Hvordan velge riktig sengetøy for å skape en hyggelig soveplass

01.01.2023

Velge riktig sengetøy kan være avgjørende for å skape en hyggelig soveplass. Det finnes mange ting å tenke på når du skal velge sengetøy, og her er noen tips for å hjelpe deg å finne det perfekte settet:

  1. Velg riktig stoff. Det finnes mange forskjellige stoffer å velge mellom, fra bomull til silke og ull. Bomull er et populært valg fordi det er pustende og føles mykt mot huden. Silke kan være luksuriøst, men det kan være litt glatt og kaldt om natten. Ull er et godt valg for dem som fryser om natten, da det holder deg varm.

  2. Tenk på vaskbarhet. Det er viktig å vite hvordan sengetøyet ditt tåler vasking. Noen stoffer, som silke, krever spesiell behandling og kan ikke vaskes i vaskemaskin. Velg sengetøy som er enkelt å vedlikeholde og som tåler vasking i vaskemaskin.

  3. Velg riktig størrelse. Sørg for at sengetøyet passer til sengen din. Mål sengen din og sørg for at du velger sengetøy som passer til denne størrelsen. Det er også lurt å tenke på hvilken dyne og pute du har, og sørge for at sengetøyet passer til dem også.

  4. Velg en farge og mønster du liker. Sengetøy kan bidra til å skape en hyggelig atmosfære i soverommet, så velg noe du liker. Det finnes mange forskjellige farger og mønstre å velge mellom, så det er viktig å finne noe som passer til din personlige stil.

  5. Tenk på årstiden. Det kan være lurt å ha forskjellig sengetøy for forskjellige årstider. Om sommeren kan du velge sengetøy som er lett og pustende, mens du om vinteren kan velge sengetøy som holder deg varm.

I tillegg til å velge riktig sengetøy, er det også viktig å huske på å bytte sengetøy regelmessig og å holde det rent og friskt. Med litt ekstra omtanke kan du skape en hyggelig og behagelig soveplass.

Princess er en av Norges største aktører innen interiør og hjemmetekstil med over 150 butikker over hele landet. Vi har et stort utvalg av sengesett, dyner og puter, håndklær, gardiner, pynteputer, pledd og pynt - alt du trenger for å skape et levende hjem. Klikk på linken og se hele utvalget.

Inspirerende bilder av sengetøy fra IKEA og andre merker

Se på disse inspirerende bildene av sengetøy fra IKEA og andre merker. Klikk på bildene for å se dem i større størrelse. Vær oppmerksom på at prisene som vises på bildene er fra Bulgaria, så for å få norske priser kan du gange dem med 5. Dette kan hjelpe deg å finne det perfekte sengetøysettet for å skape en hyggelig soveplass.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.