Fargeeksplosjon: Inspirert av de nyeste trendene fra London og Paris

17.02.2023
Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Fargerike har tatt pulsen på trendene i London og Paris. Det er bare å glede seg!

- Farger, buer og naturmaterialer er noen viktige stikkord fra messen i London, forteller Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

Hun har nettopp besøkt noen av de største interiør- og designmessene i Europa og kan blant annet fortelle at grå toner er på vei ut.

Tekst: Fargerike

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

80-tallet med farger og buer

- Inn kommer varme farger og mønster med blåtoner, og det er mye grønt og rosa. Vi ser også at 80-tallet er tilbake på fargefronten, blant annet med sine friske aqua-farger. - Det rimer godt med fargen «Oseandrøm» som ble kåret til Årets Farge 2023! Det er mye strietapet, og vi så til og med glassfiber med tøffe tegninger - akkurat som på 80-tallet, forteller hun.

Når vi snakker om 80-tallet, kommer vi ikke utenom buer. Buer er fortsatt høyaktuelt, men de har fått en litt mer organisk form.

- Vi har allerede sett art deco-buen i noen år, og nå kommer også den nyreformede buen tilbake. Vi ser det på tepper som kommer i flere ulike former, og det er også myke former i både glass og kunst; sier Henningsen og legger til:

- Det ekte, naturlige og organiske finner vi også i materialer, og det er mye tre, sten, terrakotta og marmor. Når det er sagt, så er det eksotiske fortsatt til stede, med mønster på vegger og gardiner. Men sofaen, den beholder vi hvit, forteller hun.

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Mormor på moten

Som en frisk motsats til det hvite og tradisjonelle, ser vi igjen neon i alle varianter og til alle stiler - selv til stilen som kalles «grandmacore». Grandmacore er en stil der det er småblomstret mønster, blonder og hjemmekoselige broderier som gjelder, nå altså med en dæsj neon!

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Optimisme og liv i Paris

Fargerike har også vært på messene Déco Off og Maison&Objet i Paris. Sistnevnte holdes hvert halvår og regnes for den aller viktigste innen design, interiør og livsstil i Frankrike, og er en av de viktigste i Europa. Felles for begge messene er at det er en glede og en optimisme som rår, og vi kan fråtse i alle stiler!

- Messene i Paris bærer bud om nytt liv! Nå skal vi leve til det fulle. Alt er lov, enten du har en forkjærlighet for det dekadente 20-tallet eller til 80-tallets glade farger. Vi var bokstavelig talt i himmelen, og så både fargerike luftballonger og vakre svaler på messene. Svaler bærer jo bud om håp, suksess og nytt liv, og hvem vil vel ikke ha alt dette, spør Henningsen.

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Gjenbruk og bærekraft

Men håp alene er ikke nok. Sammen må vi ta bevisste valg, og vi må skape nytt fra gammelt. Nettopp nytt liv fantes over alt i Paris.

- Gjenbruk og bærekraft er viktige stikkord. Resirkulering av materialer danner nye, vakre overflater, og vi så bruk av treverk i mindre stykker satt sammen til vakre intrikate mønster. Naturen var i fokus også gjennom fargene og mønstrene vi så. Igjen så vi mye grønt, rosa og blomster, men også jordfarger og det rene og hvite, forteller Tale Henningsen.

- Det er oppløftende å se at optimisme, håp og glede går igjen som en rød tråd akkurat nå!

Foto: Tale O. Henningsen
Foto: Tale O. Henningsen

Bildegalleri

Bli inspirert av våre samlede bilder fra Tales tur til London og Paris, der gjenbruk og bærekraft, mormor-stilen og 80-tallet med farger og buer er fremtredende trender.

Foto: Tale O. Henningsen

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...