Hvordan velge riktig sengetøy for å skape en hyggelig soveplass

01.01.2023

Velge riktig sengetøy kan være avgjørende for å skape en hyggelig soveplass. Det finnes mange ting å tenke på når du skal velge sengetøy, og her er noen tips for å hjelpe deg å finne det perfekte settet:

  1. Velg riktig stoff. Det finnes mange forskjellige stoffer å velge mellom, fra bomull til silke og ull. Bomull er et populært valg fordi det er pustende og føles mykt mot huden. Silke kan være luksuriøst, men det kan være litt glatt og kaldt om natten. Ull er et godt valg for dem som fryser om natten, da det holder deg varm.

  2. Tenk på vaskbarhet. Det er viktig å vite hvordan sengetøyet ditt tåler vasking. Noen stoffer, som silke, krever spesiell behandling og kan ikke vaskes i vaskemaskin. Velg sengetøy som er enkelt å vedlikeholde og som tåler vasking i vaskemaskin.

  3. Velg riktig størrelse. Sørg for at sengetøyet passer til sengen din. Mål sengen din og sørg for at du velger sengetøy som passer til denne størrelsen. Det er også lurt å tenke på hvilken dyne og pute du har, og sørge for at sengetøyet passer til dem også.

  4. Velg en farge og mønster du liker. Sengetøy kan bidra til å skape en hyggelig atmosfære i soverommet, så velg noe du liker. Det finnes mange forskjellige farger og mønstre å velge mellom, så det er viktig å finne noe som passer til din personlige stil.

  5. Tenk på årstiden. Det kan være lurt å ha forskjellig sengetøy for forskjellige årstider. Om sommeren kan du velge sengetøy som er lett og pustende, mens du om vinteren kan velge sengetøy som holder deg varm.

I tillegg til å velge riktig sengetøy, er det også viktig å huske på å bytte sengetøy regelmessig og å holde det rent og friskt. Med litt ekstra omtanke kan du skape en hyggelig og behagelig soveplass.

Princess er en av Norges største aktører innen interiør og hjemmetekstil med over 150 butikker over hele landet. Vi har et stort utvalg av sengesett, dyner og puter, håndklær, gardiner, pynteputer, pledd og pynt - alt du trenger for å skape et levende hjem. Klikk på linken og se hele utvalget.

Inspirerende bilder av sengetøy fra IKEA og andre merker

Se på disse inspirerende bildene av sengetøy fra IKEA og andre merker. Klikk på bildene for å se dem i større størrelse. Vær oppmerksom på at prisene som vises på bildene er fra Bulgaria, så for å få norske priser kan du gange dem med 5. Dette kan hjelpe deg å finne det perfekte sengetøysettet for å skape en hyggelig soveplass.

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

Hvert år nærmer vi oss den magiske juletiden, og Rusta har nok en gang åpnet dørene for et vell av juleglede og festlige tilbud. Med et spekter av juleprodukter, dekorasjoner og festlige påfunn ønsker Rusta å gjøre julen personlig og ekstra spesiell for alle.

"En nøytral gråaktig sort tone. Lekker kontrast til det meste for de som liker skape, mørke kontraster i interiøret. Kan benyttes til de fleste hvite toner, samt alle andre kulørte farger."

Årets Farge 2024 - Ønsketegn er en brun mystisk farge, som setter tonen for interiørtrenden i det kommende året. Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt, forteller kreativ leder Tale O. Henningsen.

SINARP/HASSLARP kjøkken i dype brunfarger fra IKEA er et unikt og håndlaget valg for de som ønsker å legge til et personlig preg i sitt kjøkken. Kombinasjonen av dype brunfarger på frontene kombinert med kanter i massivt tre gir et naturlig og eksklusivt utseende.

Julen er den tiden på året da vi samles med våre kjære, deler gleder og skaper minner som varer livet ut. Og i år, som alltid, er det IKEA som hjelper oss med å sette den rette stemningen for førjulstiden. Med den kommende VINTERFINT- og STRÅLA-kolleksjonen, vil IKEA lyse opp hjemmet ditt og hjelpe deg med å skape en magisk...