Innredningstips for et funksjonelt barnerom

08.01.2023

Et barnerom kan være en utfordring å innrede, spesielt hvis man ønsker å skape en funksjonell plass for barna som også ser lekker ut. Det finnes mange forskjellige måter å gå frem på når det kommer til oppbevaring og innredning av barnerommet, og her er noen tips og inspirasjonsideer.

Oppbevaringsløsninger for et funksjonelt barnerom

Når det kommer til oppbevaring, er det lurt å tenke praktisk. Det er viktig å ha plass til leker, klær, sko og andre ting som barna trenger å ha liggende. En løsning kan være å investere i en stor skoskap med hyller og skuffer, eller en lekekasse med lokk som barna kan stuve ting inn i. Det kan også være lurt å ha en kommode med skuffer til klær og en kleshengerekke til yttertøy.

For å få plass til alt dette på en oversiktlig måte, kan det også være lurt å innrede med hyller og reoler. På denne måten kan du ha lekene synlige og lett tilgjengelige for barna, samtidig som du kan holde orden på tingene. Det kan også være fint å ha en liten skrivebordkrok med et skrivebord og en stol, slik at barna kan tegne, leke med lekene sine eller gjøre lekser.

Innredningstips for et lekkert barnerom

Når det kommer til innredning, er det viktig å velge møbler som er tilpasset barnas alder og behov. Det finnes mange forskjellige barnemøbler på markedet, alt fra klassiske leketøyskuffer til mer moderne kommoder og hyller. Det kan også være lurt å tenke på materialer og farger. En løsning kan være å velge møbler i lyse farger, slik at rommet ser luftig og romslig ut, eller å velge møbler i ulike farger for å skape en mer leken og kreativ atmosfære.

Skap et personlig barnerom med gamle og nye møbler

Det kan også være fint å innrede med en blanding av nye og gamle møbler, for eksempel ved å friske opp en gammel kommode med litt maling eller å sette inn nye knapper. På denne måten kan du skape et personlig og unikt barnerom som reflekterer barnas interesser og personlighet.

Slik innreder du en plass for hvile

Det er også viktig å huske på at barnerommet ikke bare skal fungere som en plass for lek og oppbevaring, men også som en plass for hvile og avslapping. Derfor kan det være lurt å ha en god seng eller madrass, samt eventuelt en sofa eller lenestol hvis du har plass. Det kan også være fint å ha et lite teppe eller en gyngestol, slik at barna kan slappe av og slå seg ned etter lek og aktivitet.

En annen ting å tenke på når det kommer til barnerom, er belysning. Det er viktig å ha nok lys til at barna kan se ordentlig, både når de leker og når de skal gjøre lekser. En løsning kan være å ha en stor vindu som slipper inn masse naturlig lys, eller å sette inn lamper med varme, myke lyskilder. Det kan også være lurt å ha en lampe med dimmer, slik at barna kan regulere lysstyrken etter behov.

Tenk langsiktig når du innreder barnerommet

Til slutt er det viktig å huske på at et barnerom ikke behøver å være perfekt, og at det er viktigere at barna føler seg komfortable og trygge enn at alt er 100% innredet og pyntet. Det er også viktig å huske at barna vokser, og at det derfor kan være lurt å tenke langsiktig når du innreder barnerommet. På denne måten kan du skape en plass som barna kan vokse opp i, og som kan tilpasses deres behov og interesser etter hvert som de blir eldre.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.