Fargetips for en blå sofa: Skap en stemningsfull atmosfære i hjemmet

03.01.2023

En blå sofa kan være et vakkert og stemningsfullt tillegg i hjemmet ditt. Når det gjelder å velge farger som passer til en blå sofa, er det viktig å tenke på hvilken type blå sofa du har og hvilken stemning du ønsker å skape i rommet.

Hvis du har en mørkeblå sofa, kan det være fint å gå for lyse og klare farger på veggene for å skape en kontrast. Gode valg kan være hvit, grått eller beige. Dette vil gi rommet en luftig og lys følelse, samtidig som den mørkeblå sofaen vil bidra med en stilfull touch.

Hvis sofaen derimot er av en lyseblå farge, kan det være fint å gå for en litt mer dramatisk farge på veggene. Gode valg kan være mørkere nyanser av blått, grønt eller lilla. Disse fargene vil skape en harmonisk og rolig atmosfære, samtidig som de vil fremheve den lyseblå sofaen på en subtil måte.

Det er også viktig å tenke på øvrig interiør når du velger farger som passer til en blå sofa. Det kan være fint å gå for en fargepalett som går igjen i andre elementer i rommet, som for eksempel tekstiler, lamper og dekorasjoner. Dette vil bidra til å skape en sammenhengende og harmonisk stil.

En blå sofa kan være et vakkert og stemningsfullt tillegg i hjemmet ditt, uansett om du velger en mørkeblå eller lyseblå nyanse. Ved å velge riktige farger på veggene og øvrig interiør, kan du skape en stilfull og harmonisk atmosfære i rommet.

Homeroom.no, som er en del av Ellos, har et stort utvalg av blå sofaer, sjekk gjerne utvalget i linken.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.