Innred stuen din med disse enkle tipsene

06.01.2023

Innredning av stue kan være både gøy og utfordrende. Dette er et rom der man tilbringer mye tid, og derfor er det viktig at det føles behagelig og tilpasset ens personlige stil. Vi har tatt mange bilder av utstillingsstuer på ulike møbelbutikker, håper du blir inspirert.

Her er noen tips for hvordan du kan innrede din stue: 

Start med å tenke gjennom hva du ønsker å bruke stuen til. Skal den være et sted for avslapping, underholdning, arbeid eller noe annet? Dette vil hjelpe deg med å bestemme hvilken type møbler og tilbehør du trenger.

Velg en fargepalett for rommet. Dette kan være basert på dine favorittfarger, eller du kan velge en mer neutral palett og løfte rommet med fargerike tekstiler og tilbehør.

Kanskje du skal ha en fin lenestol i stua? Vi har en artikkel her med over 40 forskjellige lenestoler som kan inspirere deg. Inkludert bilder og video av stolen i Chesterfield-designet ovenfor.

Tenk gjennom hvordan du ønsker å arrangere møblene i rommet. Det kan være lurt å tegne en plantegning for å få en visuell representasjon av hvordan dette kan se ut. Husk også å la det være god plass til å bevege seg rundt i rommet.

Velg møbler som passer til størrelsen på rommet og dine behov. En stor sofa kan være praktisk for familier med mange medlemmer, mens en mindre sofa kanskje passer best for en person eller et par.

Tilføy personlighet til rommet med pyntegjenstander og kunst. Dette kan være alt fra bilder, speil, lamper og planter til kistebord og tekstiler som puter og tepper.

Tenk også på lyset i rommet. Det kan være lurt å ha både faste lyskilder og lamper som kan justeres etter behov. Dette gir deg mulighet for å skape ulike stemninger i rommet.

Ikke glem å tenke på funksjonaliteten i rommet. Det kan være lurt å ha oppbevaringsløsninger for ting som fjernkontroller, blader og andre småting.

Prøv å unngå å overoppstyre rommet. Det kan fort bli rotete og uoversiktlig hvis det er for mange ting i rommet. Prøv å velge ut de tingene som betyr mest for deg og plasser dem på en ordentlig måte.

Til slutt, ikke vær redd for å eksperimentere og prøve ut nye ting. Innredning av stue kan være en kreativ prosess, så prøv å ha det gøy med det! Det er også lurt å være åpen for forandringer og ikke være redd for å flytte på ting dersom du føler at det ikke fungerer.

En annen ting du kan vurdere når du innreder stuen, er å ha et tema eller en stil som går igjen gjennom hele rommet. Dette kan være alt fra en landlig stil med myke tekstiler og naturlige materialer, til en mer industriell stil med betong og metall.

Uansett hva du velger, husk at det viktigste er at stuen føles som et sted du trives og kan slappe av. Så ta deg god tid til å planlegge og lek deg med innredningen, så kan du skape et stue som passer perfekt til dine behov og personlige stil.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».