Sigdal presenterer: Fem sterke kjøkkentrender i 2023

09.02.2023

Langsiktig og varig design. Enkel og funksjonell. Neste år vil bevisste valg og personlighet ta enda mer plass på kjøkkenet. Noen trender følger inn i det kommende året og nye variasjoner dukker opp. Men bærekraft og refleksjon er den røde tråden.

Flere prøver å gjøre noe med det de har. Ikke som før da mange rev ut hele kjøkken og laget alt nytt. De fleste av oss er litt mer forsiktige, men det er mulig å gjøre mindre justeringer på kjøkkenet som utgjør en stor forskjell.

Her er noen utvalgte kjøkkentrender for 2023:

1: Skandinavisk design

Ulike tresorter vil fortsatt være en selvfølge på kjøkkenet. Å kombinere tre og stein gir en harmonisk følelse og fin kontrastbalanse.

Fotograf: Björn Terring Stylist: Lotta Agaton

2: Farge får nytt liv

Mal kjøkkenet i en farge som kontrast til resten av interiøret eller for en nyansert overgang. Hvilken farge du velger har stor betydning for hvordan rommet oppfattes, du kan male kjøkkenveggen i samme farge som innredning for en helhetlig følelse eller du kan velge en helt annen farge for kontrast.

Akkurat nå er trendene gjennomsyret av tidløse farger i jordnære toner, trolig en refleksjon av den bevisste forbrukeren med ønske om å innrede for fremtiden. Sterkere farger eller kontrastfarger som en flislagt vegg, interiørdetaljer eller møbler.

Sigdals klassiske kjøkkenmodell Scala i fargen Furu. Fotograf: Ragnar Omarsson. Stylist: Lotta Agaton

3: Myke former

Avrundede kanter og pene overskap med rillede montrer. Kjøkkenenheter med mer solid design gir en skulpturell, elegant følelse der mykt matches med hardt for en perfekt balanse.

Kjøkkenøy med avrundet kant, og vitrineskap med bølger. Begge fra designkonseptet Signatur Favn. Fotograf: Ragnar Omarsson. Stylist: Lotta Agaton.

4: Det sitter i detaljene

Teksturer gir dybde og spill til overflater. Detaljene skaper en ekstra eleganse. Materialer som glass, eik og stein i naturlig mønster.

- Ofte har interiøret en enkel farge, men vi ønsker mer taktile overflater, former og materialer i hjemmene våre. Det gjør det harmonisk og mer levende. Det kan være prikker som skaper skygger, børstet stål, tuftede tepper, høyglansmaterialer blandet med matte materialer.

Vi ser også veldig spennende former der ingen er den andre lik. Du får følelsen av det unike og personlige.

Kjøkkenmodell Line i fargen Korn, med benkeplate fra Scan Granitt. Flisene er fra Italia, Ceramiche Mutina.

5: Japandi

Nok et minimalistisk grep som vil fortsetter også i 2023.

- Japandi kalles en harmonisk interiørstil som kombinerer det beste fra vår nedstrippede skandinaviske med japansk eleganse. Den forankrer interiørdesign med funksjonalitet. Forskjellen mellom de to er de skandinaviske underdelene i kule farger mens den japanske stilen omfavner varmere naturfarger og mørkere treslag.

Skandinavisk møter japansk, og treverk møter farge: Line i fargen Korn og Favn i fargen Nøtt.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...