Innovative måter å vise frem vinflaskene dine på

05.01.2023

Vinhyller er et essensielt element for enhver vinkjenner, og gir en stilfull og praktisk løsning for å lagre og vise samlingen din. Selv om det finnes mange alternativer på markedet, tilbyr veggmonterte vinhyller en unik og plassbesparende løsning for de som ønsker å legge til en touch av sofistikasjon hjemme.

Motorsykkel vinholder

Et unikt alternativ for en veggmontert vinhylle er å bruke en motorsykkel som base. Denne typen vinhylle legger ikke bare til en unik og industriell touch til innredningen din, men fungerer også som en samtaleemne under vinsmakinger.

For å lage en motorsykkelbasert vinhylle, trenger du en gammel motorsykkel eller sykkelramme, et metallark eller treplate som base, og metallbeslag for å sikre platen til rammen. Du kan deretter feste metall- eller trevinholdere til platen for å holde flaskene dine.

Hvis du ikke har en gammel motorsykkel tilgjengelig, kan du også kjøpe en ferdiglaget motorsykkelvinhylle fra en spesialforhandler. Disse vinhyllene er vanligvis laget av høykvalitetsmaterialer og har en mer polert finish enn en DIY-versjon.

Vintønne

I tillegg til en motorsykkelvinhylle, er et annet unikt alternativ for en veggmontert vinhylle å bruke en vinfat. Vinfat er et klassisk element i enhver vinkjeller, og gjenbruk av et brukt fat som vinhylle er en bærekraftig og stilfull løsning.

For å lage en vinfatvinhylle, trenger du et brukt vinfat, en sirkelsag og en drill. Først kutter du fatet i halve langsgående med sirkelsagen. Deretter borer du hull i fatstavene for å holde vinflaskene. Du kan deretter montere fatdelene på veggen med beslag eller skruer.

Hvis du ikke har tilgang på et vinfat, kan du også kjøpe en ferdiglaget vinfatvinhylle. Disse vinhyllene er vanligvis laget av høykvalitets eikefat og har en mer polert finish enn en DIY-versjon.

I tillegg til en motorsykkel eller vinfatvinhylle, finnes det mange andre unike alternativer for veggmonterte vinhyller. Du kan for eksempel bruke en stige, en pall, eller til og med en bokhylle som base for vinhyllen din. Mulighetene er uendelige, og den eneste begrensningen er din egen fantasi.

Vinkjøler

Hvis du vil ta vinlagringen din til neste nivå, kan det også være lurt å vurdere å legge til en vinkjøler hjemme. En vinkjøler er en kjøleskapsapparat spesielt designet for å lagre vin ved optimal temperatur. Vinkjølere finnes i et utvalg av størrelser og stiler, så du kan velge en som passer behovene dine og innredningen hjemme.

Skap ditt eget personlige vinrom

Vinrom er et perfekt sted for vinkjenner å lagre og nyte sin samling. Et vinrom gir en eksklusiv atmosfære og gir mulighet for å skape en unik og personlig plass for å nyte vinen. Det finnes mange måter å skape et vinrom på, enten det er ved å konvertere en eksisterende kjeller eller ved å bygge et frittstående rom. Det viktigste er å sørge for at rommet har riktig temperatur og fuktighet for å sikre at vinen bevares på den beste måten. Det er også viktig å ha god belysning og god ventilasjon for å sikre at vinen får den beste oppbevaringsmuligheten. Et vinrom kan også være et flott sted å invitere venner og familie til å nyte vinen og ha gode samtaler. Uansett hvordan du velger å sette opp vinrommet ditt, vil det være et sted for deg å nyte vinen din i fred og ro.

Bildegalleri av Innovative måter å vise frem vinflaskene dine på

Som du kan se av bildene ovenfor, finnes det uendelige løsninger for oppbevaring av vinen din. Her legger jeg ut alle bildene jeg har om emnet.

Alle bildene i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no i samarbeid med Mauritz Interior & Design.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.