Innredningstips for et funksjonelt barnerom

08.01.2023

Et barnerom kan være en utfordring å innrede, spesielt hvis man ønsker å skape en funksjonell plass for barna som også ser lekker ut. Det finnes mange forskjellige måter å gå frem på når det kommer til oppbevaring og innredning av barnerommet, og her er noen tips og inspirasjonsideer.

Oppbevaringsløsninger for et funksjonelt barnerom

Når det kommer til oppbevaring, er det lurt å tenke praktisk. Det er viktig å ha plass til leker, klær, sko og andre ting som barna trenger å ha liggende. En løsning kan være å investere i en stor skoskap med hyller og skuffer, eller en lekekasse med lokk som barna kan stuve ting inn i. Det kan også være lurt å ha en kommode med skuffer til klær og en kleshengerekke til yttertøy.

For å få plass til alt dette på en oversiktlig måte, kan det også være lurt å innrede med hyller og reoler. På denne måten kan du ha lekene synlige og lett tilgjengelige for barna, samtidig som du kan holde orden på tingene. Det kan også være fint å ha en liten skrivebordkrok med et skrivebord og en stol, slik at barna kan tegne, leke med lekene sine eller gjøre lekser.

Innredningstips for et lekkert barnerom

Når det kommer til innredning, er det viktig å velge møbler som er tilpasset barnas alder og behov. Det finnes mange forskjellige barnemøbler på markedet, alt fra klassiske leketøyskuffer til mer moderne kommoder og hyller. Det kan også være lurt å tenke på materialer og farger. En løsning kan være å velge møbler i lyse farger, slik at rommet ser luftig og romslig ut, eller å velge møbler i ulike farger for å skape en mer leken og kreativ atmosfære.

Skap et personlig barnerom med gamle og nye møbler

Det kan også være fint å innrede med en blanding av nye og gamle møbler, for eksempel ved å friske opp en gammel kommode med litt maling eller å sette inn nye knapper. På denne måten kan du skape et personlig og unikt barnerom som reflekterer barnas interesser og personlighet.

Slik innreder du en plass for hvile

Det er også viktig å huske på at barnerommet ikke bare skal fungere som en plass for lek og oppbevaring, men også som en plass for hvile og avslapping. Derfor kan det være lurt å ha en god seng eller madrass, samt eventuelt en sofa eller lenestol hvis du har plass. Det kan også være fint å ha et lite teppe eller en gyngestol, slik at barna kan slappe av og slå seg ned etter lek og aktivitet.

En annen ting å tenke på når det kommer til barnerom, er belysning. Det er viktig å ha nok lys til at barna kan se ordentlig, både når de leker og når de skal gjøre lekser. En løsning kan være å ha en stor vindu som slipper inn masse naturlig lys, eller å sette inn lamper med varme, myke lyskilder. Det kan også være lurt å ha en lampe med dimmer, slik at barna kan regulere lysstyrken etter behov.

Tenk langsiktig når du innreder barnerommet

Til slutt er det viktig å huske på at et barnerom ikke behøver å være perfekt, og at det er viktigere at barna føler seg komfortable og trygge enn at alt er 100% innredet og pyntet. Det er også viktig å huske at barna vokser, og at det derfor kan være lurt å tenke langsiktig når du innreder barnerommet. På denne måten kan du skape en plass som barna kan vokse opp i, og som kan tilpasses deres behov og interesser etter hvert som de blir eldre.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

Hvert år nærmer vi oss den magiske juletiden, og Rusta har nok en gang åpnet dørene for et vell av juleglede og festlige tilbud. Med et spekter av juleprodukter, dekorasjoner og festlige påfunn ønsker Rusta å gjøre julen personlig og ekstra spesiell for alle.

"En nøytral gråaktig sort tone. Lekker kontrast til det meste for de som liker skape, mørke kontraster i interiøret. Kan benyttes til de fleste hvite toner, samt alle andre kulørte farger."

Årets Farge 2024 - Ønsketegn er en brun mystisk farge, som setter tonen for interiørtrenden i det kommende året. Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt, forteller kreativ leder Tale O. Henningsen.

SINARP/HASSLARP kjøkken i dype brunfarger fra IKEA er et unikt og håndlaget valg for de som ønsker å legge til et personlig preg i sitt kjøkken. Kombinasjonen av dype brunfarger på frontene kombinert med kanter i massivt tre gir et naturlig og eksklusivt utseende.

Julen er den tiden på året da vi samles med våre kjære, deler gleder og skaper minner som varer livet ut. Og i år, som alltid, er det IKEA som hjelper oss med å sette den rette stemningen for førjulstiden. Med den kommende VINTERFINT- og STRÅLA-kolleksjonen, vil IKEA lyse opp hjemmet ditt og hjelpe deg med å skape en magisk...