Grønne vegger for et rolig soverom

20.01.2023

Grønne vegger kan være en flott måte å legge til litt farge og liv i soverommet ditt. Fargen grønt er ofte knyttet til naturen og kan hjelpe deg med å føle deg mer avslappet og rolig, noe som kan være svært nyttig når du prøver å sovne om natten.

Flere måter å bruke grønn farge i soverommet

Det finnes flere måter å bruke grønn farge på veggene dine. Du kan velge å male hele rommet i en grønn nyanse, eller du kan velge å bruke grønn som accentfarge og kombinere den med andre farger for å skape et mer interessant utseende.

Hvis du velger å male hele rommet i en grønn nyanse, er det viktig å velge en farge som passer til rommet ditt og din personlighet. Mørkere nyanser av grønt kan være litt mer dramatiske og kan legge til en følelse av varme og intimitet i rommet. Lysere nyanser av grønt kan være mer avslappende og vil bidra til å åpne opp rommet.

Bruk grønn som accentfarge for interessante elementer

En annen måte å bruke grønn farge på veggene dine er ved å bruke den som en accentfarge. Dette kan gjøres ved å velge en grønn nyanse som kontrasterer med hovedfargen i rommet, eller ved å male en enkel vegg eller to i grønn farge. Dette kan hjelpe til å legge til et interessant element i rommet og kan også være en god måte å fremheve spesielle elementer i rommet, som et maleri eller et stykke møbler.

Velg riktig nyanse for ditt roms personlighet og stil

Det finnes mange forskjellige nyanser av grønt som du kan velge mellom når du skal male veggene dine. Her er noen av de mest populære grønne nyansene og hva de kan tilføre til rommet ditt:

Farge: Sage grønn
Farge: Sjøgrønn
Farge: Olivengrønn
Farge: Grønn te
Farge: Kelly grønn
  • Sage grønn: Denne nyansen av grønt er svært rolig og avslappende. Den er ofte beskrevet som "mellomgrønn" og kan være en god idé å bruke i soverommet for å skape en følelse av ro og harmoni.

  • Sjøgrønn: Denne nyansen av grønt er svært frisk og vital. Den er ofte beskrevet som "lysegrønn" og kan bidra til å åpne opp rommet og gi det et mer luftig utseende. Sjøgrønn kan være en god idé å bruke i soverommet hvis du ønsker å skape en følelse av energi og fornyelse.

  • Olivengrønn: Denne nyansen av grønt har en varm og intim følelse. Den er ofte beskrevet som "mørkegrønn" og kan legge til en følelse av varme og komfort i rommet. Olivengrønn kan være en god idé å bruke i soverommet hvis du ønsker å skape en følelse av ro og trygghet.

  • Grønn te: Denne nyansen av grønt har en svært beroligende effekt. Den er ofte beskrevet som "duskgrønn" og kan bidra til å skape en følelse av ro og avslapning i rommet. Grønn te kan være en god idé å bruke i soverommet hvis du ønsker å skape en følelse av harmoni og velvære.

  • Kelly grønn: Denne nyansen av grønt er svært frisk og munter. Den er ofte beskrevet som "klar grønn" og kan bidra til å gi rommet et energisk og livlig utseende. Kelly grønn kan være en god idé å bruke i soverommet hvis du ønsker å skape en følelse av energi og fornyelse.

Vær oppmerksom på at det er viktig å vurdere hvordan lyset i rommet vil påvirke fargen du velger, og å teste ut ulike nyanser før du velger den endelige fargen. I linken under finner du alle Jotuns fargepaletter, de har en grønn fargepalett der.

Grønne vegger for bedre søvn og liv i soverommet - En sammendrag

I sammendrag, grønne vegger kan være en flott måte å legge til litt farge og liv i soverommet ditt. Fargen grønt er ofte knyttet til naturen og kan hjelpe deg med å føle deg mer avslappet og rolig. Du kan velge å male hele rommet i en grønn nyanse, eller bruke den som en accentfarge for å skape et interessant utseende. Det er viktig å velge en farge som passer til rommet ditt og din personlighet, og å vurdere hvordan fargen vil påvirke din evne til å sovne.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.