Guttestrekers kunst: Nyskapende teknologi og unik stil

13.03.2023

Canon Norge kunngjorde nylig en banebrytende teknologi som gjør det mulig å skrive ut kunst i 40 lag. Dette betyr at fotografer og kunstnere nå kan produsere bilder med en utrolig dybde og dimensjonalitet.

Tidligere har tradisjonelle printere vært begrenset i evnen til å gjenskape dybde og tekstur i bilder. Dette har begrenset kunstnernes kreativitet og evne til å lage uttrykksfulle verk. Men nå har Canon utviklet en teknologi som har overvunnet denne begrensningen.

"Petter Grøndahl fra Gutestreker og Canons Henning Hagelund sjekker testprint av utsnitt før den endelige printjobben settes i gang."

Kunstnerduoen Petter Grøndahl og Christoffer Christensen, bedre kjent som Guttestreker, har gjort seg bemerket med sin samfunnsengasjerte og røffe tegnestil. Duoen har jobbet sammen siden 2015 og har siden den gang skapt en rekke bilder som er blitt deres varemerke.

Nå legges planer for en utstilling i New York, men først vil de vise frem sine taktile kunstverk på en utstilling i Grieghallen. Dette vil være første gang de viser frem denne teknikken for publikum.

Guttestreker tilbyr også tradisjonelle Fine Art print og print i fire dybder på transparent akryl. Petter Grøndahl legger imidlertid ikke skjul på at det er taktilt print som de liker best. Dette gir en utrolig fin effekt på de detaljrike tegningene, men det krever også mye arbeid å dele originalen inn i ulike lag.

Guttestrekers metoder og kreative prosesser er forankret i det de selv betegner som "illustrert filosofi". De har ingen formell kunstutdannelse, men dette har bidratt til en utradisjonell tilnærming til kunsten. Duoen er opptatt av å formidle samfunnskritiske budskap gjennom kunsten sin, og de utfordrer betrakterens syn på verden rundt oss.

Canon Arizonas nye teknologi vil definitivt være til stor hjelp for kunstnerne, men det er kunstnerduoens unike visjon og stil som gjør at deres verk er så ettertraktede og verdifulle. Deres samfunnsengasjement og kreative tilnærming til kunsten gjør at de skiller seg ut i mengden.

Guttestreker er et eksempel på hvordan kunst kan brukes som et verktøy for å formidle viktige budskap og utfordre samfunnet vi lever i. Deres unike tilnærming til kunsten og samfunnsengasjement har gjort dem til en av de mest spennende kunstnerduoene i dagens norske kunstscene.

Kunstverkene kan ses og kjøpes på deres nettsted guttestreker.com og i deres eget galleri i Oslo.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

Foto: Guttestreker