Fem ting å vurdere før du kjøper en hjørnesofa

19.12.2022

En hjørnesofa kan være et godt alternativ avhengig av dine behov og preferanser. Hjørnesofaer har noen fordeler sammenlignet med andre typer sofaer. De kan være en plassbesparende løsning fordi de utnytter hjørnet av rommet. De gir også god plass til mange mennesker å sitte på samtidig. De kan også være en attraktiv tilleggsfunksjon i et rom, da de ofte har en større størrelse og kan gi et rom et mer formelt utseende.

Det finnes mange varianter og produsenter når det kommer til hjørnesofaer, her vil vi legge ut mange bilder av ulike hjørnesofaer som vi har filmet på IKEA, Bohus, Fagmøbler, Skeidar, Møbelringen med flere. Sofaen over med lav rygg heter JÄTTEBO og den er fra IKEA, jeg kan linke til artikkelen slik at du kan se flere bilder og videoer, her er 5 gode tips ved kjøp av hjørnesofa.


  1. Størrelse: Mål rommet ditt og sørg for at hjørnesofaen du velger passer inn i rommet og gir deg nok plass til å bevege deg. Du bør også sørge for at hjørnesofaen har nok plass til alle som vil sitte på den samtidig.

  2. Materiale: Velg et materiale som passer til din livsstil og dine behov. Skinn kan være lett å holde ren, men det kan være dyrere enn stoff. Stoff kan være mer behagelig å sitte på, men det kan være mer krevende å holde ren.

  3. Pris: Sett et budsjett og hold deg til det. Hjørnesofaer kan være dyre, så det kan være lurt å sammenligne priser og vurdere ulike alternativer før du bestemmer deg.

  4. Kvalitet: Sørg for at hjørnesofaen du velger er av god kvalitet og at den er laget av materialer som vil vare lenge. Sjekk også at rammen er solid og at putene er godt fylt for å sikre at sofaen vil være komfortabel å sitte på over tid.

  5. Stil: Tenk på hvordan hjørnesofaen vil se ut i rommet ditt og velg en stil som passer til resten av innredningen. Det kan være lurt å ta med fargeprøver eller bilder av rommet ditt når du handler for å sikre at hjørnesofaen vil se bra ut sammen med resten av innredningen.

Ulike stiler av hjørnesofaer: Moderne, tradisjonelle og kontemporære

Moderne stil: Moderne stilen kjennetegnes vanligvis av enkelhet, geometriske former og en følelse av luftighet. Moderne møbler har ofte en enkel, ren form uten for mange detaljer, og de bruker ofte materialer som stål, glass og plast. Moderne hjørnesofaer vil ha en enkel, rettformet design uten for mange detaljer, og de kan være laget av materialer som stoff, skinn eller mikrofiber. 

Tradisjonelle stil: Tradisjonelle stilen kjennetegnes av møbler med en mer klassisk og formell estetikk. Tradisjonelle møbler har ofte rike detaljer som buede ben, kløpper og utsmykkede knapper. Tradisjonelle hjørnesofaer vil ha en mer formell estetikk med rike detaljer som buede ben, kløpper og utsmykkede knapper, og de kan være laget av materialer som stoff, skinn eller velur. 

Kontemporær stil: Kontemporær stilen kjennetegnes av møbler med en mer ny og oppdatert estetikk. Kontemporære møbler har ofte en enkel, ren form uten for mange detaljer, og de bruker ofte materialer som stål, glass og plast. Kontemporære hjørnesofaer vil ha en enkel, rettformet design uten for mange detaljer, og de kan være laget av materialer som stoff, skinn eller mikrofiber.

Hjørnesofa med sjeselong

En hjørnesofa med sjeselong er en type sofa som har en sjeselong som en del av sin design. Sjeselongen kan være integrert i hjørnesofaen, eller den kan være en frittstående enhet som plasseres ved siden av hjørnesofaen. Sjeselongen gir ekstra plass til å slappe av og kan være en god løsning for å øke komforten på sofaen.

Her ser du 2 bilder av samme VIMLE hjørnesofa med sjeselong fra IKEA. Som du ser blir det mye ekstra plass til å ligge og kose seg med en sjeselong. Under bildet ser du en hjørnesofa fra Bohus med frittstående sjeselong, den fungerer også, den gir flere muligheter når det kommer til møblering generelt, men den er kanskje ikke like behagelig å ligge på.

Hjørnesofaer inspirasjon

Her samler vi bilder av hjørnesofaer fra hele verden, vi besøker massevis av møbelbutikker slik at du får mest mulig inspirasjon. Uansett om du liker hjørnesofaer i skinn eller stoff, om du liker beige, grønn, blå, store eller små hjørnesofaer, se for eksempel Bohus enorme hjørnesofa her fra Halvor Bakke-serien, ja vi tar bilder av mye så det bør passe alle individer.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...