Fargeeksplosjon: Inspirert av de nyeste trendene fra London og Paris

17.02.2023
Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Fargerike har tatt pulsen på trendene i London og Paris. Det er bare å glede seg!

- Farger, buer og naturmaterialer er noen viktige stikkord fra messen i London, forteller Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

Hun har nettopp besøkt noen av de største interiør- og designmessene i Europa og kan blant annet fortelle at grå toner er på vei ut.

Tekst: Fargerike

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

80-tallet med farger og buer

- Inn kommer varme farger og mønster med blåtoner, og det er mye grønt og rosa. Vi ser også at 80-tallet er tilbake på fargefronten, blant annet med sine friske aqua-farger. - Det rimer godt med fargen «Oseandrøm» som ble kåret til Årets Farge 2023! Det er mye strietapet, og vi så til og med glassfiber med tøffe tegninger - akkurat som på 80-tallet, forteller hun.

Når vi snakker om 80-tallet, kommer vi ikke utenom buer. Buer er fortsatt høyaktuelt, men de har fått en litt mer organisk form.

- Vi har allerede sett art deco-buen i noen år, og nå kommer også den nyreformede buen tilbake. Vi ser det på tepper som kommer i flere ulike former, og det er også myke former i både glass og kunst; sier Henningsen og legger til:

- Det ekte, naturlige og organiske finner vi også i materialer, og det er mye tre, sten, terrakotta og marmor. Når det er sagt, så er det eksotiske fortsatt til stede, med mønster på vegger og gardiner. Men sofaen, den beholder vi hvit, forteller hun.

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Mormor på moten

Som en frisk motsats til det hvite og tradisjonelle, ser vi igjen neon i alle varianter og til alle stiler - selv til stilen som kalles «grandmacore». Grandmacore er en stil der det er småblomstret mønster, blonder og hjemmekoselige broderier som gjelder, nå altså med en dæsj neon!

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Optimisme og liv i Paris

Fargerike har også vært på messene Déco Off og Maison&Objet i Paris. Sistnevnte holdes hvert halvår og regnes for den aller viktigste innen design, interiør og livsstil i Frankrike, og er en av de viktigste i Europa. Felles for begge messene er at det er en glede og en optimisme som rår, og vi kan fråtse i alle stiler!

- Messene i Paris bærer bud om nytt liv! Nå skal vi leve til det fulle. Alt er lov, enten du har en forkjærlighet for det dekadente 20-tallet eller til 80-tallets glade farger. Vi var bokstavelig talt i himmelen, og så både fargerike luftballonger og vakre svaler på messene. Svaler bærer jo bud om håp, suksess og nytt liv, og hvem vil vel ikke ha alt dette, spør Henningsen.

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Gjenbruk og bærekraft

Men håp alene er ikke nok. Sammen må vi ta bevisste valg, og vi må skape nytt fra gammelt. Nettopp nytt liv fantes over alt i Paris.

- Gjenbruk og bærekraft er viktige stikkord. Resirkulering av materialer danner nye, vakre overflater, og vi så bruk av treverk i mindre stykker satt sammen til vakre intrikate mønster. Naturen var i fokus også gjennom fargene og mønstrene vi så. Igjen så vi mye grønt, rosa og blomster, men også jordfarger og det rene og hvite, forteller Tale Henningsen.

- Det er oppløftende å se at optimisme, håp og glede går igjen som en rød tråd akkurat nå!

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Bildegalleri

Bli inspirert av våre samlede bilder fra Tales tur til London og Paris, der gjenbruk og bærekraft, mormor-stilen og 80-tallet med farger og buer er fremtredende trender.

Foto: Tale O. Henningsen

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.