Sigdal presenterer: Fem sterke kjøkkentrender i 2023

09.02.2023

Langsiktig og varig design. Enkel og funksjonell. Neste år vil bevisste valg og personlighet ta enda mer plass på kjøkkenet. Noen trender følger inn i det kommende året og nye variasjoner dukker opp. Men bærekraft og refleksjon er den røde tråden.

Flere prøver å gjøre noe med det de har. Ikke som før da mange rev ut hele kjøkken og laget alt nytt. De fleste av oss er litt mer forsiktige, men det er mulig å gjøre mindre justeringer på kjøkkenet som utgjør en stor forskjell.

Her er noen utvalgte kjøkkentrender for 2023:

1: Skandinavisk design

Ulike tresorter vil fortsatt være en selvfølge på kjøkkenet. Å kombinere tre og stein gir en harmonisk følelse og fin kontrastbalanse.

Fotograf: Björn Terring Stylist: Lotta Agaton

2: Farge får nytt liv

Mal kjøkkenet i en farge som kontrast til resten av interiøret eller for en nyansert overgang. Hvilken farge du velger har stor betydning for hvordan rommet oppfattes, du kan male kjøkkenveggen i samme farge som innredning for en helhetlig følelse eller du kan velge en helt annen farge for kontrast.

Akkurat nå er trendene gjennomsyret av tidløse farger i jordnære toner, trolig en refleksjon av den bevisste forbrukeren med ønske om å innrede for fremtiden. Sterkere farger eller kontrastfarger som en flislagt vegg, interiørdetaljer eller møbler.

Sigdals klassiske kjøkkenmodell Scala i fargen Furu. Fotograf: Ragnar Omarsson. Stylist: Lotta Agaton

3: Myke former

Avrundede kanter og pene overskap med rillede montrer. Kjøkkenenheter med mer solid design gir en skulpturell, elegant følelse der mykt matches med hardt for en perfekt balanse.

Kjøkkenøy med avrundet kant, og vitrineskap med bølger. Begge fra designkonseptet Signatur Favn. Fotograf: Ragnar Omarsson. Stylist: Lotta Agaton.

4: Det sitter i detaljene

Teksturer gir dybde og spill til overflater. Detaljene skaper en ekstra eleganse. Materialer som glass, eik og stein i naturlig mønster.

- Ofte har interiøret en enkel farge, men vi ønsker mer taktile overflater, former og materialer i hjemmene våre. Det gjør det harmonisk og mer levende. Det kan være prikker som skaper skygger, børstet stål, tuftede tepper, høyglansmaterialer blandet med matte materialer.

Vi ser også veldig spennende former der ingen er den andre lik. Du får følelsen av det unike og personlige.

Kjøkkenmodell Line i fargen Korn, med benkeplate fra Scan Granitt. Flisene er fra Italia, Ceramiche Mutina.

5: Japandi

Nok et minimalistisk grep som vil fortsetter også i 2023.

- Japandi kalles en harmonisk interiørstil som kombinerer det beste fra vår nedstrippede skandinaviske med japansk eleganse. Den forankrer interiørdesign med funksjonalitet. Forskjellen mellom de to er de skandinaviske underdelene i kule farger mens den japanske stilen omfavner varmere naturfarger og mørkere treslag.

Skandinavisk møter japansk, og treverk møter farge: Line i fargen Korn og Favn i fargen Nøtt.

IKEA er en av de største leverandørene av møbler og innredningsløsninger i verden. Deres brede utvalg av produkter gir kundene muligheten til å skape en stilfull og praktisk innredning til hjemmet sitt. Et av deres mest populære produkter er PLATSA garderobeskap, som nå kommer med den moderne KALBÅDEN skuffefronten.

IKEA har en stor kolleksjon av møbler for alle dine behov, og JÄTTEBO modulsofa er en av de nyeste sofa valgene. Med en enkel form med rene linjer, er denne sofaen både elegant og praktisk. Sofaens modulære design lar deg kombinere modulene etter eget ønske og tilpasse sofaen til ditt hjem. Med flere sete- og sjeselongmoduler, armlener og...

Årets påske ser ut til å bli fargerik, og med tulipaner, liljer og stemor i sesong er blomstene ingen unntak. Plantasjen deler sine tips til hvordan du kan pynte med disse i påsken.

Å tenke utenfor boksen har blitt en stadig mer populær trend i interiørdesign, spesielt når det kommer til kjøkken. Bort med de tradisjonelle hjørneskapene og inn med de buede skapene! Dette gir et moderne og elegant uttrykk som tiltrekker seg stadig flere hjemmeinnredere.

Når du skal velge spisestoler til hjemmet ditt, er det viktig å vurdere flere faktorer, inkludert stil, størrelse, materiale og komfort. Å finne den rette stolen kan virkelig sette tonen for spiseplassen din og skape en vakker atmosfære for måltidene dine. I denne artikkelen vil vi ta en nærmere titt på spisestoler i ulike stiler og gi deg noen...