Fordelene med glassplater på kjøkkenet

14.01.2023

Glassplater på kjøkkenet er et populært valg for mange som ønsker å legge til et stilfullt og moderne preg i kjøkkenet sitt. Det finnes flere fordeler med å velge glassplater over kjøkkenbenken, og det er enkelte ting å vurdere når man skal velge et glassplate til kjøkkenet.

Enkel vedlikehold

En av de største fordelene med glassplater er at de er enkle å vedlikeholde. Glass er nemlig enkel å tørke av og holder seg også rent og hygienisk over tid. Glassplatene er også motstandsdyktige mot flekker, noe som gjør at det ikke er så lett å se skitt og fett på platene. Dette kan være spesielt fordelaktig hvis man har en trafikkert kjøkkenbenk som ofte blir brukt til matlaging.

En annen fordel med glassplater er at de er fleksible når det kommer til design. Glassplater kan komme i ulike mønstre, bilder og farger, som passer til ulike kjøkkenstiler. Det finnes et bredt utvalg av design å velge mellom, fra klassiske og enkle mønstre til mer moderne og kreative bilder. Dette gir mulighet for å skreddersy kjøkkenet ditt til din personlige stil og å få det akkurat slik du ønsker.

Langvarig kvalitet: Hvordan glassplater tåler daglig bruk og høye temperaturer

I tillegg til å være enkel å vedlikeholde og fleksibel når det kommer til design, er glassplater også veldig slitesterke. Glass er et sterkt materiale som tåler mye belastning, og glassplater på kjøkkenet vil tåle å bli brukt mye over tid. De kan også tåle høye temperaturer, noe som kan være nyttig hvis man ofte lager mat med høye temperaturer på kjøkkenet.

Det er imidlertid noen ting å vurdere når man skal velge et glassplate til kjøkkenet. Glass kan være litt mer skjørt enn andre materialer, så det er viktig å sørge for at glassplaten er laget av høy kvalitet og tåler daglig bruk på kjøkkenet. Det kan også være verdt å vurdere om glassplaten er motstandsdyktig mot fukt, da dette kan være et problem i kjøkkenet.

Lysoverflate: hvorfor glassplater øker trivselen og arbeidskomforten i kjøkkenet

Det er også verdt å nevne at glassplater kan være et godt valg for deg som ønsker å øke lysgjennomgangen i kjøkkenet. Glassplater gir en flott, jevn og transparent overflate som gir et godt lys i kjøkkenet. Dette kan bidra til å øke trivselen og arbeidskomforten i kjøkkenet, samt gjøre det lettere å se hva som skjer på kjøkkenbenken.

Miljøvennlig alternativ

En annen fordel ved glassplater er at de kan være et godt valg for deg som ønsker å være mer miljøvennlig. Glass er et resirkulerbart materiale som kan brukes om og om igjen. Det betyr at når glassplaten trenger å byttes ut, kan dette materialet gjenvinnes og brukes igjen, i stedet for å ende som søppel.

Sammendraget: Glassplater er et populært valg for mange kjøkken designere, det er enkel å vedlikeholde og har et bredt utvalg av design å velge mellom, fra klassiske til moderne. Det er også slitesterke, motstandsdyktige mot flekker og mot høye temperaturer, gir god lysgjennomgang, og er miljøvennlig materiale. Men det er viktig å vurdere om platene er motstandsdyktige mot fukt og om de er laget av høy kvalitet for å tåle daglig bruk.

Her er et bildegalleri med kjøkkenbilder av glassplater som jeg tror du vil finne interessant, inspirasjonsbilder kan man aldri få nok av. Som du ser på bildene er det mange muligheter, kanskje du vil ha ensfarge, mønster, blomst, ja det er noe for enhver smak.

Alle bildene i denne artikkelen er fotografert av Interiørbutikker.no

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

Hvert år nærmer vi oss den magiske juletiden, og Rusta har nok en gang åpnet dørene for et vell av juleglede og festlige tilbud. Med et spekter av juleprodukter, dekorasjoner og festlige påfunn ønsker Rusta å gjøre julen personlig og ekstra spesiell for alle.

"En nøytral gråaktig sort tone. Lekker kontrast til det meste for de som liker skape, mørke kontraster i interiøret. Kan benyttes til de fleste hvite toner, samt alle andre kulørte farger."

Årets Farge 2024 - Ønsketegn er en brun mystisk farge, som setter tonen for interiørtrenden i det kommende året. Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt, forteller kreativ leder Tale O. Henningsen.

SINARP/HASSLARP kjøkken i dype brunfarger fra IKEA er et unikt og håndlaget valg for de som ønsker å legge til et personlig preg i sitt kjøkken. Kombinasjonen av dype brunfarger på frontene kombinert med kanter i massivt tre gir et naturlig og eksklusivt utseende.

Julen er den tiden på året da vi samles med våre kjære, deler gleder og skaper minner som varer livet ut. Og i år, som alltid, er det IKEA som hjelper oss med å sette den rette stemningen for førjulstiden. Med den kommende VINTERFINT- og STRÅLA-kolleksjonen, vil IKEA lyse opp hjemmet ditt og hjelpe deg med å skape en magisk...