IKEA's MÄVINN: Unikt Håndverk med Sosialt Ansvar

12.05.2023
©IKEA
©IKEA

MÄVINN-kolleksjonen fra IKEA feirer det tradisjonelle håndverket og den kreative prosessen som skaper unikt tilbehør til hjemmet. Hvert eneste produkt er håndlaget og garanterer en unik opplevelse, med ingen gjenstander som har samme detaljer eller form.

©IKEA
©IKEA

MÄVINN: Unikt Håndverk med Sosialt Avtrykk - IKEAs Spesielle Kolleksjon

Denne spesielle kolleksjonen er et resultat av et samarbeid mellom IKEA og syv sosiale entreprenører i asiatiske land. Disse entreprenørene gir muligheten til mennesker fra landsbygda og sårbare grupper for en stabil jobb. Vi er stolte av det vi har skapt sammen.

©IKEA
©IKEA

MÄVINN byr på noe for enhver smak. De fargesprakende teppene, putetrekkene, lampene, kurvene og andre produkter kan bringe liv til ethvert rom. Kolleksjonen inkluderer også forklær, servietter, løpere og vesker, og gir uante muligheter for å smykke hjemmet med unike design.

©IKEA
©IKEA

Vi har utviklet MÄVINN med et spesielt fokus på holdbarhet og bærekraft. Produktene er laget av bomull, overskuddsmateriell fra denimproduksjon, samt naturlige fibre som papir laget av barken fra morbærtrær, bananfiber og jute.

©IKEA
©IKEA

Du kan bli forelsket i et MÄVINN putetrekk eller bag, satt sammen av blåfarger og overskuddsmateriell fra denimproduksjon. Eller kanskje den håndflettede lampeskjermen laget av rustikke bananfibre gir rommet et naturlig uttrykk. Fra putetrekk til broderte juteboller med lekne fargekombinasjoner, vil du finne noe som fanger oppmerksomheten. Uansett hva du velger, kan du være sikker på at alt er satt sammen av dyktige mennesker - ikke bare en generisk produksjonslinje.

©IKEA
©IKEA

Tanken bak denne kolleksjonen har vært å fremheve det vakre ved tradisjonelt håndverk og samtidig løfte frem de kreative menneskene som skaper unike produkter. IKEA har samarbeidet med sosiale entreprenører siden 2012 for å skape jobbmuligheter og bedre livsgrunnlaget for mennesker på landsbygda og i sårbare grupper. MÄVINN er den andre globale kolleksjonen i regi av sosiale entreprenører som IKEA står bak, og resultatet er unike produkter, trygge jobber og et viktig bidrag til lokalsamfunn over hele verden.

Gled deg til å oppleve MÄVINN-kolleksjonen, som blir tilgjengelig i juni 2023.

©IKEA
©IKEA
©IKEA
©IKEA
©IKEA
©IKEA

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...