Funksjonell og estetisk åpen kjøkkenløsning

16.01.2023

Innredning av stuen med en åpen kjøkkenløsning kan være en utfordring, men også en spennende mulighet for å skape et moderne og funksjonelt hjem. En slik løsning gir en økt følelse av åpenhet og samhørighet mellom kjøkkenet og stuen, samtidig som det gir muligheter for å vise frem kjøkkenet som en del av boligens estetiske interiør.

Vi har filmet mange åpne kjøkkenløsninger på IKEA, så alle bildene i denne artikkelen kommer fra forskjellige IKEA-butikker.

Velg riktige farger og møbler for åpen kjøkkenløsning

Det første trinnet i å innrede en stue med åpen kjøkkenløsning er å velge riktig fargepalett. For å skape en harmonisk overgang mellom kjøkkenet og stuen, bør fargene være nært beslektet. Velg for eksempel en lys grå farge på veggene i stuen, og en mørkere grå farge på kjøkkenet for å skape et stilfullt kontrast.

Et annet viktig aspekt ved innredning av stue med åpen kjøkkenløsning er valg av møbler. Velg møbler som er i harmoni med kjøkkenet, samtidig som de passer inn i stuen. En stor sofa i stuen kan være et godt valg for å skape en koselig atmosfære, mens et spisebord med matchende stoler kan fungere som en overgang mellom kjøkkenet og stuen.

Belysning som setter stemningen i åpen stue-kjøkkenløsning

Belysning er også viktig for å skape en god atmosfære i en stue med åpen kjøkkenløsning. Velg en kombinasjon av direkte og indirekte belysning for å skape et godt lys i hele rommet. Plasser for eksempel spotlights over kjøkkenbenken og bruk pendellamper over spisebordet for å skape et hyggelig lys.

Personlige detaljer som gir åpen kjøkkenløsning et unikt preg

Til slutt, legg til noen personlige detaljer som planter, kunst og tekstiler for å gi rommet en unik touch. Dette kan være et vakkert tekstil som et pledd eller et unikt kunstverk på veggen.

En åpen kjøkkenløsning kan være en utfordring, men med riktig fargevalg, møbler, belysning og personlige detaljer kan du skape et moderne og funksjonelt hjem som vil imponere dine gjester. Lykke til med å innrede din egen stue med åpen kjøkkenløsning!

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.