Fordelene med glassplater på kjøkkenet

14.01.2023

Glassplater på kjøkkenet er et populært valg for mange som ønsker å legge til et stilfullt og moderne preg i kjøkkenet sitt. Det finnes flere fordeler med å velge glassplater over kjøkkenbenken, og det er enkelte ting å vurdere når man skal velge et glassplate til kjøkkenet.

Enkel vedlikehold

En av de største fordelene med glassplater er at de er enkle å vedlikeholde. Glass er nemlig enkel å tørke av og holder seg også rent og hygienisk over tid. Glassplatene er også motstandsdyktige mot flekker, noe som gjør at det ikke er så lett å se skitt og fett på platene. Dette kan være spesielt fordelaktig hvis man har en trafikkert kjøkkenbenk som ofte blir brukt til matlaging.

En annen fordel med glassplater er at de er fleksible når det kommer til design. Glassplater kan komme i ulike mønstre, bilder og farger, som passer til ulike kjøkkenstiler. Det finnes et bredt utvalg av design å velge mellom, fra klassiske og enkle mønstre til mer moderne og kreative bilder. Dette gir mulighet for å skreddersy kjøkkenet ditt til din personlige stil og å få det akkurat slik du ønsker.

Langvarig kvalitet: Hvordan glassplater tåler daglig bruk og høye temperaturer

I tillegg til å være enkel å vedlikeholde og fleksibel når det kommer til design, er glassplater også veldig slitesterke. Glass er et sterkt materiale som tåler mye belastning, og glassplater på kjøkkenet vil tåle å bli brukt mye over tid. De kan også tåle høye temperaturer, noe som kan være nyttig hvis man ofte lager mat med høye temperaturer på kjøkkenet.

Det er imidlertid noen ting å vurdere når man skal velge et glassplate til kjøkkenet. Glass kan være litt mer skjørt enn andre materialer, så det er viktig å sørge for at glassplaten er laget av høy kvalitet og tåler daglig bruk på kjøkkenet. Det kan også være verdt å vurdere om glassplaten er motstandsdyktig mot fukt, da dette kan være et problem i kjøkkenet.

Lysoverflate: hvorfor glassplater øker trivselen og arbeidskomforten i kjøkkenet

Det er også verdt å nevne at glassplater kan være et godt valg for deg som ønsker å øke lysgjennomgangen i kjøkkenet. Glassplater gir en flott, jevn og transparent overflate som gir et godt lys i kjøkkenet. Dette kan bidra til å øke trivselen og arbeidskomforten i kjøkkenet, samt gjøre det lettere å se hva som skjer på kjøkkenbenken.

Miljøvennlig alternativ

En annen fordel ved glassplater er at de kan være et godt valg for deg som ønsker å være mer miljøvennlig. Glass er et resirkulerbart materiale som kan brukes om og om igjen. Det betyr at når glassplaten trenger å byttes ut, kan dette materialet gjenvinnes og brukes igjen, i stedet for å ende som søppel.

Sammendraget: Glassplater er et populært valg for mange kjøkken designere, det er enkel å vedlikeholde og har et bredt utvalg av design å velge mellom, fra klassiske til moderne. Det er også slitesterke, motstandsdyktige mot flekker og mot høye temperaturer, gir god lysgjennomgang, og er miljøvennlig materiale. Men det er viktig å vurdere om platene er motstandsdyktige mot fukt og om de er laget av høy kvalitet for å tåle daglig bruk.

Her er et bildegalleri med kjøkkenbilder av glassplater som jeg tror du vil finne interessant, inspirasjonsbilder kan man aldri få nok av. Som du ser på bildene er det mange muligheter, kanskje du vil ha ensfarge, mønster, blomst, ja det er noe for enhver smak.

Alle bildene i denne artikkelen er fotografert av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.