Hvordan velge riktig sengetøy for å skape en hyggelig soveplass

01.01.2023

Velge riktig sengetøy kan være avgjørende for å skape en hyggelig soveplass. Det finnes mange ting å tenke på når du skal velge sengetøy, og her er noen tips for å hjelpe deg å finne det perfekte settet:

  1. Velg riktig stoff. Det finnes mange forskjellige stoffer å velge mellom, fra bomull til silke og ull. Bomull er et populært valg fordi det er pustende og føles mykt mot huden. Silke kan være luksuriøst, men det kan være litt glatt og kaldt om natten. Ull er et godt valg for dem som fryser om natten, da det holder deg varm.

  2. Tenk på vaskbarhet. Det er viktig å vite hvordan sengetøyet ditt tåler vasking. Noen stoffer, som silke, krever spesiell behandling og kan ikke vaskes i vaskemaskin. Velg sengetøy som er enkelt å vedlikeholde og som tåler vasking i vaskemaskin.

  3. Velg riktig størrelse. Sørg for at sengetøyet passer til sengen din. Mål sengen din og sørg for at du velger sengetøy som passer til denne størrelsen. Det er også lurt å tenke på hvilken dyne og pute du har, og sørge for at sengetøyet passer til dem også.

  4. Velg en farge og mønster du liker. Sengetøy kan bidra til å skape en hyggelig atmosfære i soverommet, så velg noe du liker. Det finnes mange forskjellige farger og mønstre å velge mellom, så det er viktig å finne noe som passer til din personlige stil.

  5. Tenk på årstiden. Det kan være lurt å ha forskjellig sengetøy for forskjellige årstider. Om sommeren kan du velge sengetøy som er lett og pustende, mens du om vinteren kan velge sengetøy som holder deg varm.

I tillegg til å velge riktig sengetøy, er det også viktig å huske på å bytte sengetøy regelmessig og å holde det rent og friskt. Med litt ekstra omtanke kan du skape en hyggelig og behagelig soveplass.

Princess er en av Norges største aktører innen interiør og hjemmetekstil med over 150 butikker over hele landet. Vi har et stort utvalg av sengesett, dyner og puter, håndklær, gardiner, pynteputer, pledd og pynt - alt du trenger for å skape et levende hjem. Klikk på linken og se hele utvalget.

Inspirerende bilder av sengetøy fra IKEA og andre merker

Se på disse inspirerende bildene av sengetøy fra IKEA og andre merker. Klikk på bildene for å se dem i større størrelse. Vær oppmerksom på at prisene som vises på bildene er fra Bulgaria, så for å få norske priser kan du gange dem med 5. Dette kan hjelpe deg å finne det perfekte sengetøysettet for å skape en hyggelig soveplass.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.