Hvordan velge riktig sengetøy for å skape en hyggelig soveplass

01.01.2023

Velge riktig sengetøy kan være avgjørende for å skape en hyggelig soveplass. Det finnes mange ting å tenke på når du skal velge sengetøy, og her er noen tips for å hjelpe deg å finne det perfekte settet:

  1. Velg riktig stoff. Det finnes mange forskjellige stoffer å velge mellom, fra bomull til silke og ull. Bomull er et populært valg fordi det er pustende og føles mykt mot huden. Silke kan være luksuriøst, men det kan være litt glatt og kaldt om natten. Ull er et godt valg for dem som fryser om natten, da det holder deg varm.

  2. Tenk på vaskbarhet. Det er viktig å vite hvordan sengetøyet ditt tåler vasking. Noen stoffer, som silke, krever spesiell behandling og kan ikke vaskes i vaskemaskin. Velg sengetøy som er enkelt å vedlikeholde og som tåler vasking i vaskemaskin.

  3. Velg riktig størrelse. Sørg for at sengetøyet passer til sengen din. Mål sengen din og sørg for at du velger sengetøy som passer til denne størrelsen. Det er også lurt å tenke på hvilken dyne og pute du har, og sørge for at sengetøyet passer til dem også.

  4. Velg en farge og mønster du liker. Sengetøy kan bidra til å skape en hyggelig atmosfære i soverommet, så velg noe du liker. Det finnes mange forskjellige farger og mønstre å velge mellom, så det er viktig å finne noe som passer til din personlige stil.

  5. Tenk på årstiden. Det kan være lurt å ha forskjellig sengetøy for forskjellige årstider. Om sommeren kan du velge sengetøy som er lett og pustende, mens du om vinteren kan velge sengetøy som holder deg varm.

I tillegg til å velge riktig sengetøy, er det også viktig å huske på å bytte sengetøy regelmessig og å holde det rent og friskt. Med litt ekstra omtanke kan du skape en hyggelig og behagelig soveplass.

Princess er en av Norges største aktører innen interiør og hjemmetekstil med over 150 butikker over hele landet. Vi har et stort utvalg av sengesett, dyner og puter, håndklær, gardiner, pynteputer, pledd og pynt - alt du trenger for å skape et levende hjem. Klikk på linken og se hele utvalget.

Inspirerende bilder av sengetøy fra IKEA og andre merker

Se på disse inspirerende bildene av sengetøy fra IKEA og andre merker. Klikk på bildene for å se dem i større størrelse. Vær oppmerksom på at prisene som vises på bildene er fra Bulgaria, så for å få norske priser kan du gange dem med 5. Dette kan hjelpe deg å finne det perfekte sengetøysettet for å skape en hyggelig soveplass.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...