Guttestrekers kunst: Nyskapende teknologi og unik stil

13.03.2023

Canon Norge kunngjorde nylig en banebrytende teknologi som gjør det mulig å skrive ut kunst i 40 lag. Dette betyr at fotografer og kunstnere nå kan produsere bilder med en utrolig dybde og dimensjonalitet.

Tidligere har tradisjonelle printere vært begrenset i evnen til å gjenskape dybde og tekstur i bilder. Dette har begrenset kunstnernes kreativitet og evne til å lage uttrykksfulle verk. Men nå har Canon utviklet en teknologi som har overvunnet denne begrensningen.

"Petter Grøndahl fra Gutestreker og Canons Henning Hagelund sjekker testprint av utsnitt før den endelige printjobben settes i gang."

Kunstnerduoen Petter Grøndahl og Christoffer Christensen, bedre kjent som Guttestreker, har gjort seg bemerket med sin samfunnsengasjerte og røffe tegnestil. Duoen har jobbet sammen siden 2015 og har siden den gang skapt en rekke bilder som er blitt deres varemerke.

Nå legges planer for en utstilling i New York, men først vil de vise frem sine taktile kunstverk på en utstilling i Grieghallen. Dette vil være første gang de viser frem denne teknikken for publikum.

Guttestreker tilbyr også tradisjonelle Fine Art print og print i fire dybder på transparent akryl. Petter Grøndahl legger imidlertid ikke skjul på at det er taktilt print som de liker best. Dette gir en utrolig fin effekt på de detaljrike tegningene, men det krever også mye arbeid å dele originalen inn i ulike lag.

Guttestrekers metoder og kreative prosesser er forankret i det de selv betegner som "illustrert filosofi". De har ingen formell kunstutdannelse, men dette har bidratt til en utradisjonell tilnærming til kunsten. Duoen er opptatt av å formidle samfunnskritiske budskap gjennom kunsten sin, og de utfordrer betrakterens syn på verden rundt oss.

Canon Arizonas nye teknologi vil definitivt være til stor hjelp for kunstnerne, men det er kunstnerduoens unike visjon og stil som gjør at deres verk er så ettertraktede og verdifulle. Deres samfunnsengasjement og kreative tilnærming til kunsten gjør at de skiller seg ut i mengden.

Guttestreker er et eksempel på hvordan kunst kan brukes som et verktøy for å formidle viktige budskap og utfordre samfunnet vi lever i. Deres unike tilnærming til kunsten og samfunnsengasjement har gjort dem til en av de mest spennende kunstnerduoene i dagens norske kunstscene.

Kunstverkene kan ses og kjøpes på deres nettsted guttestreker.com og i deres eget galleri i Oslo.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...

Foto: Guttestreker