Sigdal presenterer: Fem sterke kjøkkentrender i 2023

09.02.2023

Langsiktig og varig design. Enkel og funksjonell. Neste år vil bevisste valg og personlighet ta enda mer plass på kjøkkenet. Noen trender følger inn i det kommende året og nye variasjoner dukker opp. Men bærekraft og refleksjon er den røde tråden.

Flere prøver å gjøre noe med det de har. Ikke som før da mange rev ut hele kjøkken og laget alt nytt. De fleste av oss er litt mer forsiktige, men det er mulig å gjøre mindre justeringer på kjøkkenet som utgjør en stor forskjell.

Her er noen utvalgte kjøkkentrender for 2023:

1: Skandinavisk design

Ulike tresorter vil fortsatt være en selvfølge på kjøkkenet. Å kombinere tre og stein gir en harmonisk følelse og fin kontrastbalanse.

Fotograf: Björn Terring Stylist: Lotta Agaton

2: Farge får nytt liv

Mal kjøkkenet i en farge som kontrast til resten av interiøret eller for en nyansert overgang. Hvilken farge du velger har stor betydning for hvordan rommet oppfattes, du kan male kjøkkenveggen i samme farge som innredning for en helhetlig følelse eller du kan velge en helt annen farge for kontrast.

Akkurat nå er trendene gjennomsyret av tidløse farger i jordnære toner, trolig en refleksjon av den bevisste forbrukeren med ønske om å innrede for fremtiden. Sterkere farger eller kontrastfarger som en flislagt vegg, interiørdetaljer eller møbler.

Sigdals klassiske kjøkkenmodell Scala i fargen Furu. Fotograf: Ragnar Omarsson. Stylist: Lotta Agaton

3: Myke former

Avrundede kanter og pene overskap med rillede montrer. Kjøkkenenheter med mer solid design gir en skulpturell, elegant følelse der mykt matches med hardt for en perfekt balanse.

Kjøkkenøy med avrundet kant, og vitrineskap med bølger. Begge fra designkonseptet Signatur Favn. Fotograf: Ragnar Omarsson. Stylist: Lotta Agaton.

4: Det sitter i detaljene

Teksturer gir dybde og spill til overflater. Detaljene skaper en ekstra eleganse. Materialer som glass, eik og stein i naturlig mønster.

- Ofte har interiøret en enkel farge, men vi ønsker mer taktile overflater, former og materialer i hjemmene våre. Det gjør det harmonisk og mer levende. Det kan være prikker som skaper skygger, børstet stål, tuftede tepper, høyglansmaterialer blandet med matte materialer.

Vi ser også veldig spennende former der ingen er den andre lik. Du får følelsen av det unike og personlige.

Kjøkkenmodell Line i fargen Korn, med benkeplate fra Scan Granitt. Flisene er fra Italia, Ceramiche Mutina.

5: Japandi

Nok et minimalistisk grep som vil fortsetter også i 2023.

- Japandi kalles en harmonisk interiørstil som kombinerer det beste fra vår nedstrippede skandinaviske med japansk eleganse. Den forankrer interiørdesign med funksjonalitet. Forskjellen mellom de to er de skandinaviske underdelene i kule farger mens den japanske stilen omfavner varmere naturfarger og mørkere treslag.

Skandinavisk møter japansk, og treverk møter farge: Line i fargen Korn og Favn i fargen Nøtt.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.