Lenestoler: Fra Chesterfield til moderne design

14.01.2023

Lenestoler er den perfekte møbelen for den som vil ha en ekstra komfortabel plass å slappe av på etter en lang dag. De er også flotte å ha i stuen for å skape en ekstra hyggelig atmosfære. Vi skal se på mange fantastiske lenestoler som vi har filmet.

Lenestoler kommer i mange ulike stiler og farger, så det er lett å finne en som passer inn i ditt hjem. Noen populære valg er den klassiske Chesterfield-lenestolen, med sin karakteristiske knappe-opp pynt, eller en mer moderne lenestol med rene linjer og enkle farger.

De 3 første lenestolene du har sett i denne artikkelen kan du se i denne videoen som vi har lagt ut på Pinterest, video gir litt mer følelse av hvordan de ser ut i virkeligheten. Nederst i artikkelen finner du også et bildegalleri hvor vi har samlet mange bilder av ulike lenestoler.

Fyllingen som gjør forskjellen: Lenestoler med skum, fjær eller en kombinasjon

En ting å vurdere når du skal kjøpe en lenestol, er hvilken type fylling du ønsker. Noen foretrekker en lenestol med skumfylling for en fast og støttende sittekomfort, mens andre foretrekker en lenestol med fjærfylling for en mykere og mer behagelig sittekomfort. Det er også mulig å finne lenestoler med en kombinasjon av skum og fjær, som gir en god balanse mellom støtte og mykhet.

Uansett hvilken type lenestol du velger, er det viktig å sørge for at den har god støtte for ryggen og lårene. En lenestol med en justerbar ryggstøtte kan være en god investering, da denne gir mulighet for å tilpasse støtten etter behov. Det er også lurt å teste ut lenestolen før du kjøper den, for å sjekke om den er behagelig å sitte i over lengre perioder.

Vi filmer i mange forskjellige varehus i Europa, så du får se mange varianter av alle møblene, se her, en lenestol som fungerer som en gyngestol, ser ut til å passe det norske klimaet perfekt, både stilmessig og kulden. Det ser rett og slett varmende ut, synes du ikke?

Lenestoler er en investering, men det er verdt å investere i en kvalitetslenestol som vil vare lenge og gi god sittekomfort. De kan være litt dyrere enn vanlige stoler, men med riktig vedlikehold vil de holde seg fine og behagelige å sitte i i mange år fremover. Så hvis du leter etter en ny, komfortabel stol til stuen, bør du definitivt vurdere en lenestol.

Jotex har et stort utvalg av lenestoler i alle prisklasser og stiler, sjekk gjerne deres hjemmeside.

Bildegalleri av lenestoler

Vi har filmet så mange lenestoler, i alle forskjellige farger som blå, rosa, svart, gul, grønn, grå, ja alle mulige farger, former, stiler og materialer, så vi lager et bildegalleri her av noe av det vi filmet slik at du kan få inspirasjon.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.