Hvordan velge den rette gulfargen for ditt soverom

28.12.2022

Gult soverom kan være en livlig og energigivende tillegg til hjemmet ditt. Gult er ofte assosiert med solen og lyset, og kan bidra til å skape en følelse av optimisme og lykke. Det er imidlertid viktig å huske at gule farger også kan være overveldende og til tider stressende, så det er viktig å velge den rette nyansen for ditt soverom.

Gult på soverommet er ikke det mest brukte, jeg har vanskelig for å finne bilder på telefonen min av gule soverom. Jeg har noen få "voksen" soverom og de går i sennepsgul veggfarge. Barnerom og ungdomsrom kan ha knallgule farger som du vil se i artikkelen.

Fordeler med gule farger:

 • Gult kan bidra til å skape en følelse av lykke og optimisme, noe som kan være spesielt viktig i et soverom der du tilbringer mye tid.
 • Gult kan bidra til å gjøre et rom mer lys og luftig, spesielt hvis det brukes i kombinasjon med lyse møbler og lys-kilde.
 • Gult kan også bidra til å skape en følelse av varme og komfort, noe som kan være perfekt for et soverom som du ønsker å være en oase fra hverdagen.

Ulemper med gule farger:

 • Gult kan være overveldende og til tider stressende, spesielt hvis det brukes i store mengder. Dette kan være spesielt sant for nyanser av gul som er veldig lys eller neonlys.
 • Gult kan også være vanskelig å kombinere med andre farger, spesielt hvis du velger en nyanse som er veldig kraftig.
 • Gult kan også være vanskelig å matche med møbler og tekstiler, så det kan være lurt å være litt forsiktig når du velger denne fargen for soverommet ditt.

Farger som passer godt til gult:

 • Blått er en god farge å kombinere med gul, spesielt hvis du velger en kjølig nyanse av blått. Dette kan bidra til å dempe den livlige følelsen som gul kan ha, og skape en mer avslappet og rolig atmosfære i soverommet ditt.
 • Grønt er også en god farge å kombinere med gul, spesielt hvis du velger en litt mørkere nyanse av grønt. Dette kan bidra til å balansere ut den livlige følelsen som gul kan ha, og skape en mer naturlig og avslappende atmosfære i soverommet ditt.
 • Lys grått er en god farge å kombinere med gul, spesielt hvis du velger en litt mørkere nyanse av gul. Dette kan bidra til å dempe den livlige følelsen som gul kan ha, og skape en mer avslappet og rolig atmosfære i soverommet ditt.

Nyanser av gult:

 • Sennepsgul er en litt mørkere gulfarge, og kan være en god mulighet hvis du vil ha en livlig farge i soverommet ditt uten at det blir for overveldende. Sennepsgul passer spesielt godt til kjøligere farger som blått og grønt, og kan skape en unik og interessant atmosfære i soverommet ditt.
 • Citrongul er en lys og lyst gulfarge, og kan være en god mulighet hvis du vil ha et soverom som føles lyst og energigivende. Citrongul passer spesielt godt til kjøligere farger som blått og grønt, og kan skape en følelse av lys og luftighet i soverommet ditt.
 • Beigegul er en litt mykere gulfarge, og kan være en god mulighet hvis du vil ha et soverom som føles avslappet og rolig. Beigegul passer spesielt godt til lysgrått og beige, og kan skape en myk og komfortabel atmosfære i soverommet ditt.

Det er viktig å huske at det å velge den rette gulfargen for soverommet ditt kan være en balanseakt. Gult kan være en livlig og energigivende farge, men det kan også være overveldende og til tider stressende. Derfor er det viktig å velge den rette nyansen for ditt soverom, og å kombinere den med andre farger som kan bidra til å dempe den livlige følelsen som gul kan ha.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.