Innredningstips for et funksjonelt barnerom

08.01.2023

Et barnerom kan være en utfordring å innrede, spesielt hvis man ønsker å skape en funksjonell plass for barna som også ser lekker ut. Det finnes mange forskjellige måter å gå frem på når det kommer til oppbevaring og innredning av barnerommet, og her er noen tips og inspirasjonsideer.

Oppbevaringsløsninger for et funksjonelt barnerom

Når det kommer til oppbevaring, er det lurt å tenke praktisk. Det er viktig å ha plass til leker, klær, sko og andre ting som barna trenger å ha liggende. En løsning kan være å investere i en stor skoskap med hyller og skuffer, eller en lekekasse med lokk som barna kan stuve ting inn i. Det kan også være lurt å ha en kommode med skuffer til klær og en kleshengerekke til yttertøy.

For å få plass til alt dette på en oversiktlig måte, kan det også være lurt å innrede med hyller og reoler. På denne måten kan du ha lekene synlige og lett tilgjengelige for barna, samtidig som du kan holde orden på tingene. Det kan også være fint å ha en liten skrivebordkrok med et skrivebord og en stol, slik at barna kan tegne, leke med lekene sine eller gjøre lekser.

Innredningstips for et lekkert barnerom

Når det kommer til innredning, er det viktig å velge møbler som er tilpasset barnas alder og behov. Det finnes mange forskjellige barnemøbler på markedet, alt fra klassiske leketøyskuffer til mer moderne kommoder og hyller. Det kan også være lurt å tenke på materialer og farger. En løsning kan være å velge møbler i lyse farger, slik at rommet ser luftig og romslig ut, eller å velge møbler i ulike farger for å skape en mer leken og kreativ atmosfære.

Skap et personlig barnerom med gamle og nye møbler

Det kan også være fint å innrede med en blanding av nye og gamle møbler, for eksempel ved å friske opp en gammel kommode med litt maling eller å sette inn nye knapper. På denne måten kan du skape et personlig og unikt barnerom som reflekterer barnas interesser og personlighet.

Slik innreder du en plass for hvile

Det er også viktig å huske på at barnerommet ikke bare skal fungere som en plass for lek og oppbevaring, men også som en plass for hvile og avslapping. Derfor kan det være lurt å ha en god seng eller madrass, samt eventuelt en sofa eller lenestol hvis du har plass. Det kan også være fint å ha et lite teppe eller en gyngestol, slik at barna kan slappe av og slå seg ned etter lek og aktivitet.

En annen ting å tenke på når det kommer til barnerom, er belysning. Det er viktig å ha nok lys til at barna kan se ordentlig, både når de leker og når de skal gjøre lekser. En løsning kan være å ha en stor vindu som slipper inn masse naturlig lys, eller å sette inn lamper med varme, myke lyskilder. Det kan også være lurt å ha en lampe med dimmer, slik at barna kan regulere lysstyrken etter behov.

Tenk langsiktig når du innreder barnerommet

Til slutt er det viktig å huske på at et barnerom ikke behøver å være perfekt, og at det er viktigere at barna føler seg komfortable og trygge enn at alt er 100% innredet og pyntet. Det er også viktig å huske at barna vokser, og at det derfor kan være lurt å tenke langsiktig når du innreder barnerommet. På denne måten kan du skape en plass som barna kan vokse opp i, og som kan tilpasses deres behov og interesser etter hvert som de blir eldre.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.