Grått med et hint av farge: Oppdag de rolige og vakre dunkle pastellfargene

02.03.2023
Foto: Fargerike
Foto: Fargerike

– Etter mange år med helt lyse vegger, tok gråtonene over for noen år siden. Nå velger vi farger igjen, men denne gangen er det farger med et grå-slør, såkalte dunkle pasteller, sier Tale Olivia Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

De dunkle pastellene er rolige, vakre og har litt farge.

– Dette er farger som gir oss ro og skaper en harmonisk atmosfære, enten de er rødaktig, blåaktig eller grønnaktig i tonen.

Foto: Fargerike. Aftentur FR1365
Foto: Fargerike. Aftentur FR1365

Lun og lilla: Aftentur FR1365 er en av våre absolutt mest valgte farger. Det er en lun og vakker lilla-tone som går spesielt godt til naturmaterialer som eikeparkett, keramikk og lær. I dette litt mystiske landskapet, vil du finne en avslappet stemning, hvor den gode og nære samtalen kan finne sted. Velg litt grønt eller noen detaljer i sort, om du ønsker en ekstra dybde.

Foto: Fargerike
Foto: Fargerike
Foto: Fargerike. Timian FR1355
Foto: Fargerike. Timian FR1355

Det var en gang: De grønne fargene har festet grepet de siste årene, og hvor innbydende er det vel ikke å komme inn i en dus, grønn gang? Man føler seg omsluttet av fargen, og likevel tar den ikke all oppmerksomhet. Timian FR1335 er en av storfavorittene i Fargerike, og blar vi litt på Instagram, finner vi den igjen på alt fra stuevegger til hytte-soverom. Følg Fargerike på Instagram, da vel!

Foto: Fargerike
Foto: Fargerike
Foto: Fargerike. Pastelldrøm FR1328
Foto: Fargerike. Pastelldrøm FR1328

Ro ned: I de store og åpne landskapene som vi ofte finner i moderne hjem, er det deilig å dempe og roe det ned. Er ikke det grønne helt deg, så vil nok fargen Pastelldrøm FR1328 gi en perfekt ro. Den er nesten som en foundation. Dempet og dekkende gir den en helhet til de store flatene. Som Aftentur er den perfekt sammen med naturmaterialer, men som alle pasteller finner den fort en litt moderne melodi sammen med sort, gull og hvitt.

Foto: Fargerike
Foto: Fargerike

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...