Grønt kjøkken - Inspirasjon fra flere kjøkkenmodeller

13.01.2023

Grønn farge skal ifølge eksperter være bra fordi grønn bringer tanker til naturen, harmoni, helse og ikke minst ro. Det høres fantastisk ut, men du ser ikke mange kjøkken i grønt der ute i butikkene, det er ikke den vanligste fargen å ha i kjøkkeninnredningen. Her legger jeg ut de jeg har funnet, vi kjenner alle til BODBYN mørkegrønn fra IKEA, jeg legger ut litt info om alle kjøkkenene og linker hvis du vil se flere bilder og videoer av dem.

Grønne kjøkken fra IKEA

IKEA har to kjøkkenmodeller som går i grønt, den ene er selvfølgelig BODBYN mørkegrønn, men så har vi også BODARP som går mer i grågrønt. Det jeg har lært i alle disse årene med å filme kjøkken er at belysning har en enorm innvirkning på hvordan farge oppfattes, spesielt BODBYN, du ser det på bildene jeg legger ut under.

Her ser vi IKEA BODBYN i mørkegrønn farge, som du kan se oppleves fargen forskjellig ut bilde for bilde, avhengig av lys og vinkel. Dette kjøkkenet må oppleves live før du kjøper slik at du ikke blir overrasket over hvor mørkt og hvor lyst det kan se ut samtidig. Her finner du alle IKEA kjøkken som vi har filmet.

Her ser vi IKEA BODARP i grågrønn farge, som du ser oppleves fargen forskjellig bilde for bilde, avhengig av lys og vinkel. Grønnfargen matcher godt med skinnhåndtak, som er vanlig å se på IKEA. De grågrønne dørene harmonerer også godt med ASKERSUND i mørk eik, som du kan se på et par av bildene under. Bare fordi du velger grønne kjøkkenskap betyr ikke det at du trenger å ha alle kjøkkendørene i samme farge.

Her ser vi på et kjøkken fra AUBO, Nordic heter serien, dette kjøkkenet er fantastisk å se på med sine gullfargede kjøkkenhåndtak som passer perfekt til den grågrønne fargen. Her finner du alle AUBO kjøkken som vi har filmet.

Lysegrønt kjøkken

For de som liker lysegrønne kjøkken så er dette kjøkkenet perfekt for deg. Dette kjøkkenet går i en rustikk stil med moderne Gorenje hvitevarer i en rustikk stil, slik at det harmonerer godt. Dette kjøkkenet heter Zandiara og det er tysk kvalitet, filmet på Mömax i Bulgaria av alle steder i verden.

Grønt kjøkken sammendrag

Grønne kjøkken finnes i mange forskjellige modeller, som du kan se på bildene over. Uansett hvilken stil du er ute etter, er det alltid en grønnfarge å velge mellom hos kjøkkenleverandørene, i verste fall må du male dine egne kjøkkendører i akkurat den grønnfargen du er ute etter.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...