Hvordan velge riktig sengetøy for å skape en hyggelig soveplass

01.01.2023

Velge riktig sengetøy kan være avgjørende for å skape en hyggelig soveplass. Det finnes mange ting å tenke på når du skal velge sengetøy, og her er noen tips for å hjelpe deg å finne det perfekte settet:

  1. Velg riktig stoff. Det finnes mange forskjellige stoffer å velge mellom, fra bomull til silke og ull. Bomull er et populært valg fordi det er pustende og føles mykt mot huden. Silke kan være luksuriøst, men det kan være litt glatt og kaldt om natten. Ull er et godt valg for dem som fryser om natten, da det holder deg varm.

  2. Tenk på vaskbarhet. Det er viktig å vite hvordan sengetøyet ditt tåler vasking. Noen stoffer, som silke, krever spesiell behandling og kan ikke vaskes i vaskemaskin. Velg sengetøy som er enkelt å vedlikeholde og som tåler vasking i vaskemaskin.

  3. Velg riktig størrelse. Sørg for at sengetøyet passer til sengen din. Mål sengen din og sørg for at du velger sengetøy som passer til denne størrelsen. Det er også lurt å tenke på hvilken dyne og pute du har, og sørge for at sengetøyet passer til dem også.

  4. Velg en farge og mønster du liker. Sengetøy kan bidra til å skape en hyggelig atmosfære i soverommet, så velg noe du liker. Det finnes mange forskjellige farger og mønstre å velge mellom, så det er viktig å finne noe som passer til din personlige stil.

  5. Tenk på årstiden. Det kan være lurt å ha forskjellig sengetøy for forskjellige årstider. Om sommeren kan du velge sengetøy som er lett og pustende, mens du om vinteren kan velge sengetøy som holder deg varm.

I tillegg til å velge riktig sengetøy, er det også viktig å huske på å bytte sengetøy regelmessig og å holde det rent og friskt. Med litt ekstra omtanke kan du skape en hyggelig og behagelig soveplass.

Princess er en av Norges største aktører innen interiør og hjemmetekstil med over 150 butikker over hele landet. Vi har et stort utvalg av sengesett, dyner og puter, håndklær, gardiner, pynteputer, pledd og pynt - alt du trenger for å skape et levende hjem. Klikk på linken og se hele utvalget.

Inspirerende bilder av sengetøy fra IKEA og andre merker

Se på disse inspirerende bildene av sengetøy fra IKEA og andre merker. Klikk på bildene for å se dem i større størrelse. Vær oppmerksom på at prisene som vises på bildene er fra Bulgaria, så for å få norske priser kan du gange dem med 5. Dette kan hjelpe deg å finne det perfekte sengetøysettet for å skape en hyggelig soveplass.

Eglo Carlton er en ekstremt populær lampekolleksjon som tilbyr et bredt spekter av belysningsløsninger for ethvert rom og enhver stil. Med sin elegante design og funksjonelle egenskaper har Carlton-serien raskt blitt en favoritt blant både profesjonelle interiørdesignere og vanlige forbrukere. (Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til...

Når det kommer til innredning av stuen, er belysning en viktig faktor for å skape riktig atmosfære og stemning. En riktig valgt taklampe kan gi stuen din et løft og bli et stilfullt og funksjonelt element i rommet. I denne artikkelen vil vi utforske ulike typer taklamper som passer perfekt til stuen. Liker du lampene i denne artikkelen, finner...

H&M HOME inviterer deg utendørs etter en lang innendørssesong. Feir varmen og lyset med ekspressive sommeressensielle som kan dekorere uterommet ditt, og gjør deg klar til den kommende sommerferien ved sjøen – alt i et univers av energi, vitalitet og glede.

Det er ingenting som kan forvandle atmosfæren i en spisestue mer enn en vakker lampe som svever elegant over spisebordet. Men hvor langt skal egentlig lampen henge for å skape den ideelle belysningen? Og hvilken lyspære bør du velge for å få den rette stemningen?

Når det kommer til soveromsmøbler, kan det være en utfordring å finne deler som matcher sømløst. Imidlertid har serien [Landscape] fra [AIKO] gjort det enkelt å skape en sammenhengende og rustikk stil på soverommet ditt. I denne artikkelen skal vi utforske det fantastiske blå garderobeskapet med speildører fra denne kolleksjonen, som ikke bare...