Sigdal presenterer: Fem sterke kjøkkentrender i 2023

09.02.2023

Langsiktig og varig design. Enkel og funksjonell. Neste år vil bevisste valg og personlighet ta enda mer plass på kjøkkenet. Noen trender følger inn i det kommende året og nye variasjoner dukker opp. Men bærekraft og refleksjon er den røde tråden.

Flere prøver å gjøre noe med det de har. Ikke som før da mange rev ut hele kjøkken og laget alt nytt. De fleste av oss er litt mer forsiktige, men det er mulig å gjøre mindre justeringer på kjøkkenet som utgjør en stor forskjell.

Her er noen utvalgte kjøkkentrender for 2023:

1: Skandinavisk design

Ulike tresorter vil fortsatt være en selvfølge på kjøkkenet. Å kombinere tre og stein gir en harmonisk følelse og fin kontrastbalanse.

Fotograf: Björn Terring Stylist: Lotta Agaton

2: Farge får nytt liv

Mal kjøkkenet i en farge som kontrast til resten av interiøret eller for en nyansert overgang. Hvilken farge du velger har stor betydning for hvordan rommet oppfattes, du kan male kjøkkenveggen i samme farge som innredning for en helhetlig følelse eller du kan velge en helt annen farge for kontrast.

Akkurat nå er trendene gjennomsyret av tidløse farger i jordnære toner, trolig en refleksjon av den bevisste forbrukeren med ønske om å innrede for fremtiden. Sterkere farger eller kontrastfarger som en flislagt vegg, interiørdetaljer eller møbler.

Sigdals klassiske kjøkkenmodell Scala i fargen Furu. Fotograf: Ragnar Omarsson. Stylist: Lotta Agaton

3: Myke former

Avrundede kanter og pene overskap med rillede montrer. Kjøkkenenheter med mer solid design gir en skulpturell, elegant følelse der mykt matches med hardt for en perfekt balanse.

Kjøkkenøy med avrundet kant, og vitrineskap med bølger. Begge fra designkonseptet Signatur Favn. Fotograf: Ragnar Omarsson. Stylist: Lotta Agaton.

4: Det sitter i detaljene

Teksturer gir dybde og spill til overflater. Detaljene skaper en ekstra eleganse. Materialer som glass, eik og stein i naturlig mønster.

- Ofte har interiøret en enkel farge, men vi ønsker mer taktile overflater, former og materialer i hjemmene våre. Det gjør det harmonisk og mer levende. Det kan være prikker som skaper skygger, børstet stål, tuftede tepper, høyglansmaterialer blandet med matte materialer.

Vi ser også veldig spennende former der ingen er den andre lik. Du får følelsen av det unike og personlige.

Kjøkkenmodell Line i fargen Korn, med benkeplate fra Scan Granitt. Flisene er fra Italia, Ceramiche Mutina.

5: Japandi

Nok et minimalistisk grep som vil fortsetter også i 2023.

- Japandi kalles en harmonisk interiørstil som kombinerer det beste fra vår nedstrippede skandinaviske med japansk eleganse. Den forankrer interiørdesign med funksjonalitet. Forskjellen mellom de to er de skandinaviske underdelene i kule farger mens den japanske stilen omfavner varmere naturfarger og mørkere treslag.

Skandinavisk møter japansk, og treverk møter farge: Line i fargen Korn og Favn i fargen Nøtt.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...