Funksjonell og estetisk åpen kjøkkenløsning

16.01.2023

Innredning av stuen med en åpen kjøkkenløsning kan være en utfordring, men også en spennende mulighet for å skape et moderne og funksjonelt hjem. En slik løsning gir en økt følelse av åpenhet og samhørighet mellom kjøkkenet og stuen, samtidig som det gir muligheter for å vise frem kjøkkenet som en del av boligens estetiske interiør.

Vi har filmet mange åpne kjøkkenløsninger på IKEA, så alle bildene i denne artikkelen kommer fra forskjellige IKEA-butikker.

Velg riktige farger og møbler for åpen kjøkkenløsning

Det første trinnet i å innrede en stue med åpen kjøkkenløsning er å velge riktig fargepalett. For å skape en harmonisk overgang mellom kjøkkenet og stuen, bør fargene være nært beslektet. Velg for eksempel en lys grå farge på veggene i stuen, og en mørkere grå farge på kjøkkenet for å skape et stilfullt kontrast.

Et annet viktig aspekt ved innredning av stue med åpen kjøkkenløsning er valg av møbler. Velg møbler som er i harmoni med kjøkkenet, samtidig som de passer inn i stuen. En stor sofa i stuen kan være et godt valg for å skape en koselig atmosfære, mens et spisebord med matchende stoler kan fungere som en overgang mellom kjøkkenet og stuen.

Belysning som setter stemningen i åpen stue-kjøkkenløsning

Belysning er også viktig for å skape en god atmosfære i en stue med åpen kjøkkenløsning. Velg en kombinasjon av direkte og indirekte belysning for å skape et godt lys i hele rommet. Plasser for eksempel spotlights over kjøkkenbenken og bruk pendellamper over spisebordet for å skape et hyggelig lys.

Personlige detaljer som gir åpen kjøkkenløsning et unikt preg

Til slutt, legg til noen personlige detaljer som planter, kunst og tekstiler for å gi rommet en unik touch. Dette kan være et vakkert tekstil som et pledd eller et unikt kunstverk på veggen.

En åpen kjøkkenløsning kan være en utfordring, men med riktig fargevalg, møbler, belysning og personlige detaljer kan du skape et moderne og funksjonelt hjem som vil imponere dine gjester. Lykke til med å innrede din egen stue med åpen kjøkkenløsning!

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.