Guttestrekers kunst: Nyskapende teknologi og unik stil

13.03.2023

Canon Norge kunngjorde nylig en banebrytende teknologi som gjør det mulig å skrive ut kunst i 40 lag. Dette betyr at fotografer og kunstnere nå kan produsere bilder med en utrolig dybde og dimensjonalitet.

Tidligere har tradisjonelle printere vært begrenset i evnen til å gjenskape dybde og tekstur i bilder. Dette har begrenset kunstnernes kreativitet og evne til å lage uttrykksfulle verk. Men nå har Canon utviklet en teknologi som har overvunnet denne begrensningen.

"Petter Grøndahl fra Gutestreker og Canons Henning Hagelund sjekker testprint av utsnitt før den endelige printjobben settes i gang."

Kunstnerduoen Petter Grøndahl og Christoffer Christensen, bedre kjent som Guttestreker, har gjort seg bemerket med sin samfunnsengasjerte og røffe tegnestil. Duoen har jobbet sammen siden 2015 og har siden den gang skapt en rekke bilder som er blitt deres varemerke.

Nå legges planer for en utstilling i New York, men først vil de vise frem sine taktile kunstverk på en utstilling i Grieghallen. Dette vil være første gang de viser frem denne teknikken for publikum.

Guttestreker tilbyr også tradisjonelle Fine Art print og print i fire dybder på transparent akryl. Petter Grøndahl legger imidlertid ikke skjul på at det er taktilt print som de liker best. Dette gir en utrolig fin effekt på de detaljrike tegningene, men det krever også mye arbeid å dele originalen inn i ulike lag.

Guttestrekers metoder og kreative prosesser er forankret i det de selv betegner som "illustrert filosofi". De har ingen formell kunstutdannelse, men dette har bidratt til en utradisjonell tilnærming til kunsten. Duoen er opptatt av å formidle samfunnskritiske budskap gjennom kunsten sin, og de utfordrer betrakterens syn på verden rundt oss.

Canon Arizonas nye teknologi vil definitivt være til stor hjelp for kunstnerne, men det er kunstnerduoens unike visjon og stil som gjør at deres verk er så ettertraktede og verdifulle. Deres samfunnsengasjement og kreative tilnærming til kunsten gjør at de skiller seg ut i mengden.

Guttestreker er et eksempel på hvordan kunst kan brukes som et verktøy for å formidle viktige budskap og utfordre samfunnet vi lever i. Deres unike tilnærming til kunsten og samfunnsengasjement har gjort dem til en av de mest spennende kunstnerduoene i dagens norske kunstscene.

Kunstverkene kan ses og kjøpes på deres nettsted guttestreker.com og i deres eget galleri i Oslo.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.

Foto: Guttestreker