Funksjonell og estetisk åpen kjøkkenløsning

16.01.2023

Innredning av stuen med en åpen kjøkkenløsning kan være en utfordring, men også en spennende mulighet for å skape et moderne og funksjonelt hjem. En slik løsning gir en økt følelse av åpenhet og samhørighet mellom kjøkkenet og stuen, samtidig som det gir muligheter for å vise frem kjøkkenet som en del av boligens estetiske interiør.

Vi har filmet mange åpne kjøkkenløsninger på IKEA, så alle bildene i denne artikkelen kommer fra forskjellige IKEA-butikker.

Velg riktige farger og møbler for åpen kjøkkenløsning

Det første trinnet i å innrede en stue med åpen kjøkkenløsning er å velge riktig fargepalett. For å skape en harmonisk overgang mellom kjøkkenet og stuen, bør fargene være nært beslektet. Velg for eksempel en lys grå farge på veggene i stuen, og en mørkere grå farge på kjøkkenet for å skape et stilfullt kontrast.

Et annet viktig aspekt ved innredning av stue med åpen kjøkkenløsning er valg av møbler. Velg møbler som er i harmoni med kjøkkenet, samtidig som de passer inn i stuen. En stor sofa i stuen kan være et godt valg for å skape en koselig atmosfære, mens et spisebord med matchende stoler kan fungere som en overgang mellom kjøkkenet og stuen.

Belysning som setter stemningen i åpen stue-kjøkkenløsning

Belysning er også viktig for å skape en god atmosfære i en stue med åpen kjøkkenløsning. Velg en kombinasjon av direkte og indirekte belysning for å skape et godt lys i hele rommet. Plasser for eksempel spotlights over kjøkkenbenken og bruk pendellamper over spisebordet for å skape et hyggelig lys.

Personlige detaljer som gir åpen kjøkkenløsning et unikt preg

Til slutt, legg til noen personlige detaljer som planter, kunst og tekstiler for å gi rommet en unik touch. Dette kan være et vakkert tekstil som et pledd eller et unikt kunstverk på veggen.

En åpen kjøkkenløsning kan være en utfordring, men med riktig fargevalg, møbler, belysning og personlige detaljer kan du skape et moderne og funksjonelt hjem som vil imponere dine gjester. Lykke til med å innrede din egen stue med åpen kjøkkenløsning!

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

Hvert år nærmer vi oss den magiske juletiden, og Rusta har nok en gang åpnet dørene for et vell av juleglede og festlige tilbud. Med et spekter av juleprodukter, dekorasjoner og festlige påfunn ønsker Rusta å gjøre julen personlig og ekstra spesiell for alle.

"En nøytral gråaktig sort tone. Lekker kontrast til det meste for de som liker skape, mørke kontraster i interiøret. Kan benyttes til de fleste hvite toner, samt alle andre kulørte farger."

Årets Farge 2024 - Ønsketegn er en brun mystisk farge, som setter tonen for interiørtrenden i det kommende året. Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt, forteller kreativ leder Tale O. Henningsen.

SINARP/HASSLARP kjøkken i dype brunfarger fra IKEA er et unikt og håndlaget valg for de som ønsker å legge til et personlig preg i sitt kjøkken. Kombinasjonen av dype brunfarger på frontene kombinert med kanter i massivt tre gir et naturlig og eksklusivt utseende.

Julen er den tiden på året da vi samles med våre kjære, deler gleder og skaper minner som varer livet ut. Og i år, som alltid, er det IKEA som hjelper oss med å sette den rette stemningen for førjulstiden. Med den kommende VINTERFINT- og STRÅLA-kolleksjonen, vil IKEA lyse opp hjemmet ditt og hjelpe deg med å skape en magisk...