Grått med et hint av farge: Oppdag de rolige og vakre dunkle pastellfargene

02.03.2023
Foto: Fargerike
Foto: Fargerike

– Etter mange år med helt lyse vegger, tok gråtonene over for noen år siden. Nå velger vi farger igjen, men denne gangen er det farger med et grå-slør, såkalte dunkle pasteller, sier Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

De dunkle pastellene er rolige, vakre og har litt farge.

– Dette er farger som gir oss ro og skaper en harmonisk atmosfære, enten de er rødaktig, blåaktig eller grønnaktig i tonen.

Foto: Fargerike. Aftentur FR1365
Foto: Fargerike. Aftentur FR1365

Lun og lilla: Aftentur FR1365 er en av våre absolutt mest valgte farger. Det er en lun og vakker lilla-tone som går spesielt godt til naturmaterialer som eikeparkett, keramikk og lær. I dette litt mystiske landskapet, vil du finne en avslappet stemning, hvor den gode og nære samtalen kan finne sted. Velg litt grønt eller noen detaljer i sort, om du ønsker en ekstra dybde.

Foto: Fargerike
Foto: Fargerike
Foto: Fargerike. Timian FR1355
Foto: Fargerike. Timian FR1355

Det var en gang: De grønne fargene har festet grepet de siste årene, og hvor innbydende er det vel ikke å komme inn i en dus, grønn gang? Man føler seg omsluttet av fargen, og likevel tar den ikke all oppmerksomhet. Timian FR1335 er en av storfavorittene i Fargerike, og blar vi litt på Instagram, finner vi den igjen på alt fra stuevegger til hytte-soverom. Følg Fargerike på Instagram, da vel!

Foto: Fargerike
Foto: Fargerike
Foto: Fargerike. Pastelldrøm FR1328
Foto: Fargerike. Pastelldrøm FR1328

Ro ned: I de store og åpne landskapene som vi ofte finner i moderne hjem, er det deilig å dempe og roe det ned. Er ikke det grønne helt deg, så vil nok fargen Pastelldrøm FR1328 gi en perfekt ro. Den er nesten som en foundation. Dempet og dekkende gir den en helhet til de store flatene. Som Aftentur er den perfekt sammen med naturmaterialer, men som alle pasteller finner den fort en litt moderne melodi sammen med sort, gull og hvitt.

Foto: Fargerike
Foto: Fargerike

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.