Fordelene med glassplater på kjøkkenet

14.01.2023

Glassplater på kjøkkenet er et populært valg for mange som ønsker å legge til et stilfullt og moderne preg i kjøkkenet sitt. Det finnes flere fordeler med å velge glassplater over kjøkkenbenken, og det er enkelte ting å vurdere når man skal velge et glassplate til kjøkkenet.

Enkel vedlikehold

En av de største fordelene med glassplater er at de er enkle å vedlikeholde. Glass er nemlig enkel å tørke av og holder seg også rent og hygienisk over tid. Glassplatene er også motstandsdyktige mot flekker, noe som gjør at det ikke er så lett å se skitt og fett på platene. Dette kan være spesielt fordelaktig hvis man har en trafikkert kjøkkenbenk som ofte blir brukt til matlaging.

En annen fordel med glassplater er at de er fleksible når det kommer til design. Glassplater kan komme i ulike mønstre, bilder og farger, som passer til ulike kjøkkenstiler. Det finnes et bredt utvalg av design å velge mellom, fra klassiske og enkle mønstre til mer moderne og kreative bilder. Dette gir mulighet for å skreddersy kjøkkenet ditt til din personlige stil og å få det akkurat slik du ønsker.

Langvarig kvalitet: Hvordan glassplater tåler daglig bruk og høye temperaturer

I tillegg til å være enkel å vedlikeholde og fleksibel når det kommer til design, er glassplater også veldig slitesterke. Glass er et sterkt materiale som tåler mye belastning, og glassplater på kjøkkenet vil tåle å bli brukt mye over tid. De kan også tåle høye temperaturer, noe som kan være nyttig hvis man ofte lager mat med høye temperaturer på kjøkkenet.

Det er imidlertid noen ting å vurdere når man skal velge et glassplate til kjøkkenet. Glass kan være litt mer skjørt enn andre materialer, så det er viktig å sørge for at glassplaten er laget av høy kvalitet og tåler daglig bruk på kjøkkenet. Det kan også være verdt å vurdere om glassplaten er motstandsdyktig mot fukt, da dette kan være et problem i kjøkkenet.

Lysoverflate: hvorfor glassplater øker trivselen og arbeidskomforten i kjøkkenet

Det er også verdt å nevne at glassplater kan være et godt valg for deg som ønsker å øke lysgjennomgangen i kjøkkenet. Glassplater gir en flott, jevn og transparent overflate som gir et godt lys i kjøkkenet. Dette kan bidra til å øke trivselen og arbeidskomforten i kjøkkenet, samt gjøre det lettere å se hva som skjer på kjøkkenbenken.

Miljøvennlig alternativ

En annen fordel ved glassplater er at de kan være et godt valg for deg som ønsker å være mer miljøvennlig. Glass er et resirkulerbart materiale som kan brukes om og om igjen. Det betyr at når glassplaten trenger å byttes ut, kan dette materialet gjenvinnes og brukes igjen, i stedet for å ende som søppel.

Sammendraget: Glassplater er et populært valg for mange kjøkken designere, det er enkel å vedlikeholde og har et bredt utvalg av design å velge mellom, fra klassiske til moderne. Det er også slitesterke, motstandsdyktige mot flekker og mot høye temperaturer, gir god lysgjennomgang, og er miljøvennlig materiale. Men det er viktig å vurdere om platene er motstandsdyktige mot fukt og om de er laget av høy kvalitet for å tåle daglig bruk.

Her er et bildegalleri med kjøkkenbilder av glassplater som jeg tror du vil finne interessant, inspirasjonsbilder kan man aldri få nok av. Som du ser på bildene er det mange muligheter, kanskje du vil ha ensfarge, mønster, blomst, ja det er noe for enhver smak.

Alle bildene i denne artikkelen er fotografert av Interiørbutikker.no

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...