Grått med et hint av farge: Oppdag de rolige og vakre dunkle pastellfargene

02.03.2023
Foto: Fargerike
Foto: Fargerike

– Etter mange år med helt lyse vegger, tok gråtonene over for noen år siden. Nå velger vi farger igjen, men denne gangen er det farger med et grå-slør, såkalte dunkle pasteller, sier Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

De dunkle pastellene er rolige, vakre og har litt farge.

– Dette er farger som gir oss ro og skaper en harmonisk atmosfære, enten de er rødaktig, blåaktig eller grønnaktig i tonen.

Foto: Fargerike. Aftentur FR1365
Foto: Fargerike. Aftentur FR1365

Lun og lilla: Aftentur FR1365 er en av våre absolutt mest valgte farger. Det er en lun og vakker lilla-tone som går spesielt godt til naturmaterialer som eikeparkett, keramikk og lær. I dette litt mystiske landskapet, vil du finne en avslappet stemning, hvor den gode og nære samtalen kan finne sted. Velg litt grønt eller noen detaljer i sort, om du ønsker en ekstra dybde.

Foto: Fargerike
Foto: Fargerike
Foto: Fargerike. Timian FR1355
Foto: Fargerike. Timian FR1355

Det var en gang: De grønne fargene har festet grepet de siste årene, og hvor innbydende er det vel ikke å komme inn i en dus, grønn gang? Man føler seg omsluttet av fargen, og likevel tar den ikke all oppmerksomhet. Timian FR1335 er en av storfavorittene i Fargerike, og blar vi litt på Instagram, finner vi den igjen på alt fra stuevegger til hytte-soverom. Følg Fargerike på Instagram, da vel!

Foto: Fargerike
Foto: Fargerike
Foto: Fargerike. Pastelldrøm FR1328
Foto: Fargerike. Pastelldrøm FR1328

Ro ned: I de store og åpne landskapene som vi ofte finner i moderne hjem, er det deilig å dempe og roe det ned. Er ikke det grønne helt deg, så vil nok fargen Pastelldrøm FR1328 gi en perfekt ro. Den er nesten som en foundation. Dempet og dekkende gir den en helhet til de store flatene. Som Aftentur er den perfekt sammen med naturmaterialer, men som alle pasteller finner den fort en litt moderne melodi sammen med sort, gull og hvitt.

Foto: Fargerike
Foto: Fargerike

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...