Fargeeksplosjon: Inspirert av de nyeste trendene fra London og Paris

17.02.2023
Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Fargerike har tatt pulsen på trendene i London og Paris. Det er bare å glede seg!

- Farger, buer og naturmaterialer er noen viktige stikkord fra messen i London, forteller Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

Hun har nettopp besøkt noen av de største interiør- og designmessene i Europa og kan blant annet fortelle at grå toner er på vei ut.

Tekst: Fargerike

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

80-tallet med farger og buer

- Inn kommer varme farger og mønster med blåtoner, og det er mye grønt og rosa. Vi ser også at 80-tallet er tilbake på fargefronten, blant annet med sine friske aqua-farger. - Det rimer godt med fargen «Oseandrøm» som ble kåret til Årets Farge 2023! Det er mye strietapet, og vi så til og med glassfiber med tøffe tegninger - akkurat som på 80-tallet, forteller hun.

Når vi snakker om 80-tallet, kommer vi ikke utenom buer. Buer er fortsatt høyaktuelt, men de har fått en litt mer organisk form.

- Vi har allerede sett art deco-buen i noen år, og nå kommer også den nyreformede buen tilbake. Vi ser det på tepper som kommer i flere ulike former, og det er også myke former i både glass og kunst; sier Henningsen og legger til:

- Det ekte, naturlige og organiske finner vi også i materialer, og det er mye tre, sten, terrakotta og marmor. Når det er sagt, så er det eksotiske fortsatt til stede, med mønster på vegger og gardiner. Men sofaen, den beholder vi hvit, forteller hun.

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Mormor på moten

Som en frisk motsats til det hvite og tradisjonelle, ser vi igjen neon i alle varianter og til alle stiler - selv til stilen som kalles «grandmacore». Grandmacore er en stil der det er småblomstret mønster, blonder og hjemmekoselige broderier som gjelder, nå altså med en dæsj neon!

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Optimisme og liv i Paris

Fargerike har også vært på messene Déco Off og Maison&Objet i Paris. Sistnevnte holdes hvert halvår og regnes for den aller viktigste innen design, interiør og livsstil i Frankrike, og er en av de viktigste i Europa. Felles for begge messene er at det er en glede og en optimisme som rår, og vi kan fråtse i alle stiler!

- Messene i Paris bærer bud om nytt liv! Nå skal vi leve til det fulle. Alt er lov, enten du har en forkjærlighet for det dekadente 20-tallet eller til 80-tallets glade farger. Vi var bokstavelig talt i himmelen, og så både fargerike luftballonger og vakre svaler på messene. Svaler bærer jo bud om håp, suksess og nytt liv, og hvem vil vel ikke ha alt dette, spør Henningsen.

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Gjenbruk og bærekraft

Men håp alene er ikke nok. Sammen må vi ta bevisste valg, og vi må skape nytt fra gammelt. Nettopp nytt liv fantes over alt i Paris.

- Gjenbruk og bærekraft er viktige stikkord. Resirkulering av materialer danner nye, vakre overflater, og vi så bruk av treverk i mindre stykker satt sammen til vakre intrikate mønster. Naturen var i fokus også gjennom fargene og mønstrene vi så. Igjen så vi mye grønt, rosa og blomster, men også jordfarger og det rene og hvite, forteller Tale Henningsen.

- Det er oppløftende å se at optimisme, håp og glede går igjen som en rød tråd akkurat nå!

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Bildegalleri

Bli inspirert av våre samlede bilder fra Tales tur til London og Paris, der gjenbruk og bærekraft, mormor-stilen og 80-tallet med farger og buer er fremtredende trender.

Foto: Tale O. Henningsen

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...