Guttestrekers kunst: Nyskapende teknologi og unik stil

13.03.2023

Canon Norge kunngjorde nylig en banebrytende teknologi som gjør det mulig å skrive ut kunst i 40 lag. Dette betyr at fotografer og kunstnere nå kan produsere bilder med en utrolig dybde og dimensjonalitet.

Tidligere har tradisjonelle printere vært begrenset i evnen til å gjenskape dybde og tekstur i bilder. Dette har begrenset kunstnernes kreativitet og evne til å lage uttrykksfulle verk. Men nå har Canon utviklet en teknologi som har overvunnet denne begrensningen.

"Petter Grøndahl fra Gutestreker og Canons Henning Hagelund sjekker testprint av utsnitt før den endelige printjobben settes i gang."

Kunstnerduoen Petter Grøndahl og Christoffer Christensen, bedre kjent som Guttestreker, har gjort seg bemerket med sin samfunnsengasjerte og røffe tegnestil. Duoen har jobbet sammen siden 2015 og har siden den gang skapt en rekke bilder som er blitt deres varemerke.

Nå legges planer for en utstilling i New York, men først vil de vise frem sine taktile kunstverk på en utstilling i Grieghallen. Dette vil være første gang de viser frem denne teknikken for publikum.

Guttestreker tilbyr også tradisjonelle Fine Art print og print i fire dybder på transparent akryl. Petter Grøndahl legger imidlertid ikke skjul på at det er taktilt print som de liker best. Dette gir en utrolig fin effekt på de detaljrike tegningene, men det krever også mye arbeid å dele originalen inn i ulike lag.

Guttestrekers metoder og kreative prosesser er forankret i det de selv betegner som "illustrert filosofi". De har ingen formell kunstutdannelse, men dette har bidratt til en utradisjonell tilnærming til kunsten. Duoen er opptatt av å formidle samfunnskritiske budskap gjennom kunsten sin, og de utfordrer betrakterens syn på verden rundt oss.

Canon Arizonas nye teknologi vil definitivt være til stor hjelp for kunstnerne, men det er kunstnerduoens unike visjon og stil som gjør at deres verk er så ettertraktede og verdifulle. Deres samfunnsengasjement og kreative tilnærming til kunsten gjør at de skiller seg ut i mengden.

Guttestreker er et eksempel på hvordan kunst kan brukes som et verktøy for å formidle viktige budskap og utfordre samfunnet vi lever i. Deres unike tilnærming til kunsten og samfunnsengasjement har gjort dem til en av de mest spennende kunstnerduoene i dagens norske kunstscene.

Kunstverkene kan ses og kjøpes på deres nettsted guttestreker.com og i deres eget galleri i Oslo.

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

IKEA er kjent for å tilby kvalitetsprodukter til rimelige priser, og deres kjøkkenavdeling er intet unntak. Blant de mange kjøkkenmodellene som tilbys, er HAVSTORP, STENSUND og UPPLÖV i fargen beige. Men hva gjør disse kjøkkenene spesielle, og hvordan kan man dekorere dem for å fremheve deres beige farge og skape en estetisk tiltalende atmosfære?

"En frisk, gyllen rosatone. Dette er en farge som både hakket mørkere og mer gyllen rosafargen enn 2782 Deco Pink som mange kjenner. Friske fargesammensetninger får du ved å kikke på gylne grønntoner, eller mer dempede atmosfærer med våre gylne gråtoner. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull." NCS...

"En lys, dempet gyllen farge, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Raw Canvas 10961 fra Jotun er 3009-Y14R.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

Foto: Guttestreker