dette er en spennende og livlig fargetone som befinner seg midt imellom noe fersken, aprikos og varm, rødlig gul. Cheerful Peach er altså en lun og glad farge som får deg til å smile, samtidig som den tilfører rommet noe helt særegent og unikt."

Jotun Dempet Savanne 10430

"Dette er en moderne, gyllenbrun tone, - den er gyllen og lun som en høstlig kornåker. Den kan minne om fargen 10961 Raw Canvas, som så mange elsker."

Jotun Dusk Green 7038

"En dempet grønntone som er i perfekt balanse mellom det rolige og det levende. Dette er en deilig grønntone, som både bidrar til friskhet, så vel som en behagelig ro. Grønntoner har nettopp den effekten på oss. Den vil altså bringe frodighet til rommet og den kler både små, og store rom. Sammenlignet med andre grønntoner, er den noe mer gyllen og frisk enn de siste års dempede grønntoner."

Jotun Soft Radiance 12080

"En dempet gul tone. Fargen er avslappet, lun og med et svakt grålig preg. Tonen kan minne om 10245 Ginseng som mange kjenner fra før."

Jotun Silke 0486

"En gyllen, hvit tone. Dette er en god hvittone, som er litt sortere i tonen enn 1001 Egghvit og 1453 Bomull. Det betyr at den oppleves noe mer dempet, med et svakt, grått slør. Den har likevel en tydelig gyllen, og lun undertone."

Jotun Sophisticated Red 2951

"Dette er en dyp og stilsikker burgunderrød tone. Den er lun og lekker, lett å bli bergtatt av, så myk, vakker og fristende!"

Jotun Poetry Red 20208

"LADY Poetry Red er en elegant rødtone, og samtidig er den en avslappet og anvendelig rødtone. Den kan minne om rødfarger som 20167 Welcoming Red eller 2859 Whispering Red. Den vil tilføre rommet det lille ekstra, men den vil likevel oppleves som både dannet og taktfull i sin tilstedeværelse."

Jotun Statement Red 20207

"Dette er en frisk rødfarge som kan revolusjonere et rom, - gjerne i form av et malt møbel, en vakker dør eller andre detaljer, eller soner du ønsker å tilføre en skikkelig boost av energi. Dette er altså en helt annen type rødtone enn de brente og mer jordede rødtonene vi har sett den siste tiden. Dette er en skikkelig kvikk rødfarge, som helt klart er laget for å ta oppmerksomheten."

Jotun Natural Green 8575

"En naturlig og gyllen grønntone, som vil føles god å omgi seg med. Den vil oppleves som levende, men likevel behagelig og rolig. Til sammenligning kan Natural Green beskrives som hakket mørkere og noe mer gyllen enn de grønne bestselgerne 8252 Green Harmony og 8469 Green Leaf."

Jotun Urtehage 8183

"Dette er en lys, gyllen og frodig grønntone som bringer liv og syrlig friskhet inn i interiøret. Dette er en gyllen grønntone med langt mindre grålighet over seg."

Jotun Bella 2489

"Denne skjønnheten av en oransjetone, bringer en helt ny energi inn i rommet. Dette er nemlig noe annet enn de dempede og brente rødoransje tonene vi har sett før. Bella er en farge det smeller av!"

©Jotun
©Jotun

Jotun Burnt Ochre 1536

"En lun, rødlig okertone, som også kan beskrives som en gyllen oransje, terrakotta-aktig tone. Det er noe genuint og nærmest mineralskt over denne tonen. Den er ærlig, naturlig, men også livlig i sin fremtoning."

Jotun Lysning 1109

"Dette er en gultone som balanserer mellom noe litt syrlige, men likevel med et hint av noe lunt. Den bringer god energi inn i rommet, på en behagelig måte."

©Jotun
©Jotun

Jotun Rustic Brown 11012

"Dette er en gyllen og gulaktig bruntone, det gjør den både rustikk og naturlig i tonen. Du vil raskt se at denne fargen er noe mer gyllen i tonen enn de tradisjonelle brune, som 1623 Marrakesh eller 1929 Muskatnøtt. 11012 Rustic Brown minner derimot en del om fargen 10691 Hipster Brown, bare hakket lysere i tonen."

Jotun Vårluft 8087

"En frisk, gyllen, grønntone med liv og energi. Den vil fylle rommet med vårlige og syrlige gulgrønne stråler. Dette er altså en langt mer gulaktig grønntone enn det vi har sett regjere av grønntoner de siste årene."

Baderomsinnredning fra Flisekompaniet. Servantskap, Linn Bad Selma Eik. Benkeplate Linn Bad Corian. Servant Linn Bad Egir svart matt. Speil Linn Bad Framfjord. Vegg Lea Dreaming Stat, Lux. Gulv Lea Dreamin Stat, Velvet. Dusjvegg INR Trace 20 Pus. Badekararmatur Tapwell sort matt. Takdusj Tapwell sort matt.

Flisekompaniet baderomsinnredning. Servantskap INR GRAND Solid 120. Speil INR LOOK. Benkeplate INR Level Concrete Raw Satin. Primy servant, Steel Voyage. Primy Takdusj, Steel Pleasure. Dusjdør INR Klar Messing.

"Det moderne livet krever velvære på badet. Du begynner og slutter dagen på badet ditt, så det er avgjørende at baderomsmøblene blir innredet med fokus på funksjonalitet og velvære."